Sport » Egyéb sport

Pénteken a szőnyegé lesz a főszerep a sportcsarnokban

Idehaza birkózik a Fások csapata, pénteken a sportcsarnokban nézheted meg a viadalokat. Kemény csaták várhatók, a többi csapat is erős.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

fasoksjtaj
Harmadik helyen végezne a csapat, akárcsak tavaly
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. június 30., 14:21
0 hozzászólás. 

Habár az első, Temesváron lejátszott fordulónak az eredményeit törölték, mégis az országos bajnokság második fordulójának hívják a pénteken 9 órakor Székelyudvarhelyen kezdődő birkózóversenyt. A házigazda Székelyudvarhelyi Fások csapatán kívül még Temesvár, Lugos és Krajova együttesei vesznek részt a versenyen – ám az udvarhelyiek csak saját nevelésű, illetve székelyföldi (marosvásárhelyi) sportolókkal állnak ki a viadalra.

„Nem költjük a város és a támogatók pénzét külföldi, ukrán vagy orosz birkózókra, ennek a klubnak az a lényege, hogy teret adjon a helyi sportolóknak" - közölte a sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón Ambrus Sándor klubelnök, hozzátéve, hogy idén Hargita megye önkormányzata nem támogatta az udvarhelyi birkózócsapatot.

A célkitűzés – akárcsak tavaly – ismét a bronzérem megszerzése. A verseny pénteken 9 órakor kezdődik, itt tartják a női bajnokságot is (Marosvásárhely, Bukaresti Steaua, Sepsiszentgyörgy csapatai vesznek részt), a négy csapat közül mindenki játszik mindenkivel, így alakul ki a a rangsor. László Szabolcs birkózó elmondta, hogy ezen kívül még egy forduló lesz, a tulajdonképpeni döntő, amit Marosvásárhelyen rendeznek július végén.

Az ifjúságiakra rátérve Katona László edző megjegyezte, hogy július 10. és 12. között tartják az országos bajnokság döntőjét a 15-17 évesek számára, ezen elsősorban Juon Mihálytól, Molnos Norberttől és Kovács Krisztiántól várják az érmeket. Ami az edzőtermet illeti, Ambrus információi szerint szeptember végén vagy október elején átadják az új birkózótermet, ezt egy nagyszabású versennyel és rendezvénnyel megünnepelnék. A Septimiával lejárt a birkózók szerződése, így az új terem átadásáig valószínűleg a volt UCECOM tornatermében edzenek majd, ugyanis a sportiskola már ott kezdené meg az új tanévet.

A Székelyudvarhelyi Fások csapata:

57 kg Pál Tibor

61 kg Simó László

65 kg Katona Zsolt

70 kg László Szabolcs

74 kg Balázs Zsolt

86 kg Szép Zoltán

97 kg. Recorean Adrian (vagy Vlad Boeriu)

120 kg Páll Dénes



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."