Sport » Kézilabda

Könnyek között búcsúztak el a játékosok a szurkolóktól

Folytatódik a kézilabdacsapat szétszéledése. A játékosok elbúcsúztak a szurkolóktól, a klub szerint pedig nincsen 400 ezer eurós adósságuk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

SzKCMihalceaAndrei
Nagyon nehéz pillanatok voltak a szerda délutáni búcsún
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2018. január 31., 17:34
4 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi KC játékosai, edzője és szurkolói, támogatói búcsút vettek egymástól szerdán délután. Közben a klub közleményt adott ki, amiben az áll, hogy nem volt 400 ezer eurós tartozása. A sportolók többségének már ismert az új klubja, néhányukat be is mutatták.

SzKC: Nem volt 400 ezer eurós tartozás

A klub szerdán délután honlapján, illetve közleményben reagált a polgármesteri hivatal álláspontjára. A néhai elnökünk hagyatéka című közlemény szerint az az információ, miszerint a klub 400 ezer eurós tartozást halmozott fel, nem fedi a valóságot. A meglévő adósság kevéssel több mint ennek az összegnek a fele, ami úgy halmozódhatott fel, hogy az SzKC a magyar kormánytól érkező pénzösszeget várta.

„Úgy tudtuk, hogy azt a felnőtt csapatra is fordíthatjuk. Ezzel pedig orvosolható lett volna a probléma. A pénzátutalás várattatott magára, ezzel párhuzamosan keletkezett az adósság. Nagyon fontos szempont, hogy a megítélt 1,4 millió eurós pénzösszeget az SzKC elnöke, főtámogatója, dr. Verestóy Attila vívta ki a klubnak. Először tavaly áprilisban jelentette be, hogy egyeztetések folynak a magyar állammal. Azóta többször utazott el Budapestre, betegsége ellenére fontosnak tartotta, hogy a klub jövője biztos alapokon maradjon – hiszen több mint egy évtizeden át ő volt ennek a csapatnak a főtámogatója.

SzKC2017

Az egyeztetések alapján a magyar kormány által megszavazott, azóta megítélt összeget a Székelyudvarhelyi Kézilabda Club az eddigi tevékenységének megfelelően költhette volna el. Ez egyaránt jelenti mind a felnőtt csapatot, mind pedig az utánpótlást" – írja a közlemény, ami megjegyzi, hogy azt, hogy az SzKC a megítélt pénzösszeget nem fordíthatta a felnőtt csapatra, csak az utolsó pillanatban tudta meg a klubvezetőség (a magyarországi illető szerv tudatta, az Európai Uniós szabályoknak megfelelően az csak fejlesztésre költhető).

„Nem a városvezetés érdeme, hogy Székelyudvarhely a sportra ilyen jelentős összeget kapott. Ez dr. Verestóy Attila hagyatéka, amely a székelyudvarhelyi kézilabdának szól. Rajtunk – Magyarország kormánya, városvezetés, Magyar Kézilabda Szövetség, Székelyudvarhelyi Kézilabda Club –, mindannyiunkon múlik, hogy mit kezdünk vele" – zárul az SzKC közleménye.

Elsírták magukat a szurkolók és a játékosok

Megható pillanatoknak lehettek szem- és fültanúi azok, akik a sportcsarnok előterében a csapatkapitány Tálas Huba kezdeményezte búcsúebédre gyűltek össze.

SzKCTorta

Nemcsak a csapatkapitány, hanem a másik legrégebbi játékos, Mihalcea Andrei is könnyeikkel küszködve köszönték meg az elmúlt több mint egy évtized megmaradó pillanatait – és, igen, még a legkeményebb szurkolók, meglett férfiak sem bírták ki könnyek nélkül. A találkozón ott volt a csapat edzője, Dragan Djukic, illetve azok a sportolók, akik még itt tartózkodnak Udvarhelyen ma és holnap, tehát az említett két kézilabdázón kívül Rangel Luan Da Rosa, Goran Kuzmanoski, Csog Vencel, Balázs Botond, Fekete Róbert és Buzogány Barna.

A klub jelenlegi vezetőségéből nem volt jelen senki, az összegyűltek többségét a Székely Medvék törzsgárdája és a szurkolók alkották – mind a játékosok, mind a szurkolók azt hangsúlyozták, hogy habár nagyon hirtelen lett vége az SzKC felnőtt csapatának, mindannyian abban bíznak, hogy néhány év múlva sikerül feltámasztani a csapatot.

