Sport » Egyéb sport

Szabó Gergő: Jégrally a Zetelaki gáton

Szabó Gergőt már nem kell bemutatni a rally rajongóinak. Az autóversenyző most versenyt szervez a Zetelaki gát jegén - erről és a versenyzésről beszélgettünk Gergővel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

2011_Egyeb/0214_Szabo_Gergo
2011_Egyeb/0214_Szabo_Gergo
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. február 15., 14:02
31 hozzászólás. 

Miután Magyarországon bajnoki címeket söpört be és világbajnokságokon indult, egy verseny alkalmával Romániában is rajthoz állt. Annyira beleszeretett a tájba és rabul ejtették a murvás, makadám utak, hogy itt maradt nálunk és két bajnoki címet be is gyűjtött. Idén, mindamellett, hogy másodszor fogja védeni a bajnoki címét, már rallyverseny szervezésével is foglalkozik. Először szervezik meg a szezonnyitó versenyt, de szeretne ebből hagyományt csinálni. A nagy szervezések közepette erről faggattuk Szabó Gergő autóversenyzőt.

Gyerekkorában szinte miden gyerek autóversenyző akar lenni. Neked mikor volt az a pont az életben, amikor ez valósággá vált?

Gyakorlatilag nekem az egész életem a benzingőzben zajlott, korán megfertőződtem ezzel az egész dologgal, ugyanis édesapám műhelyében mindig versenyautók álltak. Igaz ő nem versenyzett, hanem a versenyautók felkészítésében segítkezett. Nálunk Magyarországon az akkor top menők autóikat ott készítették fel a budaörsi műhelyünkben. Öt-hat évesen már a bukócsövek között mászókáztam, nem a játszótéren. Ahogy megszereztem segédmotorra az engedélyt, 14 évesen elkezdtem motorral versenyezni. Magyarországon három bajnoki címet szereztem endúróban és ennek kapcsán kerültem ide Erdélybe is.

18-20 évesen elkezdtem rallyval foglalkozni és most elmondhatom, azt hogy egy jubileumi szezont fogok kezdeni 2011-ben, ugyanis '91-ben mentem először rally versenyen egy Ladával és azután nagyon sok, a top kategóriától kezdve WRC-n keresztül a mostani N-es autóig mindennel versenyeztem, így most a 20. szezonomat kezdem el. Az elmúlt 30 év, vagy amióta az eszemet tudom benzingőzben telt el, szóval innen az autósport iránti szeretet. Nem tudom, hogy meddig fogom még csinálni, de már arra is gondoltam, hogy az aktív versenyzést most a 20. szezonnal zárnám le.

2011_Egyeb/0214_Szabo_Gergo

Idén másodjára kellene megvédd a bajnoki címedet . Milyen egyéb célt tűztél ki?

A cél az természetesen az, hogy megvédjük a bajnoki címünket és másodsorban versenyrendezéssel szeretnénk foglalkozni, illetve természetesen hobbi szinten továbbra is rajthoz állnék. Most szeretném magam kipróbálni kicsit másképp, versenyző fejjel gondolkozni a versenyszervezésben. Ez számomra is egy teljesen új terület, egy-két ilyen kisebb rally show-t már szerveztünk Magyarországon is.

Valahol nyilatkoztad, hogy te talán már innen Erdélyből mész nyugdíjba.

Ahogy a magyar mondja, három a magyar igazság, én úgy gondolom, hogy ez az aktív pályafutásomnak egy méltó befejezése lenne, egy harmadik Román bajnoki cím.

Ahogy már mondtam, teljesen nem tudok és nem is fogok elszakadni az autósporttól. A versenyzés mellett versenyautó-építéssel és felkészítéssel is foglalkozunk. Tavaly például Titi Aurnak csináltunk egy autót, amivel eredményesen szerepelt a román bajnokságban. Ezt a vonalat mindenképpen szeretném tovább vinni. Mostanában annyira sok időt töltök itt, hogy vásároltam egy ingatlant és belekezdtem egy építkezésbe. Simán el tudom képzelni, hogy egy évben 5-6 hónapot Magyarországon vagyok és 5-6 hónapot pedig itt töltök el. Szeretek itt leni.

