Sport » Foci

Leseperte a pályáról az SzKC a Steauát

Kilencgólos vereséget mért az egykor szebb napokat is megért fővárosi csapatra az udvarhelyi gárda. Élmény volt nézni az utolsó perceket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szkc-steaua-Rusia
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. január 31., 21:04
2 hozzászólás. 

Az év első bajnokiját játszotta idehaza az SzKC, a sportcsarnok meg is telt a szombat esti meccsre, egy jó bajnokira már hetek óta ki volt éhezve a közönség.

Mindkét csapat eléggé pontatlanul kezdett, de az első félidőben a vendégek nagyon bírták a meccs iramát. Az első negyedóra után sikerült elhúznunk három góllal, de hirtelen olyan rövidzárlat keletkezett az SzKC-nál, hogy a Steaua két perc alatt egyenlített, majd a vezetést is megszerezte.

szkc-steaua-3969

Vlad Caba azonnal időt kért, beküldte Rusiát, de nem a megszokott posztjára, hanem jobbátlövőnek, ami meg is hozta a gyümölcsét, visszavettük a vezetést Orbán gólja után – jó harminc méteres átadást kapott a grúz játékostársától. A másik grúz, Tevzadze nagyon elemében volt, sokszor neki köszönhettük, hogy nem tudott ellépni a Steaua. Nagyon agresszív volt a vendégcsapat, jól védekeztek, a játékrész végén Mihalcea egy hetest is fölé lőtt.

A másodikban sem fordult egyből a kocka, csak úgy a negyvenedik perc tájékán: Tevzadze négy (!) védést mutatott be gyors egymásutánban (a meccs végén a mérlege 20 gól és 22 védés volt!), majd néhány perc múlva sorozatban öt gólt lőtt az SzKC, Sipos támadásban is jeleskedett. Szabó csak két hetesre jött fel, Tevzadze csodálatos labdákkal indította Mihalceát, a végén kilenccel futott el az SzKC – tegyük hozzá, hogy megérdemelten.

szkc-steaua-4013

Csütörtökön a Vaslui ellen idehaza játszunk kupatalálkozót, a hétvégén annak a meccsnek a visszavágója jön.

Férfi Nemzeti Liga, 17. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI STEAUA 31–22 (13–13)

SZKC: Tevzadze – Onyejekwe 5, Ramba 3, Kuzmanoski 3 (1), Majnov 4 (1), Mihalcea 8, Sipos 4. Csere: Szabó – Stoilov, Ferenczi 1, Rusia 2, Orbán Levente 1, Szász.

STEAUA: Laufceac – Juverdianu 6, Vancea 3, Corzo Gomez 2, Georgescu 3, Nistor 2 (2), Arsene. Csere: Țenghea – Vlad Ștefan 2, Rudovic 3 (1), Szőke Marius 1.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–1, 16. p.: 8–5, 27. p.: 12–13, 36. p.: 14–14, 52. p.: 24–19, 56. p.: 27–20

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 3/3

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba: – Sokkal jobban játszott a Steaua, mint amire számítottunk. Mi azért tudtuk, hogy így vagy úgy, de nyerünk, hogy jobban fogunk játszani, mint az előző meccsünkön. A második félidő nagyon sikerült, elértük, amit akartunk. Komporály sérülés miatt nem játszott, Mihalceának nehéz volt végigrobotolni a hatvan percet.

Ștefan Laufceac, a Steaua kapusa: – Pontokért jöttünk Udvarhelyre, de ez nem sikerült, 18-18-nál összeestünk fizikailag, elfogyott az oxigén. Onnan már sokat hibáztunk, a nyitott védekezés sem ment, az ötvenkettedik percben eldőlt a meccs végkimenetele, ráadásul utána is sok hibánk volt.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2015-01-31 23:40:49
Izé
"Vlad Caba azonnal időt kért, beküldte Rusiát, de nem a megsozkott posztjára, hanem balátlövőnek...". S vajon melyik lehet a megszokott posztja? Nem véletlenül a balátlövő?

"Sipos ezúttal beállóként is jeleskedett..." Csaknem ő is átlövőként szokott jeleskedni eddig?
avatar
zkatona
2015-02-01 12:08:59
Köszi, javítva. :-)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."