Sport » Foci

Argentína és Nigéria ment tovább

A nigériaiak Messiékkel csapnak össze, Iránnak még van esélye, de nyernie kell. Élőben a G Music Pubból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

messilionel
Messi is elkerülné a franciákat
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 25., 17:48
0 hozzászólás. 

Egyelőre búcsúzunk, 23 órától a franciák Ecuadorral játszanak, Svájc pedig Honduras-szal, akkor ismét élőben leszünk innen a G Music Pubból. Köszönjük a figyelmet!

Jakab szerint a brazilok mellett a német, a holland és az argentin lehet ott a legjobb négy között, de ő a belgákban még mindig látja a vb meglepetéscsapatát. A tippversenyen senki sem találta el az eredményeket. "Aki ért a fotbalhoz, az nem talált." - mondja mosolyogva Jakab Zoltán.

Vége a másiknak is, 3-2-re nyert Argentína. A csoportban elsők az argentinok, másodikként Nigéria jutott tovább.

A vége 3-1 Boszniának, szépen búcsúztak a bosnyákok.

Az egyik vendég kiszalad a pulthoz, hogy leellenőrízze a tippjét (úgy emlékezett, hogy 2-1-et tett a bosnyákoknak), de még ott áll, amikor Vrsajevic bevágja a harmadik bosnyák gólt, 3-1 a kékeknek. Ilyen ez a foci. Közben kiderül, hogy az esti meccsre, a Svájc-Hondurasra tippelt az illető 2-1-et. Így is, úgy is mindegy... "Jó, hogy nem Romániára tettél!" - jegyzi meg valaki. Közben öt perc van hátra még, nagy a kacagás a G.-ben.

Szépít Irán! Reza Goohannedzshad talált be közelről, 2-1. Ez Irán első gólja a világbajnokságon.

Garay fejel a nigériai kapu mellé, Enyeama nem is mozdult rá, pedig veszélyes volt. "Ezt kinézte a kapuból!" - jegyzi meg Jakab Zoltán. A másik asztalnál elfogyott egy nagy csomag szotyi.

Kicsit ellaposodik mindkét meccs, de még húsz perc hátravan. Nem tűnik úgy, hogy nagy változás történne a végéig, de ne szóljuk el magunkat. Itt recseg a szotyi, fogy a sör.

Messit lecserélik, átadja Mascheranónak a csapatkapitányi karszalagot. "Irán azért kellene egy gólt lőjön, hogy legalább a tippem jöjjön bé." - jegyzi meg egy vendég a G.-ben, ahol igencsak magas a csajok aránya (akárcsak a vb stadionjainak lelátóin), csak eggyel több a férfiak száma. A hatvanötödik percben járunk.

Tisztul a kép, 2-0 a bosnyákoknak, Pjanic a gólszerző az 59. percben. Iránnak így most már nagyon sok gólt kellene lőnie, de erre egyelőre nincs sok esélye.

argniger2Potyognak a gólok, kérem: 3-2 az argentinoknak! 50. perc, Rojo érkezett jól Lavezzi szögletére és térddel szerzett gólt. Szórakoztató meccs, az biztos. A bosnyák-iráni meccs sem unalmas, de ott inkább a középpályán keménykednek.

EGYENLÍT NIGÉRIA! Musa ismét villan, 2-2! "Na, ezért nevetett a kapus a bírókkal! Mondta nekik, hogy hagyd békén, ne nyúlj bele, mi rendezzük!" - mondja nevetve Jakab Zoltán.

Kezdődik a második félidő. Enyeama a játékoskijáróban a bírókkal nevetgél, más kapusok egy ilyen gól bekapása után még mindig a fejüket fognák.

Szünetben többek között arról beszélgetünk Jakab Zoltánnal, hogy szerinte egy-egy játékvezetőnek élmény, hogy ott lehet a vb-n. "Ki van ez találva..." - jegyzi meg az FK Székelyudvarhely edző-klubelnöke. 

