Sport » Foci

Ne féljünk a kismeccsektől sem!

A francia–román után ma újabb meccsek jönnek, köztük egy balhékkal felvezetett, igazi nagyágyú.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

bcsop1
Rooney, Bale, Hamsik és Zagojev mind pályára lépnek ma
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 11., 14:43
0 hozzászólás. 

A labdarúgó Európa-bajnokság tegnap esti nyitánya után ma 16 órától az A-csoport másik meccsét, az Albánia–Svájc találkozót rendezik meg Lens-ben, 19 órától a B-kvartettben Szlovákia Wales-szel csap össze Bordeaux-ban, 22-től pedig Anglia–Oroszország meccs lesz Marseille-ben.

Az Albánia–Svájc nem lesz az Eb legnézettebb meccse, de ettől még lehet egy harcias, kemény csata – ne szóljuk le az úgynevezett kiscsapatokat, mert egy francia–német vagy olasz–spanyol össecsapás is lehet unalmas, agyontaktikázott meccs (bár vannak, akik ezeket is nagyon szeretik), s az ambíció néha sokkal nagyobb dolgokra képes, mint gondolnánk.

Ugyanez a helyzet a Wales–Szlovákia meccsel is, s ne feledjük el, hogy egyik csapatban Bale, Ramsey vagy Joe Allen, a másikban Skrtel vagy Hamsik világklasszisok, de rajtuk kívül is nagyon jó játékosok alkotják a csapatokat. Közhely, hogy ma nincs előre lejátszott meccs, a meglepetésekre jó előre készüljünk fel, hiszen tegnap este a románok is pár percre álltak attól, hogy kihúzzanak egy olyan döntetlent, ami morálisan nagyon nagy erőt adott volna nekik a továbbiakban. Wales, Szlovákia és Albánia Eb-újoncok, nincsen fejezetük az Európa-bajnokságok 1960 óta íródó történetében. Svájc kétszer jutott ki, 1996-ban és 2004-ben, 2008-ban társrendező volt, de egyszer sem alkotott maradandót.

A mai nap slágermeccse egyértelműen az esti rangadó, a B-csoport két legerősebbnek tűnő csapata, az angol és az orosz válogatott esik egymásnak. Amennyiben az oroszokat a Szovjetunió jogutódjának tekintjük, bizony fényes múltja van a csapatnak az Eb-k történetében, hiszen a legelső kiírást ők nyerték meg, aztán 1964-ben, 1972-ben és 1988-ban is döntőt játszottak.

Jó, tudom, hogy a múlt az esélylatolgatás szempontjából nem jelent semmit, a tippverseny szempontjából aztán végképp nem, de mint érdekesség, megemlíthető. Ahogy az is, hogy a két csapat Eb-tornán 1988-ban csoportmeccsen találkozott, Valerij Lobanovszkij gárdája akkor simán lelépte Linekeréket, az angolok gólját az akkor még fiatal Tony Adams szerezte.

Manapság az egyik oldalon az aránylag ismeretlen, főleg a Zenit Szentpétervárban focizó orosz, oszét és más legények, a másik oldalon pedig a Liverpool, a Manchester United és City vagy a Tottenham, a Chelsea világsztárjai fognak állni – utóbbiaknál a kérdés csak az, hogy ki kerül pályára, milyen támadók rohamozzák majd az orosz kaput. Vardy vagy Rooney, netán Sturridge Kane-nel, esetleg szerepet kap Rushford is?

Nem titkolom, a magyarok után a szívem leginkább az angolokhoz húz, s abban is reménykedem, hogy a fiatal, agilis játékosokkal rendelkező britek odapörkölnek az orosz medvének ma este. Szurkolóik torkán sok-sok sör fog lecsúszni a meccs kezdetéig, de ez talán így is van rendjén.

Úgyhogy dőljünk hátra, nyissunk egy sört mi is, és élvezzük az Eb-t!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."