Sport » Foci

Hollandia hihetetlen módon jutott a legjobb nyolcba

A narancsmezesek a bombaerős Mexikóval játszanak a nyolc közé jutásért - óriási meccsnek ígérkezik a ma esti első találkozó. Élőben vagyunk a G Music Pubból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

hollmex1
Sikerül-e Hollandiának átmennie Mexikón?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 29., 17:04
0 hozzászólás. 

Hihetetlen izgalmak árán a narancsmezesek mentek tovább. Valóban nagyon jó volt Mexikó, de a góljuk után a hollandok fociztak és kiharcolták a továbbjutást, az esti, Costa Rica-Görögország nyolcaddöntő nyertesével játszanak majd a négy közé jutásért. A G-ben hárman találták el az eredményt (Tófalvi Erzsébet, Gothárd József és Orosz-Pál Levente) a tippversenyen. 23 órakor jövünk innen a nap második meccsável, egyelőre köszönjük a figyelmet.

TOVÁBBJUTOTT HOLLANDIA! Vége, 2-1!

Még nincs vége, Mexikó támad. Hatalmas a csend és feszültség a kocsmában.

GÓÓÓÓÓÓÓL! Huntelaar bevágja! 2-1!

TIZENEGYES A HOLLANDOKNAK!

Hat perc a ráadás!

EGYENLÍT HOLLANDIA! Üvöltünk a G-ben, Sneijder kiegyenlít a 88. percben, hatalmas lövést zúdít Ochoa kapujába egy szöglet után, 1-1!

Gyötrik a hollandok tovább, de már a 83. percben vagynk.

Ivószünet, folyadékot vesznek magukhoz a játkosok Fortalezában, a többség a G-ben is sörözik, de egyre idegesebben.

Robben dobja meg a mexikói védelmet, Ochoa megint szenzácósan véd! "Az öltözőajtóban állnak az ügynökök sorban!" - reagál valaki arra, hogy Ochoának jelenleg nincs klubcsapata.

70. perc, folyamatosan a hollandok támadnak, de valamirevaló helyzetük nincsen, jól védekezik Mexikó és kontrázik is.

Elkezdtek a hollandok focizni. "Végre!" - fűzzük hozzá a 64. percben.

hollmex3Mit védett Ochoa! Közelről, pár méterről "mit szedett kiiii..?!" Kapufára pattant a kezéről De Vriij közeli lövése. Fejünköz kaptunk, 59. perc.

Tovább sincs erő a hollandokban, Mexikó veszélyesebb. Csere a hollandoknál, a jobbhátvéd Verhaegh helyére Depay jön be.

VEZET MEXIKÓ! Dos Santos váratlanul rálövi, beakad az alsó sarokba, 0-1! 48. perc, nagy bajban a hollandok.

Elindul a második játékrész, sikerül-e Hollandiának a nyolc közé jutni vagy újabb európai csapat búcsúzik? 45 perc van erre. De lehet hosszabbítás és 11-esek is, mint tegnap a braziloknál.

Szinte gólt rúgnak a hollandok, de egy tizengyes járt volna ezért! Van Persie a védők hibáját kihasználva lépett meg, Robbenhez passzolt, a támadót felvágták, de nincs büntető. "Ez pedig az volt!" - olyan szurkoló jegyzi meg ezt, aki nem a hollandoknak drukkol, a visszajátszás is mindenkit erről győzött meg. Moreno, a mexikói védő megsérül, le kell cserélni. Vége az első félidőnek, Hollandia-Mexikó 0-0.

"Elég lagymatag játék." - de ebben a pillanatban hagynak ki a mexikóiaik egy újabb nagy helyzetet. Tényleg sokkal jobbak eddig. Legalábbis jobban bírják a meleget.

Mutatnak egy mexikói nézőt, amint tölti magába a vizet. "Ha oroszhegyi szilvapálinka lenne, nem így töltené..." - jön egy kommentár hátulról. Újrakezdik a meccset a hidratálás után, mi is ittunk egy korty sört.

Eltelt az első félóra, most Dos Santos lőtt kapura, Cilessen megfogta. A hollandok továbbra sem villantak. Még. Annyira meleg van Fortalezában, hogy a portugál bíró ivószünetet rendel el. Itt a G Music Pubban ez a helyzet természetesen nem áll fenn.

Túl vagyunk a huszadik percen, eddig Mexikó jobb, a hollandok támadásai könnyen halnak el, még nem lőttek kapura.

Centikkel ment mellé Herrera lövése, nagy helyzet volt. "Na!" - kiált fel az egyik, Mexikónak szurkoló vendég.

Veszélyesebbnek tűnnek a mexikóiak, de a hollandoknál az eltiltás után ismét ott van Van Persie, akinek - mint tudjuk - elég egy villanás és máris gólt szerez. Egyelőre 0-0.

hollmex2Vegyes a megoszlás, ugyan a többség a hollandoknak szurkol, de a mexikóiak sikeréért is szorítanak páran. A tizedik percben máris egy kényszercsere a hollandoknál, De Jongot váltja Martins Indi, megsérült a narancsmezes védekező középpályás.

Megkezdődik a harmadik nyolcaddöntő, a mexikóiak máris megeresztenek egy lövést, de fölé megy. A 3. percben vagyunk. "Összezárnak, Robbent így fogják." - jön az első megjegyzés.

Jó hűvös van, a sörök is behűtve, várjuk a további vendégeket! Gyűltünk még a kocsmába, miközben mentek a himnuszok.

A két csapat összeállítása, Hollandia: Cillessen – Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt – Wijnaldum, Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie, Mexikó: Ochoa – Aguilar, F. Rodríguez, R. Márquez, Moreno, Layún – Herrera, Salcido, Guardado – G. dos Santos, Peralta.

A harmadik nyolcaddöntőt kezdik el 19 órától, a csoportját megnyerő, a világbajnok spanyolokat megalázó Hollandia a szintén nagyon jó játékerőt mutató Mexikóval csap össze. Megint itt vagyunk a G Music Pubban, ahonnan élőben jelentkezünk. Tippelés, sörözés, szurkolás!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."