Sport » Egyéb sport

Mire kell két eredményjelző?

Lassan meg kell szoknunk, hogy Székelyudvarhelyen mindenből legalább kettőnek kell lennie. A sportcsarnokban megduplázódott az eredményjelzők száma.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Mas_eredmenyjelzo
Mas_eredmenyjelzo
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. március 07., 17:15
2 hozzászólás. 

A legutóbbi, CSU Suceava elleni férfi kézilabdameccs során azzal szembesülhetett a sportszerető közönség, hogy a városi sportcsarnokban a már meglévő eredményjelző mellé felkerült egy másik is. Többen is feltették a kérdést: miért ?

A már meglévő, modern eredményjelzőről tudni kell, hogy a 2005-ös árvíz utáni teljes felújításkor adományozta azt a sportiskolának a Székelyudvarhelyért Alapítvány és a Rotary Klub. A dokumentumok szerint hiába áll a sportcsarnok használatában, az üzemeltetését egy cég végzi.

Mas_eredmenyjelzo

Fotók: Kakasy Botond

„Megegyezés szerint működött minden, de sok nézeteltérés volt az üzemeltetővel. Ha valaki tőlünk bérelte a pályát, nem volt elégséges, hogy kifizette a bérleti díjat, hanem meg kellett még egyeznie az eredményjelző kezelőivel is, ami plusz kiadást jelentett. De ide sorolhatnám az ifjúsági mérkőzéseket is. Nem tehettünk mást, a saját költségvetésünkből vásároltunk egy új táblát" – mondta el honlapunk kérdésére a sportiskola igazgatója, Bakó Lajos.

Az eredményjelző valamivel több mint ötezer euróba került, megfelel a mostani követelményeknek, hat sportágban lehet használni. A sportiskola leginkább a kézilabdameccseken működteti, kezelését négy olyan fiatal vállalta el, akik játékvezetői képzést kaptak.

Mas_eredmenyjelzo

Az igazgató elmondta, mind a két eredményjelző fenn marad a sportcsarnok falán, hiszen a régit adományba kapták, a felnőtt kézilabda, valamint a teremlabdarúgó találkozókon még azt használják.

A sportcsarnokban végzett egyéb felújításokkal kapcsolatban megtudtuk, az elmúlt időszakban cserélték ki a világítást, hamarosan pedig a hangosítóberendezést is egy új rendszer váltja fel.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2012-03-08 08:52:15
Mostantól párhuzamosan két meccset is lehet játszani. :evil:
avatar
csz
2012-03-08 09:39:50
Ezentúl mindkét csapatnak meglesz a saját eredményjelzője, olyan eredményt mutat majd, amit csak szeretnének. Mivel így nem kell bíró, csökken a tábla megtérülési ideje is.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."