Sport » Egyéb sport

Hogyan veszítsük el konditerem-szüzességünk?

Felszedted a kilókat? Sörpocakot eresztettél? Rettegsz a lenge ruhákkal közelítő strandszezontól? Vetkőzd le a gátlásaidat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

000-konditerem-csaj
A gátlást le kell vetkőznöd!
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. február 25., 16:40
0 hozzászólás. 

Amikor azt hallom, hogy fitneszterem, fura kép jön be. Hatalmas izomagyúak teszik a százkilósokat jobbra-balra. Tökéletes testű csajok. Nem az én világom. Azt mondták, ettől tekintsek el, mert ez csak a látszat. Ami csal.

Mik a teendőd, ha fitneszterembe szeretnél vonulni? Felkértünk egy szakit, egy székelyudvarhelyi fitneszprezentert, Gál Lászlót, hogy kalauzoljon bennünket. Előre letisztáztuk, nagyon amatőrökkel van dolga. Nem igazán jött zavarba ettől.

Mas_fitness

„Előbb nézz szét a teremben, kicsit olvass utána" – ez az első tanácsa, amikor azt kérdezem tőle, hogy mik a teendők. „Nem csak elhatározásra, hanem komoly lépésekre kell elszánd magad. Egy célt kell kiszabnod, azt pedig végig kell vinned, bármennyire is kemény akadályokba ütközöl az út során" – teszi hozzá. 

Fogyás, strandszezon,

vagy csak nem vagy megelégedve a vonalaiddal. Netán mozgásvágy az ülőmunka után. Ezek visznek a terembe. Belépőt mindenképp váltani kell. Jó hír, hogy nagyon sok helyen nem kell rögtön egy hónapra bérletet venned. Vannak most már napi- és hetijegyek is. Van, ahol külön váltható az egyéni és a csoportos tréningekre.

Másodlagosnak tűnhet, de nagyon fontos, hogy jól válaszd meg az edzőszerkód. Már csak azért is, mert magabiztosnak kell érezned magad benne. Sok másra kell majd figyelned, ne vigyen el plusz energiát, hogy valami túl szoros, vagy bő.

Mas_fitness

Jó arra is ügyelni, főképp ha most vásárolod meg – nem kell rögtön a legdrágábbat választani –, hogy funkcióját tekintve megfelelő legyen: legyenek rajta zsebek (mp3 lejátszónak, telefonnak, szekrénykulcsnak, stb.) és valóban jó anyagból készüljön, mert a silány szövetekbe könnyen kimoshatatlanul beleivódhatnak az izzadságfoltok.

A gátlást le kell vetkőznöd!

„Víz mindenképp kell, akkor is innod kell, amikor úgy érzed, hogy nem vagy szomjas. Mert könnyen kiszáradsz" – hangzik még egy jó tanács a trénertől. Aztán alig merem megkérdezni, mi a teendő, hogyan küzdjük le azt, hogy olyan helyen kell levetkőznünk, ahol a társaság nagy részének tökéletes a testfelépítése. Többet emel, már otthonosan mozog.

Mas_fitness

„Mindenki higgye el, hogy nem bámulja meg senki sem. Itt már mindenki azt tartja szem előtt, hogy saját programját csinálja végig. Nem érdekli, hogy cingár vagy, hogy nem olyan vastag a karod, mint neki. Ami még nagyon fontos, merj segítséget kérni. Az igazán jó klubok adnak arra, hogy állandó felügyelet legyen, akár személyes edzőt is bérelhetsz. Vagy pár alkalom után már látod, hogy kik a régebbi tagok, beszélgess velük" – tanácsolja Lacika.

Az izomláz garantált

„Ezt nem lehet elkerülni. Ezért kezdetben elégséges a heti két mozgás, majd fokozatosan lehet növelni az adagot. Fontos, hogy a gyakorlatok elvégzését követően kilazíts, nyújtsál. Ha van rá módod, anyagilag megengedheted, akkor használd a szaunát, gőzkabint. Ez is sokat segíthet" – fejti ki a tréner.

Ami pedig neki magától jön, de meglátása szerint sokan elmulasztják, hogy edzés után használják a tusolót.

Na, elveszítjük?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."