GÓÓÓL! Messi szabadrúgásból eredményes, 2-1 az argentinoknak az utolsó percben. "Azt hitte, hogy mellémegy." - jegyzi meg Jakab, mert Enyeama leállt, miközben a labda fele mozdult.

Faultolják a nigériai kapust, Jakab Zoltán szerint a holland-spanyol meccsen a harmadik holland gólnál is hasonló szituáció volt, akkor Casillast blokkolták, de akkor megadták a gólt, ami utána esett. Van még tíz perc az első félidő(k)ből, nem rossz meccs egyik sem. Hely és sör is van a G-ben. Igaz, tippelni már nem lehet ezekre a találkozókra. Még a kezdés előtt Jakab elmesélt egy anekdotaszerű történetet, amikor egyszer Bukarestben eltalálta egy román-holland meccs végeredményét (a hollandok győztek) - ott néhányan megorroltak rá. "Mintha koporsóban vinnék." - jegyzi meg most, amikor hordágyon visznek le egy sérültet. Közben Agüero (Maradona veje) megsérül, Lavezzi váltja.

Két bosnyák játékos (egyikük a Ferencvárosban játszó Besic, a másik Sunjic) ütközik össze, szerencsére nincs baj. Nigéria veszélyes, Romero kapuja fölé lő az egyik zöldmezes. Messi is megiramodik, de rosszul passzol. Lejárt az első félóra, ennél az állásnál Argentína és Nigéria a két továbbjutó. De még hátravan a meccsek java.

Vezetnek a bosnyákok! 23. perc, Dzeko tört előre, gyönyörűen lőtt a bal alsóba, a kapufa is segített neki. 1-0.

A bosnyákok dominálnak, habár már kiestek, Iránnak akkor van esélye továbbjutni, ha Nigéria kikap és ők nyernek úgy, hogy a gólarányuk javul.

Jakab Zoli és Dósa azon viccelődnek, hogy mi lenne, ha a teremfociban is bevezetnék a sorfalat jelző spray-t...

Eltelt negyed óra a meccsekből, felemlegetjük az 1994-es Argentína-Nigéria találkozót is, amikor 2-1-re nyertek Maradonáék, mindkét gólt Caniggia lőtte akkor, Maradonát pedig doppingvétségen kapták.

argniger1Közben megszaporodtunk a G-ben, többen is érkeztek, köztük három hölgy, ma sem panaszkodhatunk. A gólok hiánya miatt sem, hiszen gyors gólváltás zajlott mindjárt az első percekben.

Egyenlít Nigéria! Micsoda kezdés! A negyedik percben az afrikaiak újrakezdik a meccset, Musa gyönyörűen teker a hosszúba, 1-1!

Máris vezet Argentína! Kivágódik a labda a kapufáról, Messi érkezik jól és a léc alá bombáz. 0-1!

Sokan nem vagyunk most a G-ben, de itt legalább nem esik az eső, jó meleg van, a sör is jó. Három Zoltán nézi a meccset egyelőre, Dósa, Jakab, valamint jómagam. Mai meghívottunk, Jakab Zoltán szerint az elefántcsontpartiak simán győzhettek volna, de fejben nem voltak ott, kicsit higgadtabban játszva továbbjuthattak volna. 

Argentína a Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo, Gago, Mascherano, Di Maria, Higuaín, Messi, Agüero felállásban kezd, a nigériai tizenegy: Enyeama - Yobo, Ambrose, Musa, Mikel, Oshaniwa, Onazi, Babatunde, Omeruo, Odemwingie, Emenike. A bosnyákoknál a Begovic - Vrsajevic, Spahic, Kolasinac - Besic, Pjanic - Susic, Sunjic, Hadzic - Ibisevic, Dzeko tizenegy megy ki a pályára, az irániak összeállítása: Hagigi - Hadzsi Szafi, Hosszeini, Sadegi, Nekunam - Sodzsaei, Timotijan, Montarezi, Goohannedzshad - Dedzsagah, Puladi.

Ismét a G Music Pubból köszöntjük olvasóinkat, 19 órától a Nigéria-Argentína és a Bosznia-Hercegovina-Irán találkozókat követjük figyelemmel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."