2011_Egyeb/0214_Szabo_Gergo

Mi ejtett ennyire rabul Erdélyben?

Ez az egész a motorozással kezdődött. Az endúró motorozásnak is az a szépsége, hogy nagyon közel kerülsz a természethez és ez volt az első dolog itt Székelyföldön, ami megragadott. Azok a hegyek, meg az egész környezet iszonyú jó adottságokkal rendelkezik a motoros illetve autós versenyzéshez. Ez vezetett szép lassan oda, hogy azt mondtuk három évvel ezelőtt, hogy induljunk el egy román versenyen. Rallyparadicsomnak is tekinthető a murvás, makadámos utak miatt, amik itt vannak a környéken. Először 2008-ban álltunk rajthoz a Brassó Rallyn, ami a Román bajnokság egyik futama. Minden terv nélkül szerettük volna megnézni, hogy milyen Romániában a rally.

Végül annyira megtetszett a pályák a színvonala, hogy itt ragadtunk. Ahogy említettem, elég régóta űzöm ezt a sportot, otthon már unalmassá vált a versenyzés. Valahogy elvesztettem a motivációm az otthoni bajnokságban, mert évről évre mindig ugyanazokon a pályákon versenyeztünk majdhogynem ugyanazokkal a versenyzőkkel. Az új pályák, az új környezet, teljesen új kihívást jelentett számomra. Aztán abból az egy versenyből az lett, hogy végigcsináltuk az egész bajnoki szezont. Jól is sikerült, mert rögtön a másodikak tudtuk lenni abban az évben. Az eredmények meghozták a támogatókat is, így sikerült szert tennünk erős és stabil szponzorokra. Szerencsére az eredmények is minket igazoltak, tehát minden szépen és jól alakult.

Eddigi pályafutásodon melyik volt a legnagyobb szakmai siker illetve melyik volt számodra a legnagyobb megmérettetés?

Amire a legbüszkébb vagyok, az a 2009-es bajnoki címem, mert egy „idegen országban", egy idegen mezőnyben mindig nagyon nehéz versenyezni, pont azért mert nem ismered a pályákat, az ellenfeleket. De a rally erről szól, az improvizációról és a csapatmunkáról, hogy összhangban legyél a navigátoroddal, összhangban legyél a csapatoddal. Fontos hogy egy olyan technikával – mert technikai sportról beszélünk – végig tudd csinálni úgy, hogy ne hibázz, ne ess ki, mert itt a pontok összeadódnak a nyolc futam alatt. Úgy felépíteni a teljes szezont, hogy minden működjön nagyon nehéz egy idegen országban, annak ellenére is, hogy már otthon érzem magam benne.

Mint versenyző, a legnagyobb élményem a két világbajnoki futamom. Volt szerencsém elindulni még 2003-ban a legendás Monte Carlo Rallyn, amit idén rendeztek meg századjára, tehát elég idejében kezdték a fiúk. A másik ilyen meghatározó élmény az a norvégiai világbajnokságon volt, amikor részt vettünk hasonló gyorsaságikon, mint amire most is készülünk. Itt volt alkalmam befagyott tavon autózni, meg olyan havas utakon és környezetben, ahová bármikor visszamennék, hogyha lenne rá lehetőségem.

2011_Egyeb/0214_Szabo_Gergo

Tavalyhoz képest változott-e a csapat esetleg veled történt-e valami változás?

Nem volt különösebb változás, idén is a Jack Daniels Rally Team a főtámogatóm és velük fogunk rajthoz állni. Az autó lehet, hogy változni fog, a tavalyi Mitsubishi Evo 9-es helyett egy újabb Evo 10-esel fogunk menni, de az még nem áll úgy jelen pillanatban, hogy el tudjuk rajtolni vele a szezon elején. Lehetséges, hogy csak a szezon felétől fogunk autót váltani.

Hogyan készültök a 2011-es szezonra?

