Sport » Foci

Az oroszokkal nekünk sohase ment…

Nagy szolgálatot tehetnek ma az angolok a magyaroknak. Az oroszok nem sokszor tettek, átnézzük az Eb-történetüket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

szovjetunio1972
Az 1972-ben döntős szovjet válogatott. Akkor is legyőztek...
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 20., 12:39
0 hozzászólás. 

A B csoport két zárómeccsét játsszák ma 22 órától a franciaországi Európa-bajnokságon. Az orosz-walesi meccs mellett az angol-szlovák összecsapásra kell figyelnünk, mert amennyiben Anglia legyőzi Szlovákiát, Magyarország biztosan nyolcaddöntős: meglesz a második olyan csoportharmadik, amely 3 ponttal fog állni a harmadik pozícióban.

Az oroszok befuthatnak másodiknak, ha megverik Walest és angol győzelem lesz – walesi győzelem esetén azonban utolsók lesznek a csoportban.

Ha a Szovjetuniót tekintjük a mostani orosz válogatott jogelődjének, bizony nagyon gazdag Eb-múltól beszélhetünk. Rögtön meg is nyerték az első kiírást, s még alig mondtunk valamit. 1960-ban a legelső tornát szintén Franciaországban rendezték, aminek döntőjében a házigazdákat kiejtő Jugoszláviát gyűrték le.

Négy évvel később a dánok testén keresztül vezetett az út a döntőbe, 3-0-ra hozták Jasinék az elődöntőt, de a finálét elveszítették a magyarokat is kiejtő spanyolok ellen.

1968-ban az elődöntőt hosszabbítás és pénzfeldobás után vesztették el (erről az olaszok Eb-történetében írtunk, a tornát megelőzően a magyarokat verték ki), négy évvel később pedig megint a magyarokat verték meg az elődöntőben, de a finálét elveszítették a németekkel szemben.

Aztán jött egy hosszú szünet, hiszen 16 év után, 1988-ban mentek legközelebb Eb-re: a németországi nyolcas döntőn azonban meg sem álltak a fináléig. A csoportban Hollandiát, Angliát legyőzték, Írországgal döntetlent játszottak, az elődöntőben az olaszokat verték meg. A döntő már nem jött össze, a csúcsformában futballozó holland csapat lelépte őket.

Az 1992-es Eb-n már FÁK (Független Államok Közössége) néven vett részt, de nem jutott ki a csoportból, négy év múlva a tornára sem, ahogy nyolc múlva sem. 2004-ben kiestek a csoportkörben, 2008-ban viszont továbbcsusszantak és óriási meglepetésre kiütötték az addig százszázalékosan szereplő hollandokat.

Négy évvel ezelőtt szintén ott voltak, de megszívták az ellenük egyetlen győzelmüket begyűjtő görögökkel és kiestek a csoportból. Ha ma nem verik meg Walest, ugyanígy járnak. Úgyhogy a franciaországi Eb ma is szép meccseket ígér, elő a sört és a jókedvet, élvezzük az európai focivarázst!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."