Sport » Egyéb sport

Megint labdát dobhatsz a floorballmeccsen

Idén sem marad el a floorballcsapat jótákonysági akciója, december 20-án lesz a második Nagy Dobás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

floorball nagy dobas-1
A Rákóczi Centerben dobhatsz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. december 11., 12:14
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyiek a Black 69 floorballcsapatnak köszönhetően ismerhették meg a macidobálást. 2011–2013 között három éven át a csapat tagjai arra kérték a jótékonyságra nyitott, floorballsport iránt is érdeklődőket, hogy a hagyományos decemberi barátságos floorballmérkőzésen dobják pályára a magukkal hozott macikat és egyéb plüssállatokat. Ezeket később – évente több mint 400 darabot, további adományok mellett – a karácsonyt a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban töltő gyerekeknek, a Bice-bóca és a Pro Down Alapítványoknak adták, vidékre is juttatva a játékokból óvodákba és árvaházakba.

A jótékonyság 2014-ben is része volt csapat és az időközben bejegyzett Areopolis Floorball Sportegyesület programjának, akkor már a közönség nem macikat dobott a pályára.

December 20-án 16 órától tartják a második Nagy Dobást. A sportolók arra kérik a város lakóit – gyermekeket, fiatalokat és idősebbeket egyaránt –, hogy idén is fedjék be színes labdákkal a Rákóczi Center játékterét, ahogyan eddig a macikat, úgy a színes labdákat is a jótékonysági floorballmérkőzés első találatánál dobják a pályára. Idén a két felnőtt floorballcsapat mellett bemutatkozik a Black 69 Floorballiskola csapata is.

A színes labdákat jelképes összegért (1 színes labda 5 lej, 3 – akciósan – 10) a helyszínen (Rákóczi Center), illetve elővételben hétfőtől (december 14.) az UFF-irodában (Kossuth Lajos utca 20.), a Harmónia Cukrászat és Kávézóban (Városháza-tér 6.), a Zseb Játszóház és Kávézóban (Merkúr Áruház emelete), illetve a Menta Bisztróban (Küküllő Szálloda) lehet beszerezni. Az elővételben adományozók – labdákat igénylők – szelvényeket kapnak, melyeket a helyszínen válthatnak be színes labdákra.

Az így befolyt összeget idén is a Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért részére utalják, ahol a gondozott gyermekek számára a kommunikációt lehetővé tevő eszközöket vásárolnak majd. További részletek az adományozás céljáról és az alapítványról a www.black69.ro honlapon olvashatók.

Nyereményjátékkal is csábítják a színes labdákat jótékonyságból dobni kívánókat: a Septimia Szabadidőközpont jóvoltából wellness-utalványokat, a Harmónia Cukrászat részéről pedig egy tortát sorsolnak ki azok között, akik a mérkőzés szünetében részt vesznek egy ügyességi – természetesen floorballhoz kötődő – játékban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."