Sport » Foci

Déli banánt evett a lila tehén

Svájc és Ecuador csatájával megkezdődnek az E csoport meccsei is a 2014-es, brazíliai labdarúgó Vb-n. Mi az alsó G-ben nézzük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

Svájc - Ecuador párharc
Titánok harca lesz ez is
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. június 15., 17:50
0 hozzászólás. 

20:51 No, hát ez fordulatnak nem volt semmi a végére. Svájc győzelmi esélyesként vágott neki a meccsnek, aztán egy kapott gól után egyenlíteni tudott a második félidő legelején, majd úgy tűnt, meg is elégedtek a döntetlennel és az egy ponttal, ám a legutolsó percben egy óriási és fordulatos labdamenet után mégis fordítottak, időt sem hagyva Ecuadornak, hogy beleszóljon a végébe.

Aki velünk tartott, annak köszönjük a figyelmet, aki meg nem, az görgessen picit, és olvassa vissza a közvetítést. Holnap a Németország–Portugália összecsapásról jelentkezünk, szintén a G Music Pubból, aki még bírja talpon az ma az E csoport másik meccsét nézheti, 22 órakor Franciaország Honduras-szal játszik, míg itteni idő szerint éjjel egykor az Argentina–Bosznia és Hercegovina meccset lehet megnézni.

20:49 Hihetetlen labdamenet a végén: svájc támadni indul, ecuador elveszi, majd svájc újra támad. Egy perc alatt több minden történt, mint az egész meccsen, és mindez egy gólban csúcsosodik ki: Rodriguez adja be középre, Seferovic értékesít, ezzel gyönyörűen zárva a mérkőzést: 2–1 a vége

20:45 Két fejes gól és kisebb helyzetecskék: összegzi a meccset az m1 kommentátora, és nagyon is igaza van. Sok minden nem történt a mérkőzésen, egy jó csere, egy meg nem adott lesgól és néhány kisebb megmozdulás jellemezték a meccset, és ez valószínűleg nem változik a hátralevő néhány percben.

20:43 Messziről szabadrúgnak az ecuadoriak és Arroyo óriásit bombáz a svájci kapura. Bár a kapus megfogja, de a lövés így is nagyon szép volt.

20:40 Svájcnak is megy egy sárga, pontosabban Djourou lerántotta Enner Valenciát, ezért járt a lap.

20:38 Bomba a sorfalba ez (sem) jött össze a svájciaknak.

20:36 Shaqirit öt ecuadori védő veszi közre, földre kerül a svájci játékos, és már érkezik is a bíró a habbal: szabadrúgás Svájcnak, mindössze 25 méterre az ecuadori kaputól.

20:34 Sokkal többet és pontosabban passzolnak a svájciak, derül ki a meccs közbeni gyorsstatisztikából. Ezzel is okosabbak lettünk.

20:32 Ecuador is cserél, lejön Montero, helyére Rojas áll be.

20:31 Ismét cserél a svájci edző: Drmič helyére Seferovič, a Real Sociedad játékosa érkezik.

20:29 Shaqiri támadása célt téveszt, oldalról kapja el az ecuadori kaput: igencsak szép helyzetet hagytak ki a svájciak. Ecuador visszatámad, eljutnak az üres kapuig, de a svájci védelem idejében kap észhez, és menti a helyzetet.

20:26 Csak nem akar összejöni ez az este a svájciaknak: zörren ugyan az ecuadori háló, de les miatt nem ér a gól. Közben a dél-amerikai csapatnál is csere történik.

20:20 Közben Csedő megjegyzi, hogy az ecuadori nemzeti válogatott logója igencsak hasonlít a román vasúttársaságéra. Van benne valami...

20:18 A svájci válogatottnak valahogy sosem volt szerencsés találkozása a magyar csapattal: a valaha volt legnagyobb vereséget tőlük szenvedték el, 1911-ben 9–0-ra kaptak ki Budapesten.

20:15 Egy újabb magyar vonatkozású infó: a svájci csapat az 1938-as vébén a negyeddöntőkig jutott, és ekkor a magyar válogatott küldte őket haza.

20:09 Az ecuadori Juan Paredes megkapja a mérkőzés első sárga lapját, de veszélyes svájci akciót akadályozott meg.

20:08 Azt nem árt tudni, hogy a bíró nem a pálya megborotválására készül, hanem habbal jelöli ki szabadrúgáskor a labda és a sorfal helyét. Ezt egyébként az idei vébén vezették be.