Igazság szerint nem nagyon készültem külön. Ez a 2011-es évi versenyszervezés minden energiámat felemészti. A cél az, hogy ezt sikeresen le tudjuk bonyolítani és aztán tudok majd a szezonra gondolni, hiszen az csak április közepén kezdődik a már említett brassói futammal. Nem lesz különösebben eltérő az edzésem, egy kicsit komolyabb fizikális felkészülést szoktam ilyenkor csinálni. Az idő nagy része a támogatók keresésével és a kapcsolatok építésével telik el, hiszen a technikai sportok nem tartoznak az olcsó sportok közé.

A tavalyi bajnoki címvédés örömére te nyírtad a segédpilóta a frizuráját. Idén készültök ilyesmi fogadalommal?

Valóban volt egy ilyen fogadalmunk, mivel nekem szinte mindig rövid a hajam a másodpilóta is azt mondta, ha megnyerjük levágja a haját. De egy kicsit ódzkodott, így segítenem kellet neki. Idénre még nem terveztünk ilyen fogadalmat, de talán az idő majd hoz valamit.

2011_Egyeb/0214_Szabo_Gergo

Többször is utaltál arra, hogy versenyt szerveztek.

Igen. Amikor tavaly télen itt a környéken tartottunk egy csapattalálkozót Titi Aurelékkal, akkor volt alkalmam a Hargita néhány erdős szakaszán autózni és amikor megláttam a befagyott Zetelaki víztározót, akkor azt mondtam, ez az a hely ahol versenyt kell szervezni. Innen indult az ötlet, hogy csináljunk egy Winter Rally-t, ami a maga nemében eléggé egyedülálló Romániában. Én úgy tudom a hetvenes években volt egy rally futam, ahol még havon versenyezhettek a román pilóták.

A téli felkészülés az általában úgy zajlik, hogy kimegyünk és havon autózunk, hiszen ez az alapja, hogy a hóban tanulj meg jól menni. Itt egy kicsit lassabban történnek a dolgok, így jobban kontroll alatt tudod tartani az autódat. Ezt fontosnak tartom a profik és az amatőrök részéről is. Sőt bárki, aki vezet ajánlott télen kimenni egy üres parkolóba és gyakorolni, hogy reagál az autó a váratlan helyzetekre. Megtanulod, mik a te és az autód korlátai.

Alapvetően két versenyt szeretnénk csinálni, egyrészt a profi illetve az amatőr versenyzőknek. A verseny február 25-27 között lesz megrendezve, a neve Dunlop hó rally (Dunlop Winter Rally). Az egyik része a profikról szól a szombati napon, itt hét szakasz kerül megrendezésre. Négy alkalommal foguk menni a már említett Zetelaki víztározón és három alkalommal fönt a Hargitán, ami Ivótól Libánig egy húsz kilométeres szakaszon tart.

Vasárnap kezdetét veszi egy másik kategória, ami az amatőr versenyzőknek és az utcai autósoknak szól, a tavon. Nekik csak itt lesz megrendezve a tó jegén, mert itt magadban és másban sem tudsz kárt tenni. Nyilván a biztonsági feltételek betartására törekszünk és minden olyan biztonsági szervet (mentő, búvár, tűzoltó) kirendeltünk, akik közbe tudnak avatkozni, ha valami történik. A tó szakembereivel folyamatosan mérjük a jég vastagságát is. Talán mi vagyunk a csapattal az egyetlenek, akik még azt várják, hogy nagyon hideg legyen. Jelen pillanatban 30 cm a jég vastagsága, ami akár egy kamiont is elbír. Ahhoz, hogy versenyezni lehessen minimum 20 cm körül kell lennie a jégvastagságnak, ez már biztonságos.

Nyilván, hogy ha egy olyan felmelegedés lesz, amitől veszélyessé válik a versenyzés, akkor az amatőr részét le kell fújnunk a versenynek és a tavat nem tudjuk használni. A versenyt akkor is megtartjuk, de csak a profiknak a szombati napon, az Ivói szakaszon. Eddig úgy néz ki jól alakulnak a dolgok és én bizakodva figyelem az időjárás előrejelzést. Jó volna ha megmaradna a jég, így nem csak a versenyzők, hanem a nézők is élvezhetnék a versenyt. Egy keresztben csúszó autó érdekes látványosság lehet a kilátogató nézőknek is, akik vasárnap saját maguk tudását is próbára tehetik. Nekik már reggeltől lesz egy iratkozás és a tavon gyakorlási lehetőség tizenegyig, majd utána veszi kezdetét az amatőr verseny, amivel zárjuk is a hétvégét.

