Sport » Egyéb sport

Újjáalakult Székelyudvarhely birkózócsapata

Tizenhat év szünet után idén újból lesz elsőosztályú felnőtt birkózócsapata Székelyudvarhelynek. Sőt, a dobogó lesz a célkitűzés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

birkozo-archiv-uh-02
A Fások csapata 1994-ben
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 06., 10:53
1 hozzászólás. 

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, jelenleg hét olyan fiatalember szolgál a francia idegenlégóban, akik tizenévesként birkózóként értek el sporteredményeket. A Fások Sport Klub viszont helyi és megyei költségvetésből gazdálkodna, ezt helyi vállalkozók támogatásai, valamint a külföldön élő egykori birkózók hozzájárulásai fogják kiegészíteni – célja többek között az, hogy visszacsábítsa a más romániai klubokban birkózó udvarhelyi sportolókat.

danceacristianlaszloszabolcs

Ketten az új klub alapemberei közül: Dancea Cristian ügyvéd és László Szabolcs edző-játékos

Az optimista költségvetés évi 370 ezer lej lenne, a realista viszont 240 ezer lej. Az idén beneveznének a bajnokságba, legfontosabb ellenfeleknek Lugos és Temesvár tűnnek, e két csapat kerete nagyrészt külföldi versenyzőkkel van tele. Az új udvarhelyi csapat reményei szerint a Fások együttese akár a harmadik helyet is megszerezheti.

A Fások nem mellékesen szép sikereket ért el a nyolcvanas években: az 1967 és 1998 között létezett birkózócsapat alapját Kovács János és Gyarmathy Dezső rakták le a hetvenes években, a rendszerváltás előtt háromszor végeztek a többcsapatos bajnokság negyedik helyén. Az akkori Steaua, Dinamo, Rapid hármas közé nem sikerült betörniük, a rendszer kirakatcsapataiban több, katonai szolgálatát töltő udvarhelyi is birkózott.

birkozo-archiv-uh-01A Fások SK mai stábjából is birkóztak felnőtt szinten (pl. Bodrogi Csaba és Ambrus Sándor), a legnagyobb fogás viszont napjaink legeredményesebb birkózójának, László Szabolcsnak a hazacsábítása – a birkózó ugyanakkor a helyi rendőrség vezetője is lesz.

A bajnokság 3+1 fordulóból áll, számunkra a legfontosabb a június 14-i udvarhelyi verseny lesz. A menetrend:

1. forduló: március 21–22., Lugos

2. forduló: június 13–14., Székelyudvarhely

3. forduló: július 11–12., Temesvár

4. forduló (döntő): augusztus 22–23., Temesvár

A Fások SK birkózói: Katona Zsolt, Balázs Zsolt, Páll Tibor, Simó László, Sebestyén Csaba, Szabó László, Szabó Sándor, Szép Zoltán, illetve Pál Dénes, Molnos Sándor és László Szabolcs, melléjük leigazolták Adrian Recorean-t Marosvásárhelyről és Mădălin Mânzală-t Craiováról.

A csapat vezetősége: László Szabolcs edző-játékos, Dancea Cristian titkár-menedzser, Ambrus Sándor klubelnök, Bodrogi Csaba, Katona László és Balázs Imre edzők.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pippo
2014-03-07 12:28:57
Gratulálok az új csapathoz ! Kérünk egy Facebook oldalt is, hogy külföldről is követni lehessen titeket, sőt a meccsek eredményeit is élőben. Gondolom megoldható. Köszönjük előre is ! Sok sikert !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."