Sport » Egyéb sport

Focizni és bohóckodni is szeretett Miklós Edit

Egy órás közönségtalálkozót tartott a gimnázium dísztermében Miklós Edit síző, az est folyamán érdekes dolgokat tudhattunk meg róla.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

miklosedit4
Több gyerek is kapott aláírást Edittől
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 10., 13:42
0 hozzászólás. 

A beszélgetést a Tusa Sport Klub vezetője, a gimnázium testnevelés-tanára, Boros Barna vezette a bentlakás Nyírő József-dísztermében, ami majdnem teljesen megtelt sportkedvelőkkel csütörtökön délután.

Előbb a gyerekkoráról, illetve sportolói karrierje indulásáról kérdezte Boros Barna Miklós Editet, aki többek között azt is elmondta, hogy gyerekkorában nagyon szeretett „focizni és bohóckodni", illetve azt is, hogy sokáig a székelyudvarhelyi Petroczky Lillával „testvérek" voltak, edzőjük, Bónis Ferenc pedig az „apjuknak" számított. Editnek nagyon komoly gondjai voltak sportolói karrierjének abban a fázisában, amikor még román színekben versenyzett – nagyon nehezen engedte el a Román Síszövetség, az addig megszerzett pontjai elvesztek, így 22 évesen úgy állt, mint egy 16 éves, kezdő versenyző.

miklosedit3Négy évvel ezelőtt azonban óriási lökést adott karrierjének az első megszerzett pontja – habár a magyar szövetségnek még kevesebb pénze volt, mint a románnak, Miklós Edit sikerei egyre sűrűbben jöttek, a Szocsiban lezajlott téli olimpián hetedik lett.

„Ez villanyoz fel, ha száguldhatok, az adrenalin" - jelentette ki egy kérdésre a sportoló, majd részletesen is beszélt „a fehér cirkuszról" – utóbbi kifejezést a világkupa résztvevőire szokták használni. Körülbelül kétszáz személyről van szó, akik általában nem is férnek el egy szállodában.

Edit svájci edzővel, osztrák szervízemberrel és gyúróval, illetve a csíkszeredai, de Klagenfurtban élő Zakariás Zsolttal dolgozik együtt jelenleg. Elmondta azt is, hogy kb. 15 lesikló-síléce, 10 Super G-síléce, 5 óriáslesikló- és 2 szlalomléce van, amit a támogatói biztosítanak neki. Ezek között vannak olyanok, amelyeket 3-4 évig is használhat, mert minél régebbi egy léc, annál jobban csúszik, persze ez a fenéstől is függ.

miklosedit1„Szívből vagyok székely, ezért nem kell a sisakomon rajta legyen a székely zászló" – jelentette ki (nagy tapsot kapva) Miklós Edit, amikor azt kérdezték tőle, hogy a sportruházatán megjelenik-e a székely zászló, de hozzáfűzte, hogy csínján kell bánni az ilyen dolgokkal, mert ő elsősorban Magyarország színeiben versenyez. Még 2-3 szezont ad magának, a statisztikák szerint a nők kb. 32-33 évig űzik profi szinten ezt a sportágat, jelenleg 28 éves.

A közönség soraiból több kérdést is feltettek, ezek közül több szakmai kérdés volt (hogyan vaxolják a síléceket, jobb-e a hóágyúzott pálya, mennyire befolyásolja a menstruáció verseny alatt), de olyan, gyerek által feltett kedves és egyszerű kérdés is volt, mint a "Mikor tanult?", utalva arra, hogy gyerekkora óta nagyon elfoglalt volt a sok edzés miatt. Utóbbira a helyes időbeosztás volt a válasz.

A beszélgetés végén Miklós Edit autogramokat osztott, illetve fényképezkedett az érdeklődőkkel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."