Sport » Foci

Királlyal találkozhatsz

A magyar válogatott egykori, szürke mackónadrágos kapusáról akkor is hallottál, ha kifejezetten kerülöd a focit. Kedden tőle kérdezősködhetsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

KiralyGabor
Király Gábor, fotó: kiralygabor.eu
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. június 04., 15:44
0 hozzászólás. 

A magyar fociválogatott egykori kapusa, egyben válogatottsági rekordere, Király Gábor érkezik Székelyudvarhelyre, ahol amellett, hogy foglalkozik az udvarhelyi kapusokkal, előadást is tart.

Király Gábor pályafutása azért is egyedi, mert nagyon sok időn keresztül tudott a legmagasabb szinten védeni, 98 márciusa és 2016 novembere között 108 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, mindezt úgy, hogy 98-ban és 2016-ban is az év magyar labdarúgójának választották. Öt Magyar Aranylabdát is bezsebelt, volt, hogy őt választották a Bundesliga legjobb kapusának és a magyar válogatott 2016-os Európa-bajnoki remek eredményében is nagy szerepet vállalt, sőt tíz Bajnokok Ligája találkozón is pályára lépett.

A Szombathelyi Haladás kapusa, nem csak kvalitásai miatt lett ismert, Berlinben és Münchenben már az ezredforduló előtt híres volt szürke mackónadrágjáról, amely miatt egész Európa megismerte őt a franciaországi EB-n. A szombathelyi együttes hálóőre hiányérzet nélkül vonulhatott vissza a válogatottságtól 2016 novemberében, most a magyar bajnoki szereplés mellett a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolára koncentrálhat, amelyet 2013-ban alapított.

Király kedden, június 6-án 14 órától zártkörű edzést tart kapusiskolájának stábjával az udvarhelyi kapusok és az edzők számára. Elméleti és gyakorlati oktatás is tartanak, utóbbin egyéni hibajavításra is lesz lehetőség. Királlyal nem csak a kapusaink találkozhatnak, ugyanis 19 órától a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében közönségtalálkozót rendeznek, ahol a kapuslegendát Ilyés Szabolcs sportmenedzser faggatja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."