Sport » Foci

A francia légiósok nem csajozni jöttek

A Székelyudvarhelyi FC három frissen igazolt francia labdarúgója mindent megtesz, hogy segítse a csapatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

DSC 3423
A francia légiósok, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. szeptember 30., 10:03
5 hozzászólás. 

Már egy hónapja tartózkodik Székelyudvarhelyen az Székelyudvarhelyi FC három francia légiósa: Alexandre Sambu-Niati, Yaya Diaby és Fodie Sambake. Mindhárman a Paris Saint-Germain fiók-csapataitól érkeztek és más-más posztokon játszanak, hiszen Sambu-Niati a védelmet, Diaby a középpályát, míg Sambake a csatársort erősíti.

Mivel az angollal hadilábon állnak, egy tolmács segítségével beszélgettünk velük arról, hogyan képzelik el a közös munkát és hogyan érzik magukat városunkban. Sambu-Niati elmondta, tetszik nekik a hely, csak látja, hogy az emberek nincsenek hozzászokva, hogy színesbőrűekkel találkoznak, és nagyon furcsán néznek rájuk, illetve a nyelvi hiányosságok miatt kapcsolatot teremteni sem tudnak senkivel.

DSC 3417

Kiderült, Párizsban néha találkoztak már az utcán és játszottak is egymás ellen, de idekerülésük előtt nem ismerték egymást. Megkérdeztük a fiúkat, mi vesz rá egy Franciaországban játszó labdarúgót, hogy Székelyudvarhelyen folytassa pályafutását. Sambake szerint van ebben némi bizonyítási vágy is, hogy megmutassák, más országban is meg tudják állni a helyüket, ugyanakkor szerettek volna egy másfajta futballt is megismerni.

A fogadtatást nagyon jónak találták, a beilleszkedéssel a nyelvi zűrzavar miatt vannak gondok, Sambu-Niati kevéske angol tudására támaszkodnak. Mivel tolmáccsal mentünk, rögtön Szín Ferenc segédedző is megérkezett hozzánk egy papírral, amire a beszélgetést fordító Majláth Szilvia fonetikusan írta le a mérkőzésekre kellő olyan fontosabb szavakat, mint például a mélység, az előre, a mögötted.

DSC 3414

Az itteni és a kinti edzésmunka és körülmények közötti különbségekről elmondták, hogy nem újdonság számukra a mindennapos edzések, ott ugyan keményebbek voltak kicsit, de nincs olyan sok különbség. Azt gondolták, hogy nem lesz majd ennyire nehéz, mégis úgy látják, tudnak segíteni a csapaton azzal a játékstílussal, amit Franciaországból hoztak.

Egy idényre igazoltak a Székelyudvarhelyi FC-hez, bíznak Demény Norbertben és mindent meg fognak tenni, hogy jó helyen végezzen a csapat – hangoztatják. Demény szerint a képességeik alapján fognak majd tudni segíteni a csapaton, bár ebben inkább az lesz döntő jelentőségű, hogy mennyire tudnak beilleszkedni a csapat taktikai rendszerébe.

A beszélgetés végére kicsit könnyebbre vettük a hangot, a három srác elmesélte, hogy a város nagyon tetszik nekik. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a székely lányok mennyire jönnek be nekik, de kijelentették, nem csajozni jöttek, hanem játszani, és egyelőre elég kevés lányt ismernek, aztán ez később kialakul. Sambake hozzátette, egyébként sem lehet mutogatással felszedni egy lányt.

DSC 3418

A szabadidejüket erőgyakorlatokkal, pihenéssel, filmnézéssel töltik, és nagyon szívesen ülnek be a helyi éttermekbe is, bár elnevették, hogy a csokis kiflink azért távol áll a francia croissanttól.

Szombaton a Székelyudvarhelyi FC a Galac megyei CS Sporting Liești csapatát fogadja a műgyepes pályán, jó eséllyel mindhárom francia labdarúgó pályára lép majd a mérkőzésen.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
VirgilStarkwell
2016-09-30 15:07:44
[Moderálva]

Ez nem a francia válogatott!

Hol vannak a MI sportolóink?

Szégyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
bdbogyo
2016-09-30 12:40:05
Igen, tipikus francia nevek, ''új francia'' nevek, a többiről már nem is beszélve. Ez is tükrözi nyugat-európai helyzetet...
avatar
miszlik
2016-09-30 15:10:34
Afroamerikai????
Előfordul, hogy annyira figyelünk a politikai korrektségre, hogy hibázunk. Meg egyébként is előfordul, sajnos. Köszönjük a figyelmeztetést, javítottuk.

Hogy lehet olyat írni franciákról,hogy AFROAMERIKAIAK??? Észlények!
avatar
miszlik
Hogy lehet olyat írni franciákról,hogy AFROAMERIKAIAK??? Észlények!
avatar
futsal
2016-09-30 15:32:33
Lassan Udvarhelyen is megjelennek a félvér gyermekek a játszótéren...
avatar
...anyád álruhában...
2016-10-01 09:05:06
Gratulalok az elottem szoloknak...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."