Egyébként pénteken 17 órától lesz egy gépátvétel, ami Udvarhelyen a főtéren történik és 19 órától a városháza előtt felállított dobogóról ünnepélyesen elrajtolnak a versenyzők. A kilátogató érdeklődök megtekinthetik az egész mezőnyt, ugyanis felsorakozik az összes induló autó, amiket közelebbről is szemügyre lehet venni.

Hány csapatot vártok a versenyre, lesznek-e más nemzetiségű versenyzők?

A nevezésekkel úgy állunk, hogy ez a magyarokat jobban érdekli, egyelőre több nevezőnk van Magyarországról, mint Romániából, amit nem igazán értek. Hiszen itt vannak a hegyek, ezek az erdei utak, amik lehetőséget biztosítanak a versenyzőknek. Egyelőre úgy látom a két ország mezőnye fog itt összegyűlni, de egy-két érdeklődő volt Ausztriából és Csehországból is. A versenyen olyan 40-50 résztvevőre számítunk, a profikat tekintve. Nekem külön öröm hogy összehozhatom a két ország versenyzőit.

2011_Egyeb/0214_Szabo_Gergo

Ez a verseny pontok szempontjából beszámolódik valamelyik bajnokságba?

Igen ,a Román Rally Bajnoksággal párhuzamosan futó Román Rally Sprint első futama lesz. Ez az alapfeltétele annak, hogy a későbbiekben visszaállítsuk a Hargita rally fényét és bajnoki futamot is tudjunk rendezni. Hagyományt szeretnénk ezzel elindítani és amennyiben a támogatóink is elégedettek lesznek, évről évre megrendezzük ezt a versenyt.

A kilátogatóknak milyen látványos pontokat ajánlasz, ahonnan követhetik a versenyt?

A verseny központja a Zetelaki víztározó strand részénél lesz a verseny ideje alatt. Itt lesz a szervíz park is, így testközelből láthatják, hogyan zajlanak a dolgok és természetesen a látványos jégrally is itt lesz. A másik szakasz Ivóból fog rajtolni, ahová csak egy darabig engedjük fel az autókat, onnan egy kis sétával el lehet érni a szakasz egyik technikásabb, gyors részét, ami még látványos, ez pedig Libán környékén ér vissza az erdei út a főútra és előtte 200 méterrel lesz a cél. Ez a két pont, ami jól megközelíthető és látványos és természetesen várunk minden érdeklődőt a helyszínen.



