Sport » Foci

Costa Rica tizenegyesekkel a legjobb nyolc között

Újabb nyolcaddöntőt nézünk a G Music Pubban: Costa Rica Görögországgal küzd a legjobb nyolcba jutásért.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

costagorog6
Büntetők döntöttek, egy görög hibázott. Fotó: Action Images
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 29., 21:53
0 hozzászólás. 

Mára köszönjük a figyelmet, hétfőn 19 órától a Franciaország-Nigéria nyolcaddöntőt nézzük együtt itt, a G Music Pubban. Jó éjszakát!

Még egy európai csapattól elbúcsúztunk, a görögök kiestek, Costa Rica fog Hollandiával játszani a negyeddöntőben.

GÓÓÓL! Costa Rica jutott tovább, 5-3!

Umana jön, ha berúgja, vége.

Gekasz kihagyja! Navas véd! Marad a 4-3!

Campbell gól! 4-3.

Holebasz is berúgja, 3-3.

Gonzalez gól, 3-2.

Hrisztodolopulosz is belövi, 2-2.

Ruiz szintén a léc alá lő, 2-1.

Mitroglu GÓL! 1-1.

A keresztléc alá lő, 1-0.

A első Borges lesz, ő nyitja a párbajt.

Navas és Karnezisz, a két kapus lesznek a főszereplők a párbajban. A costa rica-iak lőnek először.

Néhány perc után jönnek a tizenegyesek. Kihúzta Costa Rica, iszonyatos erőfeszítések árán. Ki lesz higgadtabb, ki megy tovább a legjobb nyolc közé? Mind Görögország, mind pedig Costa Rica először jutna vb-negyeddöntőbe története során. Fernando Santost, a görögök szövetségi kapitányát a lelátóra küldi közben a játékvezető.

Úristen, mi maradt ki, megint Mitroglu és Navas! Megint eldönthette volna a görög csatár! Fogjuk a fejünket. Vége, tizenegyespárbaj lesz!

Egy perc sincs hátra.

Három perc sincs már hátra a tizenegyesekig. De még eldőlhet addig. Mitroglu azonban csúnyán fölé lövi. "Mint a falusi bajnokságban!"

Öt görög ment három védővel szembe, de a kapusba rúgták! Hatalmas csata ez, kérem! Még öt perc van hátra, továbbra is 1-1.

A görögök támadnak továbbra is. "Nekik drukkolok azért is, mert kiverték a románokat!" - hangzik el sokadjára. Még nyolc perc van hátra.

Nagyon késő éjszaka van, a hosszabbítás második félideje megy, 110. perc. Nem adja fel Costa Rica, de mi sem. Izgalmas a vége nagyon.

costagorog5Nemcsak védekezik Costa Rica, veszélyesen mentek el a jobbszélen, de nem került a kapu elé a labda. Lejárt az első 15 perc, jön a végjáték. Vagy ki tudja? Lehetnek tizenegyesek is.

Szinte berúgták a görögök! Kikaparták a costa rica-iak. "Mekkora szerencséjük van!" - mondják a G-ben. Lassan lejár az első 15 perc a hosszabbításból.

96. perc, Mitroglu nagyon él, de nem jut el hozzá a labda. Ő verte ki a románokat a pótselejtezőn, hiszen a két meccsen három gólt rúgott nekik, Éppen erről beszélünk, az egyik vendég megjegyzi, hogyha Románia például Kongóval játszana fociban, akkor sem tudna a románoknak szurkolni. Nincs is egyedül.

Megkezdődik a hosszabbítás. Mi lesz itt? A G-ben kinyílnak azok a sörök is, amit a fiatalember nyert a tippversenyen.

A tippversenyben van egy nyertesünk, a G Music Pub vendégei közül Lőrinczi Zoltán eltalálta a kilencven perc utáni 1-1-et, jutalma két sör ma este.

Véget ér, 1-1, jön a hosszabbítás. Begyötörték a görögök a végén megint, a közvetítés elején erről beszéltünk. Kis szünet, jövünk vissza, egy óra letelt a hétfőből is. De végignézzük, lesz itt még esemény bőven, kétszer tizenöt perc jön.

Mitroglu eldönthette volna. Navas megsérül, pár pillanatig arról beszélünk, hogy ha most be kell álljon egy mezőnyjátékos, akkor az a hosszíbbtást is végig kell védje, mert minden csere lejárt. "Mintha a dobos gitározna!" - hangzik el. 

