Sport » Foci

Legyőzték a németek Amerikát, de ez nem a második világháború

A G-ben a G csoport meccsei: Amerika Németországgal, Portugália Ghánával csap össze, bárki továbbjuthat. Élőben vagyunk megint. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

usanemet1
Gothárd József teljes
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 26., 17:43
0 hozzászólás. 

Egyelőre köszönjük a figyelmet, este 11-től a csoportkör két utolsó meccsét nézve jelentkezünk innen a G Music Pubban, a H kvartettben Algéria-Oroszország és Dél-Korea-Belgium lesz a menü. A belgák már továbbjutottak, de mind a négy csapat nagyon fog harcolni, csak a belgák biztos továbbjutók, de nem szívesen játszanának a németekkel.

A tippversenyen a portugál-ghánai meccs végeredményét négyen találták el (a másikat senki), köztük két hölgy, egyikük szőke és a német válogatott focimezében van. Akárcsak Gothárd Jóska, aki a meccs utáni beszélgetésünkben elmondja, hogy mindig a döntőbe várja a németeket, hiszen 1996 óta nem nyertek nagy tornát. 

VÉGE! Németország 1-0-ra győzött. Portugália 2-1-re nyert, de kiesett, a németek és az amerikaiak mentek tovább.

Két hatalmas helyzetet hagynak ki az amerikaiak! Többen a fejükhöz kaptak.

Ronaldónak nincs szerencséje, két perc alatt két helyzetet hagyott ki. "Add le, na!" - kiáltják be a G-ből a cselezgető Schürrlének, de nyilván nem hallja, belelövi a labdát egy védőbe.

Kényszercsere a portugáloknál, a kapusuk, Beto megsérül, Eduardo áll be a helyére. Az utolsó percekben vagyunk. Nem mutatják, csak a kommentátor mondja, hogy egy német szurkoló beszaladt a pályára. "Túl sok sört ivott." - mondja Gothárd Jóska.

2-1 Portugáliának! Cristiano Ronaldo elé pattant a labda a 80. percben, a Real Madrid sztárja nem kegyelmezett. De nem is örvend nagyon, ez még messze nem elég a továbblépéshez.

usanemet5Jones most a csapattársával ütközik, mindketten a földön, párhuzamosan. Még egyszerre is fordulnak a földön, nem lennénk egyiküknek sem a helyében. Itt a G-ben jó meleg van, ülünk, s még az eső sem esik, mint Recifében. Az egyik vendég szerint Gothárd Jóska hasonlít Thomas Müllerre. Negyedóra van még hátra, továbbra is a német és az amerikai válogatott áll továbbjutásra.  

"Nagyobb a szakálla, mint a haja." - ezt Howard-ra, az amerikai kapusra jegyzi meg valaki a G-ben. A 70. percben vagyunk, a németek és az amerikaiak állnak továbbjutásra.

Vezethetne Ghána, de Waris ordító helyzetben fejel mellé. "Miért kell cifrázni, na..?!" - méltatlankodk meghívottunk, látván, hogy a németek elkönnyelműsködnek egy jó lehetőséget. 62. perc.

KIEGYENLÍT GHÁNA! Asamoah Gyan fejelt egy nagy gólt az 57. percben, 1-1! Jöhet a matek, a G-ben már számolgatnak, pedig fél óra még hátravan. Ezeknél az állásoknál elsők a németek, másodikok az amerikaiak még mindig, de ha Ghána nyer, akkor megelőzi Amerikát. Ne fussunk így előre, lesz itt még gól megérzésünk szerint.

GÓÓÓL! Vezetnek a németek! Az 55. percben Thomas Müller lőtt gyönyörű gólt, elüvöltötték magukat páran a kocsmában.

