Sport » Foci

Fociünnep csajokkal és himnuszokkal

Székely és magyar lányok futottak ki a stadion gyepére, a magyarok voltak a jobbak. Ötöt rúgtak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

foci-3846
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 25., 20:16
0 hozzászólás. 

A magyar női labdarúgó válogatott az első alkalommal összeállított székelyföldi válogatott vendége volt az elmúlt két napban, ittlétüket a péntek késő délutáni meccs koronázta meg.

A jó időnek és a jó hírverésnek köszönhetően szép számmal kigyűltek a sétatéri stadionba a nézők, majdnem ezren voltak kíváncsiak a magyar és a székely himnusszal (mindkettőt a Székely Dalegylet énekelte el a pályán) felvezetett meccsre.

foci-3859Egyértelműen a fehérben játszó magyarországiak kezdték jobban a meccset, alig nyolc percet kellett várni az első gólra: Kaján Zsanett lépett meg a balszélen és ballal a hosszúba zúdított. A második is hamar jött, még tíz perc sem telt el az első után, Pádár tört be a védők között, Kajtár Linda nagyot védett a lövésnél, de az ismétlésnél már ő is tehetetlen volt, megint Kaján volt eredményes.

Mind az ütközéseknél, mind pedig a támadások vezetésénél jól látszott, hogy nagy a különbség a két csapat között, a székelyeknél öten voltak kezdők a Vasas Feminából. A 40. percben Császár ugrott meg egyedül, de nem tudta átejteni Kajtáron a labdát, de a jobbszélső Nagy Lilla fél perc után meglódult, kicselezte a kapust és a hálóba pöccintett. A félidő végén jött az első helyzete Székelyföld válogatottjának, Ambrus szabadrúgásból kapufát lőtt.

foci-3969A második félidőre a fél csapatot kicserélte Markó Edina szövetségi kapitány, Székely János is gyakran hívta le játékosait, mindenki játszott néhány percet. Két gólt még rúgtak a vendégek, egyet közelről egy kapufa után, az utolsót pedig öt perccel a vége előtt. A hazaiaknak komoly helyzetük nem volt, egy-két szélről való betörés, illetve centerezés összejött, de az ilyeneket rendre semlegesítették a magyar védők.

Az is látszott már az első percektől, hogy a magyar válogatottban a hölgyek idősebb, tapasztaltabb, erősebb és összeszokottabb sportolók, szinte 2-3 percenként játszották át a pirosmezesek védelmét, szerencsére Kajtár óriási bravúrokat mutatott be az egész meccs alatt, főleg neki köszönhető, hogy nem lett még nagyobb arányú a vendégek győzelme.

A női labdarúgás népszerűsítése volt a cél, ez ragyogóan sikerült, a meccs végi vastaps is ezt jelezte.

Barátságos mérkőzés

Székelyföld–Magyarország 0–5 (0–3)

Vezették: Bajkó Barna (Csíkszereda), Szabó Attila (Székelyudvarhely), Simó Zoltán (Székelykeresztúr)

Gólszerzők: Kaján Zsanett (8., 17.), Nagy Lilla (40.), Sipos Lilla (58.), Pádár Anita (85.)

Székelyföld: Kajtár – Sárosi, Göder, Miklós, Máté – Papp, Balázs Cs., Ambrus, Sinka – Bálint R., Sipos (játszottak még: Bartalis, Caldare, Bíró, Péter K., Dávid, Geréd, Bíró E., Krall, Bajkó, Rusz).

Magyarország: Bíró – Incze, Császár, Gáll, Szeith – Hummel-Smeczer, Vágó, Papp, Nagy – Pádár, Kaján (játszottak még: Szabó, Tálosi, Pinzi, Sipos, Marsai, Zimány-Kovács, Szőcs, Vidács).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."