Sport » Foci

Ferenc pápával találkoznak a székelyföldi futballisták

Abháziába utaznak a hónap végi vb-re, de előtte Ferenc pápával is találkoznak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szekelyfoldivalogatottszfc
Fotó: Facebook.com / Székelyudvarhelyi FC / Mihály Csaba
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. május 04., 10:49
0 hozzászólás. 

Felkészülési mérkőzést játszott kedden este Székelyföld labdarúgó válogatottja, az ellenfél a harmadosztályú FC Székelyudvarhely volt az udvarhelyi műgyepes pályán. Az Abháziai CONIFA-világbajnokságra készülő csapat 4-1-re győzött, góljaikat Vékás Barna, Dézsi Csaba és Biró Attila (2) szerezték, az SzFC gólszerzője Simon Norbert volt.

Jakab Zoltán, a Székelyföldi Válogatott szakmai irányítója portálunknak elmondta, hogy összeállt az a 18 sportolóból álló keret, amely nekivág a május végén kezdődő, a CONIFA (Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége) által megrendezett világbajnokságnak.

A 18-as listán kívül Jakabnak van egy húsz főből álló listája is – ezekre olyan futballisták kerültek, akiket beválogatott a csapatba, de különböző okok miatt ezek a játékosok nem tudnak, vagy nem akarnak a válogatottba menni. Van olyan játékos, akit nem enged el a klubja, de olyan is, aki még játszik a világbajnokság idején, vagy családi, munkahelyi okokra hivatkozva mondta le a szereplést.

Jakab elmondása szerint kénytelen volt a harmad- és negyedosztályban, illetve a körzetiben szereplő csapatokból válogatni, így állt össze a keret, amelyben több udvarhelyi játékos (Savin, Péter, Rózsa, Dénes) is van, illetve néhányan az FK Székelyudvarhelyben (Szőcs, Kovács, Biró, Silion, Hadnagy) is játszanak.

Az Abháziai CONIFA-vb-n Székelyföld válogatottja Kurdisztánnal és Zainicsivel (a Japánban élő koreaiak csapata) fog játszani a B csoportban. A világbajnokság május 29-én kezdődik, a döntő június 5-én lesz.

A csapat a jövő héten a Vatikánba utazik, ahol egy minitornán a Magyar Cigányválogatottal, a Magyar Koronaőrség együttesével, illetve a pápa testőreinek együttesével, a Svájci Gárdával csap össze. Jakab Zoltán azt is közölte, hogy május 11-én, szerdán a csapat pápai audiencián vesz részt.

A Székelyföldi Válogatott kerete:

Kapusok: Niczuly Roland (Kolozsvári Universitatea), Szakáli Botond (Malomfalva).

Mezőnyjátékosok: Savin Cătălin, Péter Mózes, Rózsa Árpád (FC Székelyudvarhely), Vékás Barna, Kovács Ákos, Szőcs Lóránd, Biró Attila, Dézsi Csaba (Székelykeresztúri Egyesülés), Kedei Barna (Csekefalva), Dénes Botond (Farkaslaka), Csíki Dénes (Nagygalambfalva), Hadnagy István (Bogárfalva), Petru Silion (Nyárádszereda), Gazda József (Kézdivásárhely), Adrian Cășineanu (Bereck), Hodgyai László (Ferencvárosi TC harmadosztályú csapata).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."