Sport » Foci

Elődöntőben a németek!

Európai csata a Maracanában, a franciák a németekkel harcolnak. Élőben a G Music Pubból.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

francianemet1
Valakiknek ma el kell búcsúzniuk. De kik lesznek azok?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 04., 17:33
0 hozzászólás. 

23 órától a Brazília-Kolumbia negyeddöntő lesz (ennek a győztesével játszik majd Németország kedden este), a késő esti meccsről nem jelentkezünk élő közvetítéssel. A mérkőzést meg lehet nézni természetesen a G Music Pubban, ahol buli is lesz, mi holnap 19 órakor, az Argentína-Belgium találkozóra jövünk ismét. Mára köszönjük a figyelmet!

VÉGE! 1-0-ra nyertek a németek és elődöntőbe jutottak, pacsiznak a G-ben. "Hálistennek a kakasok mehetnek haza kapirgálni a szemétdombra!" - jön egy utolsó megjegyzés.

Neuer védi Benzema lövését! "Mit védett!" Lejárt a ráadás.

Feszült utolsó percek a kocsmában, minden német labdaszerzésnél ujjonganak itt vagy k... anyáznak.

Négy perc ráadás, Kramer jönne a németeknél, nagyon ki akarják húzni.

Utolsó perc.

"Vigyeeeed!" - kiáltják Müllernek, aki meghúzza a jobb szélen, de Schürle egy védőbe lő  a beadás után, "Jaaaaaj..!" Eldönthette volna a szőke német. Nem tette.

Csere mindkét oldalon, Götze Özilt, Giroud Valbuenát váltja. Nincs sok hátra már, öt perc.

82. perc, Schürrle lövését védi Lloris lábbal, "Jaaaaj, ba...eg!", "Nem lesz sörünk!", "Még ideje lett volna, hogy lefogja!" - ilyen kiáltások hallatszanak.

Van még tíz perc hátra, nagyon fel kellene gyorsulni a franciáknak, de nem teszik. Azazhogy gyorsulnának, de Schweinsteiger akadályozza meg a támadást, sárga lap a jutalma. "A bíró úgy néz ki, mint a Rammstein-nak az énekese!"

francianemet575. perc, "Naaaa!", szép német passzjáték után mentettek a franciák. "Még mindig van idő két gólra!", "De azt nem érdemelnék meg a franciák!" - zajlik a párbeszéd a kocsmában, közben Benzema lövésébe vetődik bele egy német.

Sakhot cserélik le a franciák, Koscielny váltja a középhátvédet. A második félidőben sem javult egyik csapat játéka sem, "Olyan, mint egy osztálybajnokság. Vagy inkább mint egy délutáni matiné." - vonja le a kozekvenciát az egyik vendég.

69. perc, labdát szereznek a németek, Müller mellé lő, itt is felkiáltanak páran. Magabiztosabbak a németek, húsz perc van még a rendes játékidőből, egyelőre náluk van az előny.

Cserél Németország, Klose nem fogja megdönteni Ronaldo vébé-gólrekordját, Schürrle áll be a helyére, van, aki tapsol a kocsmában.

63. perc, "Juuuuujjj..." Schweinsteiger ütközött a 166 centis Valbuenával, a francia értelemszerűen a gyepre került. Sajnálják itt páran. A franciák támadnak most inkább, Lahmék védekeznek.

60. perc, Varane fejelt jól, de Neuer fogta, "Asztaaaa..!", nem volt annyira veszélyes azért.

francianemet356. perc. "Nem hiszem, na!" - megint kivágják a franciák a német beadást, majd Griezmann iramodik meg, de Khedira felvágja, sárgát kap a német. Méltatlankodnak páran. Kroos nagyon mellé lő.

Lloris bokszolta ki a labdát, de az egyik németet is majdnem eltalálta, nagy kacagás volt a G-ben. 53. perc.

Közben megkezdik a második félidőt, 1-0 a németeknek, egyik csapat sem cserélt.

