Sport » Egyéb sport

Futófesztivál kezdődik a Hargitán

Több mint háromszázan futnak neki a székelyek szent hegyének. Ha önkénteskednél, jelentkezz, jó buli lesz!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

HargitaTrail
Hargita Trail Running, fotó: Kozma Szilárd
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SAJTÓKÖZLEMÉNY
2017. augusztus 10., 09:12
0 hozzászólás. 

Ötödik alkalommal rendezi meg a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület a Hargita Trail Running nemzetközi terepfutó versenyt a Madarasi Hargitán, amely évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a futók között: eddig 5 országból több mint 300 fő regisztrált az augusztus 26-i verseny 3 távjára, de továbbra is várják a nevezéseket. Olyan önkéntesek jelentkezését is várják, akik hasonló érdeklődésűek, és szeretnének egy ilyen komoly verseny megszervezéséből kivenni a részüket.

A legedzettebb futók a klasszikus maratoni távon, 42 kilométeren próbálhatják ki erejüket, amely érinti a Hargita-hegység összes csúcsát (Madarasi, Rákosi, Madéfalvi, Csicsói), de lehet majd futni a Madarasi és Rákosi csúcsokat is érintő, 15 kilométeres krossz etapon, illetve az 5 kilométeres, nem verseny jellegű családi szakaszon is.

Utóbbival a szervezők célja az, hogy megszerettessék a kicsikkel is a természetben űzhető mozgásformát, a közös mozgás örömét. Érdemes augusztus 14-ig nevezni, hiszen csak az eddig regisztráltak kaphatnak hivatalos versenypólót. A székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület által szervezett, lenyűgöző természeti környezetben megrendezett futóverseny idén is része a Circuitul Carpaţilor elnevezésű országos terepfutó-körversenynek, amely az ország legrangosabb ilyen jellegű versenyeit foglalja magában.

Regisztrálni a Feel Good weboldalán augusztus 21-ig lehet, de lehetőség lesz a helyszíni nevezésre is.

Erre bátorít a főszervező, Ilyés Lóránd is: „Eddig 5 országból több mint 300-an regisztráltak, a tavalyihoz képest ez több mint 70%-os létszámnövekedést jelent, amely azt igazolja vissza számunkra, hogy a futók jól érezték magukat az előző években, szívesen látogatnak vissza a Hargitára, sőt szívesen népszerűsítik ismerősi köreikben, ösztönözve mindenkit a részvételre.

Érzésem szerint idén a szervezésben is sikerül még előbbre lépnünk, hiszen egy olyan komplett csapat állt össze, amely nagy energiát fektet abba, hogy minden részlet a helyére kerüljön, és a résztvevők minden igényét kielégítsük. Továbbra is sok szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik gyönyörű hegyi környezetben és vidám, sportos hangulatban szeretnék eltölteni augusztus utolsó hétvégéjét, legyen az résztvevő vagy akár szurkoló!"

A saját távjukat sikeresen teljesítő futók kézzel készített kerámia érmet kapnak, az elégetett kalóriákat tésztapartin pótolhatják majd vissza, az eredményhirdetésénél pedig korcsoportos és abszolút kategóriás női és férfi győzteseket is hirdetnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."