Sport » Foci

Mexikó ment tovább Brazília mögött

Horvátország-Mexikó, Kamerun-Brazília - ez a mai menü estére, a G. Music Pub nagyjából megtelt fociszurkolókkal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

mexhorv1
Jó a hangulat a G.-ben, sokan vagyunk! De van még hely
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 23., 21:49
0 hozzászólás. 

A végeredmények: Horvátország-Mexikó 1-3 és Kamerun-Brazília 1-4, első helyen a brazilok, másodikon a mexikóiak mennek tovább. Így a nyolcaddöntőkben az első két összecsapás a Brazília-Chile és a Hollandia-Mexikó lesz. Köszönjük a figyelmet, holnap 19-től az Uruguay-Olaszország, illetve az Anglia-Costa Rica meccsekkel jövünk. Jó éjszakát!

Nem panaszkodhatunk, hogy nem látunk elég gólt, ma este a két meccsen összesen kilencet. Ochoa hihetetlenül ment Perisic elől. Marad az 1-3.

Most meg kapnak egy piroslapot: Rebic brutálisan, talppal ment Pena lábára, vitathatatlan a kiállítás.

Gólt lőnek a horvátok! Rakitic passza után Perisic vágja a hosszúba, szépít Horvátország, 1-3.

Van még idő, megint két gól kell a mexikóiaknak a csoportelsőséghez, megy a matek a kocsmában.

GÓÓÓL! A brazilok még rúgnak egyet! Fernandinho talál be szép összjáték után. 4-1.

Hernandez is befejel egy gólt a 82.-ben, Horvátország padlón, 3-0 Mexikónak. A G.-ben is mindenki padlón, egy kivétellel.

Mexikó lehet még csoportelső is, de csak abban az esetben, ha még rúg két gólt és a másik meccsen marad a 3-1-es állás. Annyira azért eshetnek össze a horvátok, akiknek most már három gól kellene a továbbjutáshoz.

2-0 Mexikónak! Guardado lőtt a léc alá tíz méterről, 75. perc. Eldőlni látszik a továbbjutás.

GÓÓÓL! 1-0-ra vezet Mexikó, a csapatkapitány Rafa Márquez szöglet után fejelt a kapuba a 72. percben. Kb. tizenöt ember közül egy örül a G.-ben.

A hetvenedik percben járunk, iszonyatos csata folyik a pályán, Mexikónak kedvez a döntetlen.

Gól továbbra sincs a Horvátország-Mexikó összecsapáson, ettől függetlenül jó a meccs. Kezdenek elszabadulni az indulatok, a mexikóiak tizenegyest reklamálnak kezezés miatt. Nem lehet könnyű helyzetben az üzbég játékvezető, Ravshan Irmatov sem. Most Mexikó játszik fölényben, ennek a G.-ben nem sokan örülnek.

"Mint a húsvéti bárány..." - jön a megjegyzés, amikor David Luizt, illetve lobogó göndör haját látjuk a közeli képen. Túloldalt Mexikó veszélyesebb, a horvátok cserélnek.

3-1 Brazíliának. "Méteres les volt!" - kiáltja valaki a visszamutatást látva. Fred fejelt a kameruni kapuba, az 50. percben járunk.

mexhorv4Megkezdődik a második félidő. A szüntben számolgatjuk a góllövőlistát, Neymar vezeti négy góllal, háromgólosak többen is vannak: Müller, Robben, Valencia, Benzema és Van Persie.

Szász Csaba szerint a kameruniak megtanultak focizni, habár a védelmük továbbra is csapnivaló. Szünet, aztán jövünk vissza.

Corluka fejel bele Aguilarba a labdára érkezés közben. Marad a 0-0 ezen a meccsen, túloldalt a házigazdák vezetnek 2-1-re.

Kevés van már hátra az első játékrészből. "Na, itt a borotvahab!" - szólal meg valaki, amikor a játékvezető behúzza a vonalat a mexikói sorfal elé.

Megint vezetnek a brazilok és ismét Neymar a gólszerző, három meccs alatt már négy találatnál jár! 2-1 Brazíliának a 35. percben. "Az anyátok..." - ez is elhangzik a G.-ben, itt tényleg senki nem tart a házigazdákkal. Egyébként azért, mert mindenki arra gondol, hogy a brazilokat igencsak tologatják a játékvezetők. Ettől függetlenül mindkét meccs jó és izgalmas.

Túl vagyunk a félórán, mindkét oldalon döntetlen, a brazíliavárosi gyors gólváltás után Kamerun veszélyesebb, a nagykivetítőn egyelőre nincs gól.

mexhorv3EGYENLÍT KAMERUN! A 27. percben Matip közelről eredményes, miután társa, N'Guemo ávitte a labdát a brazilok védelmén, pontosabban Dani Alvesen. 1-1, ezt némiképp hitetlenkedve fogadja a G. Music Pub közönsége.

Ismét Neymar lőtt, Itandje védett. Elhangzik a "Hajrá, Mehikó!" is, jönnek a sörök is egyre gyakrabban az asztalokhoz. Ha így marad a két meccs állása, akkor a brazilok első, a mexikóiak második helyen jutnak tovább.

VEZET BRAZÍLIA! Labdát szereztek a sárgamezesek, a középre adás után Neymar perdített a bal alsóba. 1-0 a 16. percben!

Kimarad egy-egy helyzet mindkét képernyőn, Herrera iszonyatos nagy kapufát lőtt! Az egyik kameruni játékos durván ellöki Neymart labda nélkül, nem jár sárga érte.

Márquez és Modric fejelnek össze. Mindkét meccs izgalmas, előkerült már egy-egy sárga lap is, a kameruniak, illetve a horvátok kapták.

Tizedik perc, "Né-né-né, Kamerun szinte gólt rúgott!" - hangzik el.

mexhorv2A braziloknak már volt egy helyzetük, rárontottak az afrikaiakra, de Kamerun is bátran kontrázik. Egyelőre csend van a kocsmában, mert többen pizzát esznek. És persze söröznek.

Elkezdődik, a kocsma tele, a meccs jónak ígérkezik. A többség a horvátokkal tart, nagyjából mindenki azt kívánja, hogy a brazilok essenek ki - ez matematikailag még lehetséges, de ahhoz ki kell kapnia Kameruntól.

Kamerun az Itandje – Nyom, Matip, N'Koulou, Bedimo – N'Guémo, Mbia, Enoh – Moukandjo, Aboubakar, Choupo-Moting felállásban játszik majd, a brazilok tizenegye: Júlio César – D. Alves, Th. Silva, D. Luiz, Marcelo – Paulinho, Gustavo – Hulk, Oscar, Neymar – Fred. Túloldalt (ez megy a kivetítőn nálunk, magyar hanggal) a horvátok a Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Pranjic – Rakitic, Modric – Perisic, Vrsaljko, Olic – Mandzukic összeállításban kezdenek, a mexikói csapat: Ochoa – Layún, F. Rodríguez, Márquez, Moreno, Aguilar – Herrera, Vázquez, Guardado – Dos Santos, Peralta.

Töltögetik a tippszelvényeket, rövidesen indul a meccs. A többség a horvát válogatottnak szurkol, akárcsak Szász Csaba újságíró-rádiós kollégám, aki azt is kijelentette a meccs előtt, hogy mindenkinek fizet egy sört, ha a brazilok kiesnek!

Jó estét, jó szurkolást! - az A-csoport két utolsó meccsét közvetítjük a G. Music Pubból, ahol hely ugyan akad, de nem sok. Egy tizenkét fős férfitársaság tölti be a nagytermet, jó a hangulat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."