Tálas és Mihalcea együtt maradnak

Tálas Huba, az együttes csapatkapitánya portálunk megkeresésére elmondta, hogy ma írt alá a Bukaresti Steaua együtteséhez, a 31 éves beállós tehát a listavezetőnél folytatja pályafutását. Tálas kedden megható sorokkal és egy videóval köszönt el Székelyudvarhelytől, a csapat szurkolóitól.

„Kapitányként szomorúan búcsúzok 12 év után a csapattól, 17 év után a várostól, a szurkolóinktól, de még nagyobb fájdalommal a klub megalapítójától, elnökétől, Dr. Verestóy Attila szenátor úrtól. Nyugodjék békében! Ezúton szeretném megköszönni mindazt, amit Székelyudvarhelytől kaptam e hosszú évek során! Remélem, hogy Udvarhelyen nem szűnik meg a kézilabda és rövid időn belül újra lesz csapata a városnak. Köszönöm, Székelyudvarhely!" – írta Facebook-oldalára a sportoló.

A Steauában Andrei Mihalcea is csapattársa lesz Tálasnak – a szintén sokszoros válogatott jobbszélső is a fővárosi klubhoz igazolt. Mindketten Székelyudvarhelyen nevelkedtek tizenéves koruk óta, együtt voltak ifjúsági országos bajnokok 2005-ben, majd a megalapítás után végig az SzKC felnőtt csapatában játszottak annak visszalépéséig.

Mihalcea a következő sorokkal köszönt el a közösségi oldalon: „2005-2018. Vége mindennek, az Udvarhelyi KC-nak... Miért? Elköszönök mindenkitől, az itteni emberektől, barátoktól, szurkolóktól, azoktól, akik szerették a sportot és a kézilabdát, és elsősorban búcsúzok Verestóy Attila szenátortól, aki nagyon fog hiányozni és sosem fogom elfelejteni. Köszönök mindent az SzKC vezetőségének... Hajrá, SzKC! A viszontlátásra!"

MihalceaTalasSzKCarchiv

Ami a többi játékost illeti, a keret szinte minden játékosa új csapatot talált azokon kívül is, akikről már írtunk, de bizonyos esetekben csak nem hivatalos információink vannak. Az viszont biztos, hogy a KC fiatal, saját nevelésű irányítója, Balázs Botond Orosházán fog játszani Bakó Botond edző irányítása alatt, ezt mindketten megerősítették portálunknak.

DragasVilovski

A Nagybányai Minaur is közölte, hogy a két szerb kézilabdázót, Milas Dragast és Uros Vilovskit szerződtette, utóbbi másodszor kerül a nagybányaiakhoz. Baranau és Szaldatcsenka hazatértek Fehéroroszországba, többen Magyarországon folytatják, Da Rosa pedig Spanyolországba tér vissza.

Hová mennek az SzKC játékosai?

Andrei Mihalcea, Tálas Huba – Bukaresti Steaua

Uros Vilovski, Milas Dragas – Nagybányai Minaur

Cristian Ghiță, Marius Szőke – Tordai Potaissa

Vjacsaszlau Szaldatcsenka – Meskov Breszt

Maksim Baranau – SKA Minszk

Antonijo Kovacevic – Csurgói KK

Milorad Krivokapic – Gyöngyösi KK

Fekete Róbert – Segesvári VSK

Balázs Botond – Orosházai Lemar KK

Csog Vencel – Konstancai Dél-Dobrudzsa KC

Rangel Luan Da Rosa – klubja még nem ismert, csak az, hogy Spanyolországban folytatja

Buzogány Barna – Székelyudvarhelyen marad az ifi 1-es csapatnál

Andrei Voinea, Goran Kuzmanoski és Vjacseszlav Szadovij információink szerint egyelőre még nem találtak új csapatot



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2018-01-31 18:51:05
...
A klub közleménye valós, a Magyarországi pénzt várták. Ezen a szinten a játékosok nem nézik tétlenül a bérek elmaradását, hanem "sztrájkolnak". Itt nem történt ilyen, tehát tudtak róla.
Ami felháborító, hogy azok a cégek nem jelentek meg az egyeztetésen, amelyeknek lett volna lehetőségük hathatós támogatást nyújtani.
Két okból nem sorolom fel őket:
1. Kimoderálnák
avatar
Egy a sokból
2018-01-31 18:51:28
2. Nem érdemlik meg az ingyen reklámot.
avatar
hahaha
2018-01-31 22:33:08
Én úgy tudom, hogy X Y és Z le is mondott a bérükről csak menjen a csapat. Ez Udvarhely, a "cégesek" is csak addig villognak amíg van akinek...
avatar
mzolee
2018-02-01 22:08:28
Addig fog menni a huzavona a pénz fölött hogy a kéziakadémiát is átviszik Csíkba...Hajrá Udvarhely.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."