Nehéz a dolguk a portugáloknak, mert ha a németek le is győzik Amerikát, Naniék sok gólt kell lőjenek a továbbjutáshoz.

usanemet4A második negyvenöt perc(ek) kezdődnek, bejön Podolski helyére Klose, ha rúg egy gólt, ő lesz minden idők legtöbb vb-gólt szerző játékosa. "Ezek egymás között lengyelül beszélnek?" - teszi fel a kérdést valaki. Valószínüleg igen, hisz mindketten németországi lengyelek. "úgy vannak, ahogy itt mi." - mondja ma esti meghívottunk. 2-0-t tippelt a németeknek, ez még bejöhet.

Nem feltétlenül elégedett meghívottunk a németek játékával, a szünetben megejtett rövid beszélgetés végkicsengése mégis az, hogy a németek remélhetőleg csak megoldják.

Boye ismét szerencsétlenkedik, ezúttal fölé megy a labda, szinte megvan a második öngólja. "Lefizették..." - jön a beszólás. Vége mindkét oldalon a félidőknek, 0-0 a németeknél, Ronaldóék vezetnek.

Öt perc van hátra az első játékrészből, az amerikaiak védekeznek, Howard remekül fogja a labdákat. Kezdenek türelmetlenek lenni a G-ben ülő németeknek szurkolók.

VEZETNEK A PORTUGÁLOK! Boye szerencsétlenül ért bele egy beadásba, a kapufáról a hálóba pattan a labda, öngól. 1-0 a portugáloknak a 30. percben. Nem örül itt szinte senki. Egyébként ez nem elég a portugáloknak a továbbjutáshoz, ha a másik meccs döntetlen marad.

Jones fut neki az üzbég játékvezetőnek véletlenül, a támadás hevében, az amerikai kerül a földre, a G-ben hangos nevetés a jutalma.

Sokkal jobbak a németek egyelőre, a másik meccsen két helyzet is kimaradt, a portugáloké volt nagyobb, Ronaldo teljesen tisztán fejelhetett, Dauda védett hatalmasat. Túl vagyunk az első húz percen, a kocsmában Ghánának is sokan szurkolnak, gondolom, a Céronaldo jelenség miatt, ami nálunkfelé nem sok embernek szimpatikus. Közben Zusi lő veszélyesen a német kapu fölé.

Lemegy az első tíz perc, a németek nagyon nyomnak. "Gyerünk, Poldi!" - mondja jó hangosan Gothárd Jóska. Túlfelől Ronaldo szabadrúgását védte a ghánai kapus.

A németek irányítják a meccset, túloldalt Cristiano Ronaldo centerezése pattan meg a keresztlécen. Mindkét találkozó iramos, jó, a G-ben is megteltek az asztalok.

Megkezdődnek a meccsek, van még hely a G Music Pubban, pontosabban egy üres asztal. A "Hajrá, Ghána!" is elhangzik, a kis képernyőn, hang nélkül megy az afrikaiak portugálok elleni meccse.

usanemet3Jóska elmondja, hogy a kilencvenes évek elején azzal kezdte, hogy angolul levelet írt a Német Labdarúgó Szövetségnek, amit autogramkártyákkal honoráltak, utána kezdte gyűjteni. Azóta 160-at gyűjtött össze, egy albumban őrzi őket. Most meg abszolút német győzelmet vár. Közben mennek a himnuszok már, telik meg a G Music Pub.

Ma esti meghívottunk Gothárd József, aki majdnem negyedszázada szurkol a németeknek. Zászlót, sálat, illetve egy évek alatt összeszedett autogramgyűjteményt is hozott magával.

A keződcsapatok, USA: Howard – Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley – Beckermann, Jones – Zusi, Bradley, Davis – Dempsey, Németország: Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Kroos, Lahm – Özil, T. Müller, Podolski. A portugálok a Beto – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Miguel Veloso – William Carvalho, Ruben Amorim – Nani, Joao Moutinho, Cristiano Ronaldo – Eder felállásban kezdenek, a ghánai tizenegy: Dauda – Afful, Mensah, Boye, Asamoah – Agyemang-Badu, Rabiu – Atsu, Waris, A. Ayew – Gyan.

A G csoportban érdekes az állás, elvileg az Egyesült Államok és Németország egy döntetlennel kiejthetik a kvartett másik két tagját.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."