Sport » Egyéb sport

Mutatjuk az új ralipályákat

Szeptember 26-án rajtol a Hargita Gyöngye rali, tavalyhoz képest sokat változtak a szakaszok, mutatjuk, melyik nap merre száguldanak az versenyzők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

keleti e test
Keleti-Csomortáni páros próbálgatja az R5-öst. Fotó: Balázs Attila | rallyphoto.ro
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. szeptember 03., 16:50
0 hozzászólás. 

A tavalyi sikeren felbuzdulva, idén új lendülettel fogott neki a szervezőcsapat a 2014-es Hargita ralinak. Új főszponzor (így új név is) és új szorzó mellett, új gyorsasági szakaszok is lesznek az idei itthoni pontvadászatban.

Az új szakaszok kijelölésénél a szervezők azt tartották fontosnak, hogy még színvonalasabb pályákat biztosítsanak a mezőnynek, ezzel a verseny izgalmát nem csak a résztvevők, de a nézők fele is növeljék.

Nem minden szakasz változott, a Dietrich Árpád nevét viselő Szentegyháza-Madarasi Hargita szakasz továbbra is része a versenynek. A tavaly nagy népszerűségnek örvendő kápolnási szakasz is megmarad, csak most ellenkező irányban haladnak az autók.

Pénteki szakaszok

A nyitó szakasz Oroszhegyből indul és a Zetelaki víztározó irányába halad, párhuzamosan a főúttal. A maga 11,26 kilométeres hosszával a szuperspeciális szakaszat leszámítva, ez lesz a legrövidebb rész. A versenyzők innen a forgalmi szabályokat betartva Varságra mennek, ahol újabb gyorsasági szakasz vár rájuk. A Varság-Korond rész hossza 18,8 kilométer, majd ezután még egyszer végigrobognak az Oroszhegyi etapon.

Ezután a nézők kedvence a szuperspeciális szakasz következik a városi kórház és a vonatállomás között. Ennek menete a tavalyihoz képest nem változik, idénre nagyobb biztonsági intézkedést és folytonos korlátot ígértek a szervezők.

Szombati szakaszok, a finálé

A versenynap első szakasza a tavalyról örökölt Szentegyházi etap lesz, amely Kápolnás széléből indul és egy 16,26 km hosszúságú út megtétele után ugyancsak Kápolnásra ér vissza. Innen a versenyzők a főúton átmennek Szentegyházára, majd versenytempóban a Madarasi Hargitára. A Dietrich Árpád szakasz hossza 11,98 km. Az említett két szakaszt még egyszer megismétlik, majd az oroszhegyi illetve a Varság-Korond gyorsaságival zárják a napot.

Hétfőn dübörgött a határ

A hét elején már lehetett látni raliautót, ugyanis Keleti Edwin versenyző és Csomortáni Botond segédpilóta a környéken tesztelte Ford Fiesta R5 versenyautóját. Bár hivatalos teszt volt, lezárt útszakasszal, mentő jelenlétében, mégis többször megszakadt az útra hajtó traktor vagy szekér miatt. Végül egy nagyobb felütéstől az autó szervója kapott olyan sokkot, hogy nem sikerült többet működésre bírni. A helyszínen jelen volt, Jarkko Miettinen 2008-as Román Rali bajnok is, aki hasznos tanácsokkal látta el a versenyzőpárost.

A verseny térképét ide kattintva nézheted meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."