Sport » Foci

Fölényes győzelmet aratott az SzFC

Első diadalát aratta a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Liga idei sorozatában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

SzfcFodor
Fodor Tamás, fotó: Székelysport/Pál Árpád
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. október 15., 17:44
0 hozzászólás. 

Szombat délután a Székelyudvarhelyi FC a Sétatéri Stadionban fogadta a Sportul Chișcani együttesét. A hazaiak Bálint BotondSzöllősi, Demény, Sambu Niaty, Kicsi - Péter Mózes, Bálint Róbert (Yaya Diaby 84.), Dán, Simon (Fodor 71.) – Sambake (Bálint Rajmond 64.), Nagy összeállításban léptek pályára.

Az udvarhelyiek támadó felfogású focit játszva már az első percekben veszélyeztettek, Bálint Róbert lövése azonban nem talált kaput. Sambake előtt is adódott egy lehetőség, egy centerezés után Simon fejelte vissza neki, ő lőhetett, a vendégek kapusa azonban a helyén volt.

A 26. percben Demény adta be a francia csatárnak, akit buktattak a tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. Demény értékesítette a büntetőt, megszerezve az előnyt a hazaiaknak.

A 39. percben meg is duplázták ezt. Sambake szerzett egy labdát, Dánnal kényszerítőztek, és miután visszakapta a játékszert, egyedül vezethette rá az ellenfél kapujára azt, elsőre a kapusba lőtte, de a kipattanót már bevágta. Sambake hamar duplázhatott volna, Demény szabadrúgása után fejelt, viszont a labda ugyan csak centikkel, de elkerülte a kaput.

A második félidő is hazai nyomással kezdődött. Nagy Norbert került helyzetbe, de a védők jól zártak vissza, megzavarva a lövését, ami így könnyű préda volt a kapusnak. Az ág is húzta a Chișcani-i csapatot, Ionuț Huțu megkapta a második sárgáját és idő előtt mehetett zuhanyozni.

A 67. percben egy kis reményhez jutottak a vendégek, Boariu szögletből tekert kapura, Bálint Botond csak belepiszkálni tudott, a labda a kapuban kötött ki. Végül az udvarhelyi cserék biztosították be a győzelmet, Fodor Tamás passzát Bálint Rajmond vágta be a vendégek kapujába a 78. percben. A hosszabbításban Fodor rakta fel az i-re a pontot, elcsípett egy labdát az összezavarodott védelemtől és higgadtan emelt a kapuba.

A székelyudvarhelyiek 4-1 arányban diadalmaskodtak, első győzelmüket ünnepelhetik az idényben. Sok idejük nem lesz pihenésre az SzFC játékosainak, kedden újabb mérkőzést játszanak, a galaci Metalosport otthonába látogatnak.

3. Liga, 7. forduló

Székelyudvarhelyi FC– Sportul Chișcani 4–1 (2–0)

Gólszerzők: Demény (26.-büntetőből), Sambake (39.), Bálint Rajmond (78.), Fodor (91.), illetve Boariu (67.)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."