Sport » Egyéb sport

Miklós Edittől kérhetsz autogramot

A csíki olimpikonnal Udvarhelyen lehet találkozni, a gimi bentlakásában tart élménybeszámolót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

miklosedit
Fotó: Facebook.com / MiklosEdit
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 08., 08:52
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyre látogat élménybeszámolót tartani a jelenlegi legjobb magyar síző, Miklós Edit. A csíkszeredai születésű sportoló a TUSA Sportegyesület meghívására érkezik, a közönségtalálkozót csütörtökön 18 órától tartják a Tamási Áron Gimnázium bentlakásában, a Nyírő József díszteremben. A közönségtalálkozó után a sportoló autogramokat oszt majd, a belépés díjtalan.

Nem egy lecsúszott nő

Miklós Edit 1988-ban született Csíkszeredában, gyerekkora óta sízik, versenyezni román színekben kezdett, 2004-től szerepelt a junior világbajnokságokon, ahol lesiklásban 2007-ben hatodik, 2008-ban ötödik volt. 2008-ban kombinációban 10., Super G-ben 13. helyezést ért el.

2005 decemberében szerepelt először világkupaversenyen, 2009-ben indult első alkalommal felnőtt világbajnokságon, ahol lesiklásban és Super G-ben is a 18. helyen ért célba. 2010-ben szerepelt az olimpián, de a lesiklásban kiesett és meg is sérült. Román színekben három alkalommal szerzett vk-pontot.

2010. november 3-án magyar állampolgárságot kapott, országot akart váltani, ami nem volt egyszerű, mert a román szövetség nehezen engedte el, a magyar lobbizása következtében 2011. január 17-én jelenthették be, hogy

Edit magyar színekben folytatja pályafutását.

2011-ben, a németországi Garmisch-Partenkirchenben rendezett világbajnokságon szuper kombinációban 23., szuperóriás-műlesiklásban 31. helyezést érte el. A 2012. január végén St. Moritzban világ kupa-versenyen 30. lett kombinációban. Ezzel ő lett a magyar alpesi szakág első női világkupa-pontszerzője.

A 2014. évi téli olimpiai játékokon 7. helyezést ért el lesiklásban, ami az alpesi számban, illetve az összes síszakágat tekintve is minden idők legjobb magyar olimpiai eredménye. 2014 márciusában a svájci Crans Montana-i világkupa-versenyen ötödik helyezést ért el lesiklásban. 2015 januárjában lesiklásban St. Moritzban először állhatott dobogón, ekkor harmadik lett.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."