Sport » Egyéb sport

Maradunk a legjobbak között

Fejér újra játszott, vele a fedélzeten vívta ki a bennmaradást csapatunk. Beszterce után jöhet Európa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

ISKFSK
Az ISK-FSK csapat, fotó: a csapat weboldala
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2018. április 09., 12:52
0 hozzászólás. 

Kettős győzelemmel biztosította be a Székelyudvarhelyi ISK-FSK a legfelső osztályban, a szuperligában való bennmaradást. A bajnokság alsóházi rájátszásában sikerült hazai környezetben is legyőzni a szebb napokat megélt Sepsiszentgyörgyi Electricá-t. Az első mérkőzésen idegenben csapatunk jelentős előnyre tett szert az 5-1-es győzelemmel, egyértelmű volt, az udvarhelyiek az esélyesebbek.

A városi sportcsarnokban péntek délután mintegy 250 néző előtt állt asztalhoz csapatunk. Az első mérkőzéshez képest a felállás annyi változott, hogy Tamás Szabolcsot az utóbbi fordulókat kihagyó Fejér András váltotta. Az első és második számú játékos ezúttal is Cservik Krisztián és György István voltak. Utóbbi kissé idegesen kezdett György Moldoveanu ellen, ami rányomta a bélyegét a végjátékra, a szentgyörgyi játékos 3-1-es győzelemmel vágott vissza edzőjátékosunknak a múlt heti hasonló vereségért.

Fejér egyenlítette az eredményt Kocsis ellen, aki sérülten érkezett és két szett után fel is adta a további küzdelmeket combizomsérülés miatt. A harmadik mérkőzésen Cservik 3-0-ás győzelemmel biztosította be a bennmaradást, Simon ezúttal nem tudta tartani a lépést játékosunkkal. 3-1-es vezetésnél az ellenfél még egyet próbált kapaszkodni, Moldoveanu pazar mérkőzést játszott Cservikkel, 3-2-re győzedelmeskedett, majd Simon nyert magabiztosan Fejér ellen. Ezután viszont már nem volt pardon, Kocsis továbbra sem tudta folytatni, György pedig 3-0 arányban verte Simont, beállítva ezzel az 5-3-as végeredményt.

Összesítésben tehát 10-4 arányban nyertek az udvarhelyiek, így maradnak biztosan jövőre is a legjobbak között. Az idei Szuperliga egyik újoncaként sikerült elérni a kitűzött célt, miszerint bent tartani a csapatot a román elitben.

A bajnokságnak még nincs vége, a folytatásban a Besztercei CSM ellen játszik az ISK az 5. helyért. Az Európai Asztalitenisz Szövetség szabályzata szerint az ötödik helyezett indulhat a második számú európai kupasorozatban, az ETTU Kupában. Amennyiben sikerülne legyőzni Besztercét és megteremteni az anyagi hátteret, akkor ősszel városunkat képviselhetnék az európai mezőnyben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."