20:04 Zseniális volt a csere a félidőben, a most pályára lépő Mehmedi szintén fejjel küldi a hálóba a labdát: 1–1.

20:01 Cseréltek a félidőben a svájciak: ez adta is magát, hiszen hiába volt 59 százalékos a labdabirtoklásuk, gólt nem sikerült szerezniük, de még veszélyes helyzetre sem futotta.

19:47 Nem túl mozgalmas első félidőt zárunk, a második játékrész fő kérdése egyelőre az, hogy képes lesz-e a svájci támadósor arra, hogy egy kissé kreatívabb játékot mutasson fel, és áttörje az ecuadori védelmet, vagy továbbra is eredmény nélkül maradnak a próbálkozásaik.

19:45 Egy perccel lesz hosszabb az első félidő, ami érthető, hiszen alig állt a játék.

19:42 Egy kis magyar érintettség: a svájci Djouru nevének kiejtése rettenetesen hasonlít a Gyulura Csedő szerint. Most jó magyarnak lenni!

19:41 Alig négy perc van az első félidőből, és az ecuadori védelem egyelőre leküzdhetetlennek bizonyul a svájci gárda számára.

19:38 Érezhetően aggresszívebben játszanak a svájciak, nagyon kéne nekik az egyenlítés.

19:34 Dominguez magzatpózban vetődik rá a svájci fejesre, ebből sem lett gól.

19:31 Az m1 kommentátora szerint nemrég óriási veszteség érte a svájci válogatottat, mert elhunyt az ecuadori csapat 27 éves csatára. Köszönjük a képzavart, csodásan feldobja az amúgy kissé lapos mérkőzést, amin Enner Valencia gólja sem sokat mozdított.

19:28 Amúgy mindkét nemzet szereti az édeset: míg Svájcot az isteni csokikról (és a címben is szereplő Milka tehénről) ismerni, addig azt se feledjük, hogy Ecuador a világ legnagyobb banántermelő és -exportáló állama.

19:22 Ó, hát csak kérni kellett az izgalmat, máris megkaptuk: Ecuadornak szabadrúgást ítéltek, ezt fejesgóllal értékesítette Enner Valencia: 0–1 az állás.

19:20 Húsz perce kergetik a labdát, egyelőre nemhogy gól nem született, de igazi veszélyes helyzet sem volt túl sok a meccsen.

19:16 Kezdenek életre kelni a svájciak, Shaqiri lő kapura, egyenesen az ecuadori kapus kezei közé.

19:14 Ecuadornak nem ment ennyire jól, ők a legjobb 16 közé jutottak be 2006-ban, akkor Anglia búcsúztatta őket.

19:10 Svájc egyébként háromszor jutott negyeddöntőbe világbajnokságon: 1934-ben, 1938-ban és 1954-ben - ez volt az eddigi legjobb teljesítményük.

19:01 Meg is adja az alaphangot: szöglet után a középpálya mellett kergetik a labdát, Csedő szerint "úgy nézett ki az ugrálás, mint egy Vasas Femina meccs". Ekkora dícséretet rég kaphatott a svájci vagy az ecuadori válogatott.

19:00 Meglehetősen valószínűtlen az uh.ro mai közvetítő csapata: Csedő Attila érkezett meg, minden bizonnyal feldobja majd néhány markáns kommentárral a ma estét.

18:54 A hármas szám jellemzi a mai meccset: Svájc zsínórban harmadszor van vébén, Ecuador meg összesen harmadszor. Ez egy picit a meccs súlyát is jelzi.

18:51 Azt mondják az m1-en, hogy az európaiak szerint Svájc és Franciaország a csapat esélyes továbbjutói - merthogy az európaiak őket ismerik.

18:50 Azért az egyből jólesik, hogy az előző napok TVR1-es közvetítései helyett most magyar kommentárral lehet nézni a meccset.

18:46 Már a G Music Pub hűvösében pusztítjuk a fröccsöket (vagy sört, kinek mi tetszik), és alig várjuk, hogy megkezdődjön a ma esti első Vb-meccs.

Itt épp az m1 szakijai elemzik az esélyeket - ez nagyon jól is jön, hiszen alulírott ma esti közvetítő sajnos eléggé hadilábon áll a focival, ezért minden kedves Vb-őrült olvasónktól előre is elnézést kérünk a kissé alternatív közvetítés miatt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."