31 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-02-15 14:36:28
Ez erdekes...Es mennyire szennyezi ez a vizet?? Vagy az nem fontos...amugy erdekes dolog es szivesen kilatogatok a versenyre, csak erdekel ez, h normalis dolog egy Europai Unios orszagban, h autoversenyt szerveznek egy viztarozon amelybol kapjuk az ivovizet. Csik mellett meg gyalog sem szabad a viztarozora menni es biztonsagi or is orzi...
Meg aztan ha beszakad...cseszheti a tuzolto meg barki...
avatar
Csedo
2011-02-15 14:42:33
Egyaltalan nem normalis dolog :)
avatar
fogaska
2011-02-15 16:11:33
A gát nem ZETEVÁRALJÁN van??
avatar
pippo
2011-02-15 16:26:15
re:
Hahaha, te olyan balfék lehetsz egy a sok közül aki mindig a rosszat keresi, ha valami történik. Annak örvendj, hogy egy ilyen eseményre kilátogathatsz és megnézheted, mert valaki időt, energiát és pénzt nem sajnálva, megszervezi.Te lehet, hogy még 1 teadélutánt se tudnál megszervezni, ahol az olyan sok bunkó mint te, szennyezhetnétek a környezetet Európai Uniós alapon...
avatar
marcel
2011-02-15 18:16:48
miert nem otthon a Balcsin rallyzik, ne is szennyezze egy tapos a gatat amibol iszunk, fozunk, mosdunk, allatokat itatnak a kornyezo szekely falvakban. ha meg sok a penze adakozza valamelyik arvahaznak, ahol sokkal esszerubben, emberek nevelesere tudjak az osszeget forditani, ne pedig a sajat szorakozasaval szennyezze kornyezetunket.
avatar
2 T
2011-02-15 19:52:25
Azt hiszem, tavaly volt egy cikk arrol, hogy milyen veszelyes a jegen valo autozas, meg hogy mennyire szennyezi a vizet (kifolyt olaj stb), pippo nem kell szemelyeskedni azzal, akinek mas, es helyesebb velemenye van, mint neked!!!
avatar
hahaha
2011-02-15 20:02:56
Azert jonnek ide, mert itt barmit lehet. Mashol vannak torvenyek az emberek erdekeben de itt azt sem banjak lassan, ha a savat beleontik a gat vizebe. Jo penzert mindenkit le lehet fizetni, meg azokat is akik 1 evvel ezelott azon voltak, h mennyire de mennyire veszelyes es karos a gaton autokazni. Na ezeket az embereket megvasaroltak. Ezutan akar bele is sz@*hatunk a toba :)
avatar
Egy Horgasz
2011-02-17 12:06:35
Hahahahah.Remeljuk hogy nincs igazad,mert akiket te emlitesz hogy megvasaroltak,azok bizony most donto szerephez jutnak ebben a temaban.A vizugyiek ok, nem engedelyezhetnek egy ilyen jellegu versenyt a tavon,mivel akkor ok vallaljak a felelosseget mindenert.Nos nem hiszem hogy hianyzik barkinek is az a felelosseg amit KB200 auto jelent a jegen.
avatar
zotykaa
2011-02-15 20:37:37
Bunko, ocska,rosszindulatu parasztok vagytok az egeszen... Orvendeni kellene h Gergo idehozza versenyezni tobb szomszedos orszag versenyzoit de mindenbe a rosszat latjatok
avatar
Egy Horgasz
2011-02-17 12:13:29
Orvendunk is hogy idehozza,csak ne a to jegere,mert ok oda semmit sem tettek,mi viszont sokan sajat penzunkon vasaroltunk halat.Es kemeny penzert engedelyt valtottunk arra hogy a tavon horgaszhassunk.Hat jogos hogy vedjuk is a befektetesunket.Az meg hogy nem szennyeznek az autok az mese,kepzelj el egy 250-300 loeross autot,ami at van atalakitva es fel van tuningolva.
avatar
hahaha
2011-02-15 21:44:06
re:
avatar
zotykaa
Bunko, ocska,rosszindulatu parasztok vagytok az egeszen... Orvendeni kellene h Gergo idehozza versenyezni tobb szomszedos orszag versenyzoit de mindenbe a rosszat latjatok

Orvendunk is csak annak nem, h a Viztarozo feluleten versenyeznek. Az nem zavar ha Ivo meg a Hargita kozott vagy banom is en, h hol. De egy viztarozo tetejen a normalis embert zavarja. Akkora luxus van itt, h megengedhetjuk magunknak h az ivovizen legyen rally, holott mas orszagban kincsnek szamit a viz es szentnek szamit.
avatar
...anyád álruhában...
2011-02-15 22:22:10
Már nem azért, de a jégen csapatja az ürge...Jó tudom, a jég idővel elolvad, de ne feledjük, hogy az nem ivóvíz ami ott található, hiszen azt később kémiai úton teszik ihatóvá. Mikor a sok taknyos kölyök bohóckodott a jégen, akkor senkinek nem jutott eszébe a "szennyezés"...Ne legyünk hirtelen ekkora környezet- és egyéb védők. Mivel kémiailag kezelik azt a vizet, ezért a szennyezettség (már ha lehet ezt annak nevezni) nulla lesz. Meg ha főzöl, akkor ugyebár a világ összes baktériuma kihal a vízben...És mivel éppen meccs van, ezért hajrá Milan! :)
avatar
marcel
2011-02-16 00:00:32
es a halak, az elovilag senkit sem erdekel? szerintem senkinek nincs a rally ellen kifogasa, de miert kell a befagyott tavon rallyzni ep esszel nem lehet felfogni. meg ennek is a havernak is annyira tetszik a taj, akkor nezze a tajat, setaljon szivjon friss levegot, csak ami szep es jo ne rombolja.mert ez nem lenne egyeb mint termeszet rombolas. remeljuk csak lefujjak a rallyt a tavon es gyoz az ep esz, marad meg egy csomo erdei havas-jeges ut rallyzni (pl. Szencsed?)
avatar
2 T
2011-02-16 00:05:49
re:
avatar
...anyád álruhában...
Meg ha főzöl, akkor ugyebár a világ összes baktériuma kihal a vízben...És mivel éppen meccs van, ezért hajrá Milan! :)

