Sport » Egyéb sport

Zetelaki versenyzőért szoríthatunk a székely körversenyen

Sebestyén Szabolcs is harcba száll a jubiláló bringaversenyen. Pénteken Udvarhelyről indulnak három kontinens húsz országának kerekesei.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

sebestyenszabolcs3
Sebestyén Szabolcs, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. augusztus 11., 10:25
0 hozzászólás. 

Ma elrajtol a tízedik Székelyföldi Kerékpáros Körverseny Csíkszeredából. A tizenkilenc benevezett csapat között ott tekernek majd a Tusnad Cycling Team versenyzői is, mellettük Románia egy válogatott kerekesekből alkotott csapattal is képviselteti magát.

A többi versenyző három kontinens húsz országából érkezik majd Székelyföldre, először tekernek kanadai, svéd, lett és francia csapatok a körversenyen. A székelyföldi csapatot Novák Károly Eduárd köré építették, de a TCT tagja lesz például Sebestyén Szabolcs zetelaki kerékpáros is, a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium volt diákja, róla már írtunk korábban.

Csütörtökön egy 185 kilométeres szakasz várja a bringásokat, Csíkszeredából indulnak, majd oda is térnek vissza a Tusnád, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely útvonalon. Pénteken Székelyudvarhelyről startol el a 19 csapat alkotta mezőny és egy 163 kilométeres távot tesznek meg. Az utolsó napon a Hargitafürdő és a Tolvajos-tető közti egyéni időfutam várja őket, illetve még egy szakasz, amelynek végén a Csíkszereda utcáin kialakított körpályát tizenhétszer tekerik végig.

A székelyföldi Tusnad Cycling Team nem titkolt célja, hogy 2009, 2011 és 2014 után ismét megnyerje a csapatversenyt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."