Nem egy nagy meccs, legalábbis eddig, nincs sok helyzet, a németek az elején szereztek egy gólt, de sok veszélyes helyzet nem volt. A két csapat eddig háromszor futott össze világbajnokságon, legelőször 1958-ban, a svédországi vb-n a bronzért küzdöttek, akkor 6-3 volt a franciáknak, Just Fontaine négy gólt vágott. 1982-ben a spanyolországi vb-n elődöntőt játszottak, minden idők egyik legnagyobb vb-csatája volt az a meccs, 1-1 volt 90 perc után, 3-3 hosszabbítás után, a tizenegyespárbajt a németek nyerték, aztán elbuktak a döntőben az olaszok ellen. Négy év múlva ismét elődöntőben találkoztak, akkor elég simán 2-0-ra nyert az akkori Nyugat-Németország, de a döntőben megint vesztett, akkor Maradona Argentínája lett a világbajnok. 

Vége az első félidőnek, 0-1. Sűrűn nyílik a vécéajtó.

Benzema azért továbbra is veszélyes, most az ő lövését fogta Neuer. Jobban támadnak most a kékek. Minden német mentésnél van egy kis taps a G-ben.

francianemet4Csordogál a meccs a félidő vége felé, 42 perc. Benzema fejelte rá az egyik német kezére a labdát, nincs tizengyes, a visszamutatáson az látszik, hogy a német hasát találta el a labda. Azért volt, aki megszólalt ("Henc!").

Hatalmasat védett Neuer Valbuena lövésénél, megfagyott a levegő néhány szurkoló előtt itt a kocsmában. 34. perc.

Gundel Takács Gábor, a Magyar Televízió helyszíni kommentátora is megemlíti az 1954-es döntőt, ami pontosan ma hatvan éve volt. Valaki megjegyzi a sötétben, hogy "Most már biztosan a franciáknak drukkolok!" Több mint harminc perc telt el az első játékrészből. Nem egy gyors meccs, az tény.

Nem tudnak helyzetbe kerülni a franciák, jól védekeznek a németek. De van olyan szurkoló, aki nem bírja ülve, inkább áll a fal mellett, s minden francia támadásnál az arca elé kapja a kezét. Közben folyamatos a sörök rendelése, jó hangulat van.

20. perc. "Mekkora fault!" - mondja valaki a sötétben, női hang egyébként, megint van néhány csaj a férfitársaságban, szám szerint négyen. 

Túl az első negyedórán, a kocsma teljesen megtelt, de még lehet improvizálni, ha valaki később érkezne. Sör, sör, sör, az asztalok is tele vannak.

GÓÓÓÓÓÓÓL! Vezetnek a németek! Tapsolás, üvöltés a G-ben, Kroos szabadrúgása után Hummels csúsztatta meg a labdát, ami a felső lécről vágódott a hálóba. 13. perc, 0-1!

Az öregek azt szokták mondani, hogy az 1954-es vb óta magyar ember nem tud nyugodtan a németeknek szurkolni, az akkori elveszített döntőért. Mások meg azt mondják, hogy nem lehet a franciáknak szurkolni. Nyolc évvel ezelőtt, a francia-brazil negyeddöntő előtt kérdeztem az egyik ismerősömet, hogy kinek szurkol, azt mondta: "A brazilok még nem vettek el tőlünk semmit!" Ez is egy szempont.

francianemet2Eddig jobbak a németek, de a franciáktől Benzema lőtt veszélyesen, mellé ment. 8. perc. Itt a G-ben a többség Németországnak szurkol.

Elhangzik a kezdőd sípszó, a németek kezdték a meccset.

A kocsma nagyjából megtelt, a tippeket is megtették az itteniek, a két csapat a himnuszokat énekli egymás után. Még néhány perc és egymásnak feszülnek.

Gyűlnek a szurkolók a G-be, de van még néhány hely a kivetítő előtt. Akik itt vannak, töltik ka tippszelvényeket.

A kezdőcsapatok, Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Benzema, Griezmann, Németország: Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Khedira – Th. Müller, Kroos, Özil – Klose.

Az első negyeddöntőt vívják a brazíliai labdarúgó világbajnokságon, a Riói Maracana stadionban a franciák és a németek feszülnek egymásnak. Remélhetőleg nagy meccset látunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."