Tevet szoktal-e nezni baratom? Az olaj szennyezodest fozheted, s kemiailag b@szhatod, ha olyan egyszeru lenne, akkor nem latnank annyi megdoglott halat, meg madarat, egy egy olajszenyezodes utan.... Kicsit gondolkozz, mielott irsz valamit...
Ja es nyert a Tottenham :D
avatar
AM
2011-02-16 11:23:10
1..Tisztelt urak, akik nemtetszésüket fejezik ki azokkal szemben, akiknek eszébe jutott, hogy ez szennyezheti a vizet (Hahaha, te olyan balfék lehetsz egy a sok közül aki mindig a rosszat keresi…, Bunko, ocska,rosszindulatu parasztok vagytok az egeszen..., Ne legyünk hirtelen ekkora környezet- és egyéb védők ).
Nem feltétlenül keresi benne senki a rosszat, és nem is mondanám, hogy a rosszindulat vezérli a környezetünkért aggódó embereket, és abban sem vagyok biztos, hogy hirtelen lettek némelyesek környezetvédők, csupán ésszerű, racionális kérdések merültek fel sok emberben.
Nem szennyezi ez a vizet? –dehogynem!
A sok taknyos kölyök egyébként már vagy két éve nem csapatja a jégen, mert az utak le voltak zárva betontömbökkel, és nem lehetett a jégre menni autóval (pont a szennyezés miatt). Ha netán megint rámennek valakik, akkor biztos, hogy ismét odakerülnek a betonok.
Amennyiben nem is látható szemmel a szennyezés mértéke, azért lesz szennyezés...
avatar
AM
2011-02-16 11:21:21
2...Értem én, hogy a vizet megtisztítják, mielőtt a csapból kifolyik, de ne csak magunkra gondoljunk, a víz nem csak a miénk, más élőlények is élnek a vízben, és más állatok is isznak belőle, amiknek fontos a jó vízminőség.Most, ha rámennek a rally autók, akkor majd mindenki rá akar menni később, mondván, hogy ők miért ne, ha mások igen! Kapjunk a fejünkhöz és gondolkodjunk el, ha így folytatjuk, akkor a szemétdombra is költözhetünk ezzel az erőfeszítéssel. Miért kell mindent tönkre tennünk? –Azért, mert emberek vagyunk…
A rendezvény szép és jó, csak nem a víztározó jegén. Felesleges vitáznunk, hisz sem a környezetvédelem sem a vízügy nem fog engedélyt adni!
avatar
dszilike
2011-02-16 12:38:02
Ezt nem fogjak engedelyezni...
avatar
vale46
2011-02-16 14:57:26
Sok okoska meg hirtelen lett zold partiak...mindenki a rally ellen bravo. :angry: :angry: :angry: ..ne is csodalkozzatok,h senki nem fog semmit csinalni,mert az ilyen emberek meg akarlyak akadalyozni a rallyt...olalyfolt,meg benzinfolt,meg ami baromsagot osszehordtatok azt olvasni is erdekes..
1,mindenki salyat maga utan takaritsa ossze a mocskat s akkor nincs gond,,erdemes megnezni a viztarozot a ho elolvadta utan, h nez ki csupa szemet..
2,a horgaszok a halaszat utan otthagyjak a mocskukat... :angry: s meg ok ugatnak...bravo
Ezek vagyunk irigyek s rosszindulatuak,mert valaki akar rendezni valamit..hajra NAGY SZEKELYEK
avatar
Egy Horgasz
2011-02-17 12:19:42
Vale 46.Ha te latod hogy a sok horgasz ott hagyja a szemetet persze miutan "ugatott"akkor te mint allampolgar mi a francert nem szolsz nekik hogy szedjek ossze.
Megmondjam miert,mert nem voltal kint eletedben a tonal,igy hat ne pofazz a horgaszokrol ,mert nem tudod mit beszelsz.A szemetet sokszor a horgaszok szedik ossze az olyan kocaturistak utan amilyen te is vagy vagy "lehetnel"kis pancser/.
avatar
2 T
2011-02-16 17:28:05
re:
avatar
vale46
Sok okoska meg hirtelen lett zold partiak...mindenki a rally ellen
1,mindenki salyat maga utan takaritsa ossze a mocskat s akkor nincs gond,,erdemes megnezni a viztarozot a ho elolvadta utan, h nez ki csupa szemet..
2,a horgaszok a halaszat utan otthagyjak a mocskukat... :angry: s meg ok ugatnak...bravo
Ezek vagyunk irigyek s rosszindulatuak,mert valaki akar rendezni valamit..hajra NAGY SZEKELYEK

