Anglia csúcsán az udvarhelyi asztaliteniszező

A bentmaradást tűzték ki célul, ehhez képest a Premier League aranyérmei kerültek a nyakukba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
GyorgySzilard

Tizenöt év után ismét hazai színeket ölt

Játszott már Bajnokok Ligájában is, legutóbb...
KadarTiborek

Újabb székely győzelem Angliában

Az udvarhelyi klub játékosa rangos versenyt nyert az...
asztalitenisz sajtaj-07

Hazatért és bajnokcsapatot akar

Gálfi Árpád polgármester a város egyik...

Pezsgovel
György Szilárdék pezsgővel ünnepelnek, fotó: Michael Loveder Photography
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. május 29., 09:52
0 hozzászólás. 

A brit legfelső osztály döntő mérkőzését játszotta vasárnap Londonban a helyi Urban TCC csapata, amelynek két erdélyi asztaliteniszezője is van a székelyudvarhelyi György Szilárd és a sepsiszentgyörgyi Kádár Tibor személyében. Utóbbi a székelyudvarhelyi Fejér Sport Klub Szuperligába való feljutásában és bentmaradásában is nagy szerepet vállalt.

GyorgySzilard

A Satoshi Aidával, Kosiba Dániellel, Schaffer Dániellel, Alim Hirjivel kiegészülő londoni hatos a tavalyi évben jutott fel a legfelső osztályba, a célkitűzés az idény elején a bennmaradás volt. Ennek ellenére repülőrajtot vett a közben egyre jobban összekovácsolódó csapat és az őszi, első fordulót követően befészkelte magát az első helyre, amit sikeresen megtartott az utolsó fordulóig, a vasárnapi mindent eldöntő mérkőzés előtt előzte meg őket egy ponttal az Ormesby csapata.

acsapat1

Tehát a bajnoki címért mindenféleképpen győzni kellett május 27-én az ír Ormeau TTC ellen és megszerezni a két pontot. A csapat remekül kezdett, Szilárd és Kosiba győzelme után Schaffer és Satoshi is hozta a meccsét, majd Szilárd magabiztos játékkal behúzta a győzelmet jelentő ötödiket is, amivel az Urban TTC megszerezte történelme első brit bajnoki címét. A végeredmény 6-2 lett a londoniak javára, az utolsó három meccset már csak kötelességként kellett lejátszaniuk a pezsgőbontás előtt.

Szilárd a román és olasz bajnoki címe, valamint a magyar bajnoki bronzérme mellett most a brit bajnoki címet is a gyűjteményében tudhatja, ez a teljesítmény joggal nevezhető egyedinek az udvarhelyi sportéletben. „Mi csak abban reménykedünk, hogy a jövőben sikerül megteremteni a feltételeket, hogy Szilárd udvarhelyi színekben érjen el hasonló sikereket" – olvasható az FSK honlapján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."