Sport » Egyéb sport

Érmekkel tértek haza az országos bajnokságról

Bálint Noémi és Telekfalvi Krisztina és dobogóra állhatott Bukarestben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

BalintesTelekfalvi
Jakócs, Telekfalvi, Bálint és Bartus, fotó: Bartus Attila Facebook oldala
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. augusztus 07., 14:21
0 hozzászólás. 

Bukarestben rendezték meg az országos ifjúsági atlétika döntőt hétvégén, ahol egy székelyudvarhelyi és egy székelyszentkirályi sportoló is részt vett. Bálint Noémi, Bartus Attila tanítványa – akivel portréinterjút is olvashattatok portálunkon – 100 méteres gátfutásban és távolugrásban mérettette meg magát, míg Telekfalvi Krisztina, Jakócs Zoltán edző tanítványa 1500 és 3000 méteres síkfutásban versenyzett.

A Székelyudvarhelyi ISK mindkét sportolója már szombaton éremért küzdött a futószámokban, Bálint a bronzot, Telekfalvi az ezüstöt csípte el, 4 perc és 42 másodperc alatt teljesítette a távot. Jakócs Zoltán edzőtől megtudtuk, az érem volt a célkitűzés 1500-on, az idővel nem foglalkoztak, mivel az országos döntőt már megelőzte a korosztályos Európa- és Balkán-bajnokság, így

nem volt más motiváció.

Krisztina 3000 méteren is elindult vasárnap, de ott nagyon erős volt a mezőny. „10.13-al nyertek, az ifi 1-ben az egy eléggé kemény szint" – mondta Jakócs Zoltán. Krisztina körülbelül negyven centivel kapott ki ellenfelétől 1500-on, aki kemény tempót diktált, éppen ezért az volt a megbeszélt taktika, hogy nem szabad őt megelőzni. „Kintről is kiabáltam, hogy nehogy megpróbáld, így is a lábai nagyon elsavasodtak a végére, de idén, amit Krisztina elért, én azzal maximálisan elégedett vagyok" – nyilatkozta a hosszútávfutó lány edzője.

Noémi gáton 14.95-öt szaladt. Ahogy előzetesen is megjósolta, ez a harmadik helyre volt elég, másik számával, a vasárnapi távolugrással viszont nincs megelégedve. 5.77 méteres ugrást produkált kedvenc sportnemében, 20 centivel marad el egyéni, egyben idei legjobbjától, amely a győzelemre is elég lett volna. Noémi egy hat méter fölötti ugrással kezdett, de két centivel belépett, ezért érvénytelennek nyilvánították. Ezután nem mert kockáztatni és a lendület sem úgy jött ki, ahogy szerette volna, így éppen lecsúszott a dobogóról.

Kemény dió lesz

„Sajnos, ez most így jött össze, de vár rám egy új szezon, ami reménykedem, hogy jobb lesz, és mindent meg is teszek majd ezért" – nyilatkozta portálunknak az ifjú atléta.

Jövőre mindkét lány érettségizni fog, Jakócs szerint egyeztetni kell a szülőkkel, de ha minden jól megy, szeptember közepétől el szeretnék kezdeni az edzéseket, az edző elmondása szerint kemény dió lesz ez az év.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."