Tevedes ne essek, en nem a rally ellen vagyok, hanem az a velemenyem, hogy ne a viztarozo jegen tegyek azt. Amugy meg ahogy irtad akik itt pofaznak nem hinnem, hogy barmire is irigyek lennenek, csak lehet hogy szamit egy kicsit is a kornyezet nekik, veled ellentetben.... Abban igazad van viszont, hogy sajnos sok horgasz, meg kirandulo ott hagyja a szemetet,(ahogy a romanok mondjak "cei 7 ani de acasa")
de nem kell mindenkit egy kalap ala venni. Tartsak meg a rallyt nyugodtan, de ne a viztarozon!!!!
avatar
hahaha
2011-02-16 17:41:46
En sem a rally ellen vagyok ! De tudtommal a rally nem viztarozok tetejen szokott lenni. Legalabbis normalis korulmenyek kozott.
avatar
laszlovass91
2011-02-16 20:02:56
Menyi a benevezes dij vajon szeretnek nevezni:P:) szerintem fasza dolog
avatar
Egy Horgasz
2011-02-17 12:21:03
Valtasal horgaszengedelyt es megmondom mennyi a beugro :D
avatar
zotykaa
2011-02-16 21:03:09
ugyesek vagytok fiuk hogy egy ilyen esemenyt rendeztek csak igy tovabb!!!!koszonet a caffeclub46 neveben!minden tisztelet fiuk!nagy buli lessz!!!!
avatar
vale46
2011-02-16 21:35:44
Miert nem lehetne a Rallyt megrendezni a gatonn?KELLENE ORVENDJUNK,H VALAKI,VALAKIK IDOT S PENZT NEM SAJNALVA PROBALNAK MEGSZERVEZNI EGY IGEN KOMOLY RENDEZVENYT....AMI A VAROSUNKNAK ES KORNYEKUNKNEK EGYARANT CSAK JO....
MASHOL IS MEGSZERVEZNEK CSAK ILYEN KORULMENYEK NEM MINDENUTT TALALHATOK....EZEKBOL A DOLGOKBOL PROFITALNUNK KELLENE,ES NEM MINDIG A DOLOG ROSSZ OLDALAT NEZNUNK... :woohoo: :woohoo:
avatar
Egy Horgasz
2011-02-17 12:28:26
Na most igazat adok neked vale46,profitalnunk kellene de nem fogunk.A tavi verseny lenne az abszolut atrakcio,mert mindenhol csak azt reklamozzak?????Vagy ahogy Gergo (akit tisztelek es becsulok)nyilatkozta a rally onmagaban mar sok embert vonzana.Csakhogy azt kell am felfogni hogy a rally majd veget er, es marad utanna valami amit majd senki sem akar eltakaritani.Es itt csakis a viztarozora gondolok.Nagyon kell ez a verseny a kornyekunknek ez igaz de nem minden aron.A viztarozo maradjon ki belole.
avatar
Gyugyusz
2011-02-17 14:12:46
Jegrally
Svedorszagban hasonlo szervezesu versenyek vannak, ugyancsak a jegen (viz tetejen)
A szennyezodessel kapcsolatban arrol nem beszel senki, hogy a sok traktor meg fakitermelo gep olaja meg uzemanyaga Varsag es Liban patakaibol hova lesz...
Nem is szolva arrol, hogy nincs a szennzviz csatornasitva sem Varsagon sem Libanban! Ehez mit szoltok ?
avatar
zotykaa
2011-02-17 16:30:33