IGEN! Ahogy leírtam, Görögország kiegyenlít! 1-1! Papasztatopulosz, a középhátvéd (akinek a Sokratis keresztneve van a hátára írva, mert a keretsztneve nem férne ki a mez hátára) vágta be, miután Gekasz lövését védte Navas.

Utolsó perc, sikerül-e a görögöknek kiegyenlíteni?

Hátra van még öt perc, egyelőre nem úgy néz ki, hogy a görögök jutnának tovább. Egyszerűen nem veszélyesek. Costa Rica kontrázgat, hatalmas tett lenne, ha bejutna a legjobb nyolcba.

84. perc, cserél Costa Rica, nem támadnak, az látszik, hogy ki akarják bekkelni.

Lassan kézilabdameccsre hasonlít a találkozó, a görögök beszorították ellenfelüket. Karagunisz nagyon csúnyán lő fölé egy szabadrúgást, már a nyolcvanadik percben vagyunk.

Egyszerre három (!) közép-amerikai a földön, Manolasz brutálisan száll bele Campbell lábába, az ausztrál bírónak rohannak a costa rica-i játékosok. "A fél csapat a földön van!" - jön a megjegyzés a kocsmában. 73 perc telt el.

"Aki innen továbbjut, azt a hollandok úgyis kiütik." - van ilyen megállapítás is a kocsmában, Costa Rica teljesen beszorul, a görögök támadnak fáradhatatlanul.

Emberhátrányban Costa Rica! A 66. percben Duarte egy becsúszás után megkapta a második sárga lapját, értelemszerűen a pirosat. Több mint húsz perce van Görögországnak ezt kihasználni.

Eddig úgy néz ki, hogy Costa Rica lesz Hollandia ellenfele a negyeddöntőben. De ne szaladjunk előre, a hollandok is az utolsó percekben fordítottak, ez itt is megtörténhet.

costagorog3A 63. percben járunk, feltámadtak a görögök, de a közép-amerikaiak állják a sarat. A sörök fogynak a G-ben, a meccs is jobb lett a gól után.

GÓÓÓÓÓL! Vezet Costa Rica! Az 52. percben Ruiz egy baloldali beadás után tökéletes ütemben érkezett és ballal a jobb alsóba gurított, 1-0. "A kapus meg se tudott mozdulni, nézd meg!" - kommentálják a visszajátszást a G-ben.

47. perc, Szamarasz fejelt, de Navas fogta.

Folytatják a görögök és a costa ricaiak, mi is innen a G Music Pubból, ahol az egyik szék lába véletlenül kitörik. Túl hevesen állt fel az egyik vendég róla. Ki fog Hollandiával játszani a negyeddöntőben?

Vége az első félidőnek, egyelőre 0-0 az állás, kiegyenlített a csata a recife-i stadionban. Negyedóra múlva jövünk vissza, szünet.

Óriási görög helyzet marad ki a 37. percben, Szalpingidisz közeli lövését védi Navas!

Van itt küzdelem a meccsen elég, ütős-vágós találkozó, megvan az első sárga lap, Szamarisz kapja a görögöktől.

Eltelt félóra, a G-ben a többségnek mégis a görögök a szimpatikusabbak. Szamaraszék is támadgatnak most már, de csak mellélövéseik voltak.

costagorog2Costa Rica a veszélyesebb, túl vagyunk a huszadik percen. Üldögélünk a G-ben, nagy szurkolás, nagy idegeskedés nincs, nyugi van, a meccs azonban tényleg jó eddig. Costa Rica egyre szimpatikusabb csapat lesz a vb-n. De még ma kieshet.

8. perc, Bolanos durrant fölé.

Megkezdődött a meccs, a görögöktől Hrisztodulopulosz lő fölé rögtön a 2. percben. Páran vagyunk a G-ben, csend van, de a meccs intenzív, nem lesz ez rossz összecsapás. A görögöket úgy ismerjük, mint akik antifocit játszanak és szerencsével nyernek, Costa Rica pedig egy hajtós, kemény csapat, nem véletlenül győzték le Uruguayt és Olaszországot is. 

Itt van a két kezdőcsapat, Costa Rica: Navas – G. González, Umana, Duarte, Gamboa – J. Díaz,  Borges – Tejeda, Ruiz, Bolanos – J. Campbell, Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Papasztathopulosz, Manolasz, Holebasz – Karagunisz, Maniatisz, Szamarisz – Szalpingidisz, Szamarasz, Hrisztodulopulosz. Mi kinyitottuk az első söröket a G-ben.

Késő esti (vagy inkább éjszakai) meccsnézés a G-ből, a görögök Costa Ricával csapnak össze.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."