Sport » Kézilabda

Újra van felnőtt férfi kézilabdacsapata Udvarhelynek

Szívvel fogunk harcolni a városért – ígéri a hazatérő Orbán Szilárd. Szeptembertől ismét kézimeccseket nézhetünk a csarnokban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szejkesportklub04
Felnőttcsapata lesz a Szejke Sportklubnak, fotó: Pál Edit Éva
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. augusztus 16., 14:18
0 hozzászólás. 

Az SzKC megszűnése után sikerült létrehozni Székelyudvarhely új felnőtt férfi kézilabdacsapatát. A Szejke Sportklubnak keresztelt együttes ott lesz a szeptemberi másodosztályú szezonrajtnál, jelentette be Gálfi Árpád polgármester, aki az elmúlt időszakban többedmagával dolgozott a támogatók verbuválásán, ugyanis helyi vállalkozók finanszírozásával alakult ki a klub körülbelül 200.000 eurós költségvetése.

„A költségvetés

nagyjából össze van állva, de még konkrétumokat nem tudok mondani, ez annak függvényében is változhat, hogy azokkal a játékosokkal, akikkel most tárgyalunk, sikerül-e megegyezni" – mondta el kérdésünkre Ilyés Szabolcs sportigazgató. Azt bizton ígérte, az eddig befolyt támogatások biztosítják a teljes idényre való költségvetést.

szejkesportklub02

Jakab Attila városmenedzsertől megtudtuk, a város az őszi idényre nem tud beszállni az anyagiakba, ugyanis az idei költségvetést már jóval korábban elfogadta az önkormányzat, jövő év tavaszától történhet ez meg. Ugyanakkor a magyar állam támogatását profi sportklubra nem, csupán az akadémiára költheti a város, ezért volt létfontosságú, hogy a helyi vállalkozók felkarolják a csapat létrejöttét. Az akadémiáról itt olvashatsz bővebben.

A felnőtt csapat

léte az utánpótlás nevelés szempontjából is nagyon fontos, és az ifjúsági korból kinövő játékosoknak hatalmas lehetőség. Gálfi elmondta, azt is szeretné, ha idővel a jó, itteni kötődésű játékosokat is vissza lehetne csábítani.

szejkesportklub14

A gárda már elkezdte az edzéseket, a szakmai stábot Sipos Lóránt vezetőedző és Kocs Levente kapus- és másodedző alkotják, előbbi egyelőre a korosztályos román válogatottat irányítja a horvátországi Európa-bajnokságon, úgyhogy később csatlakozik a kerethez.

Ilyés Szabolcs szerint most kellett létrehozni a felnőtt csapatot, hiszen az SzKC januári megszűnése után még voltak itt olyan játékosok, akik arra vártak, hogy elinduljon egy csapat, mert szívesen szerepet vállaltak volna benne.

Ami a célkitűzéseket illeti,

az első év „ismerkedés a ligával", nem lehet céljuk a feljutás, de jövőre kimondottan a felső divízióba való felkerülés lesz a feladat. Azt is megtudtuk tőle, a csapat öltöztetését a Salmingra bízták, a svéd sporruházati márkának volt ugyanis a legelőnyösebb ajánlata.

szejkesportklub010

A keretet helyi játékosok alkotják, többük régi SzKC nevelés, olyan fiatal, aki most lépett ki az ifikorból, és Komporály Attila személyében olyan is akad, aki visszavonulása után döntött úgy, újra labdát ragad.

Türelmet kérnek a nézőktől

Ugyan befejezte aktív pályafutását, megkeresésekor 20 másodpercet vett igénybe a döntés meghozatala, miszerint újra magára ölti az udvarhelyi kézilabdacsapat mezét. „Én dobogós helyen szeretnék végezni" – mondta el személyes célkitűzését a baróti származású szélső, akinek nagyon sokat jelent, hogy a helyi keretnek köszönhetően az anyanyelvén beszélhet majd az öltözőben.

Orbán Szilárd Dániából tért haza a Szejke Sportklubhoz, elmondta, idővel megpróbálják azt a szintű kézilabdát nyújtani, amihez hozzászokott a város, persze, türelmet kérnek a nézőktől és azt is, látogassanak ki a mérkőzésekre. „Szívvel fogunk harcolni a városért" – fejezte be mondandóját Szilárd.

szejkesportklub08

Egyelőre tizennégy fős a keret, Orbán Szilárd és Jobb Lőrinc kapusok mellett Orbán Levente, Kónya Hunor, Fekete Róbert, Pál Szilárd, Kopacz Csongor, Komporály Attila, Daninfeld Gabriel, Jére Róbert, Gáspár Lehel, Telegdy Attila, Lőrinczi Lehel és Katona Tamás alkotják. „További játékosokkal is tárgyalásban állunk, ők is fiatal, helyi kötődésű játékosok" – mondta Ilyés Szabolcs.

Támogatók - 460x276-1.1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."