Igaza van Gyugyusznak...ki tudja h a varsagi traktorokbol mennyi olaj kerul bele a toba, s itt stresszeltek azon h ramegy par auto a tora amikbol egy gram olaj nem fog kicsepegni. A jeg az nem erdei koves ut amelyiken fel lehet az olajteknot utni, kicsit gondoljatok csak bele..
avatar
hahaha
2011-02-17 16:51:32
Ha latna egy ertelmes ember, h mi folyik itt sirva menekulne vissza ...Rally val nincs bajom, sot imadom, de a Viztarozon egy nagy baromsag...
avatar
tankerr
2011-02-21 13:23:38
De rossz májúak és marakodóak vagyunk mi székelyek...
Emberek, gondolkozzunk csak egy kicsit. Természetesen, mint mindennek ennek a jégrallynak is vannak pozitívumai és negatívumai. Pozitívumként említenék pár dolgot: Székelyföld presztízsének növelése és pénz az udvarhelyi vendéglátóknak (mert a versenyzők nem sátrazni fognak), társadalmi nevelés, hiszen az amatőrök is kiélhetik az adrenalin vágyat, zárt biztonságos környezetben. Meg van egy dolog, ami nagyon neki koccan a környezetvédelmes dolognak, a magyar versenyautók bioetanolos keverékeket használnak!!! Sőt, még meg lehetne oldani hogy 100% bioetanolos autókkal versenyezzenek néhányan, ezzel is felkeltve a figyelmet a környezetbarát üzemanyag használatra.
Most pedig jöjjenek a negatívumok...zajszennyezés, olajszennyezés és üzemanyag szennyezés esélye minimális a felület miatt, mellékesen a szervízparkokba és a zárt parkokba kötelező a sav, olaj, stb. álló ponyva -magyarul preláta - használata.
[folytatom...]
avatar
tankerr
2011-02-21 13:35:19
Amennyiben olajszennyezés áll fenn, szerintem azt feltakarítják, mert azt nem fogják engedni, hogy ott virítson a jégen. Sajnos, mindenbe csak a rosszat tudjuk észrevenni, nem mérlegelünk vagy nem akarunk és a jó dolgokra nem figyelünk, pedig itt jóval több a pozitívum, mint a negatívum és egy nap rally autó bőgést kibírunk. Ja és apropó olajszennyezés, a rally autók alját vastag lemezes védő burkolat védi, tehát az olaj csepegés esélye, most már bizonyítottan is a nulla fele közelít, a benzinről meg annyit hogy nem ér a földig, mert ami nem ég el (kuplungolás, gázvisszavétel közbe nem ég el a keverék a motorba) az a forró kipufogó csövében el durran...
Csak azért írtam le ezeket a dolgokat, mert én is benzingőzzel fertőzött vagyok mint Gergőék, csak sajnos nem engedi a kassza, hogy versenyezzek. De a lehető legközelebb kerültem a sportághoz és bíróként tevékenykedem!
Az aggódóknak meg üzenem, látogassanak ki a gáthoz, mert ilyet csak Eurosporton látnak, mikor mutatják a Svéd Rallyt!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."