Sport » Foci

Udvarhelyi focis írhat alá élvonalbeli klubhoz

Tavaly még a harmadosztályban, az FC székelyudvarhelyben rúgta a labdát. A következő idényben már akár az 1. Ligában is játszhat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

balint rajmond
Udvarhelyről indult, messzire eljuthat. Fotó: Kovács Levente.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. június 05., 18:33
2 hozzászólás. 

Bálint Rajmond hitt az álmában, melynek első állomása ezen a héten valóra is válhat. A 19. életévet idén betöltő labdarúgó rögös út után került a Hagi fociakadémiára, innen pedig egy lépés volt a Konstancai Viitorul. A védekező középpályás együttesével megnyerte az országos ifjúsági-bajnokságot, szerepelt az U19-es román válogatottban is.

A sportoló a vakációját kezdte el. Az év nem volt számára zökkenőmentes: miután megszűnt az FC Székelyudvarhely, mindenhol megpróbált csapatot találni.

„Voltam próbajátékon az NB1-es Pápánál, aztán a Rm. Vâlceához, majd aláírtam. Utóbbinál nem feleltek meg a feltételek. Egy utolsó szalmaszálban kapaszkodtunk a menedzseremmel, Hadnagy Zsolttal, amikor a Hagi akadémiánál próbálkoztunk. Egy felkészülési meccsen játszott a tengerparti ifi együttes a 2. Ligában szereplő csapattal. Azon játszottam, ott volt Hagi is. Aztán azóta itt is maradtam" – mondta el portálunknak a fiatal labdarúgó.

balint rajmond

Azóta már szerepelt az U19-es román válogatottban a védekező középpályás, sőt egy győztes mérkőzésen is játszott az ukránok ellen. Rendre játékjogot kapott az országos nagyifjúsági pontvadászatban is.

„Bajnokok lettünk. Sajnos, a fináléban nem tudtam szerepelni, mert az elődöntő napján himlős lettem. Mégis az edzőm ezen a meccsen két percre betett, csak, hogy érezzem, milyen lehet játszani egy ilyen jellegű meccsen. Ezután már a válogatottba sem hívtak meg. A szövetségi kapitány felhívott, gyógyulást kívánt, majd hozzátette, a focihoz sok szerencse kell".

Igazi katonás az életmód az akadémián. 7 órakor indul a program, a reggelit követően mindenki iskolába igyekszik, ahol négy-öt órában, sűrítve kapják meg a tananyagot. Ebéd, majd jöhet a gyakorlás.

„Jobbára labdás gyakorlatok, sok passzal, labdatartással. Nem is lövünk sokat kapura. Az FC Barca játékstílusát tanuljuk. A tréning után készülés a másnapra, vacsora, majd le kell adnunk este a laptopunkat. Így vigyáznak, hogy biztosan a pihenésre koncentráljunk. Naponta három órát lehet nálunk a számítógép".

balint rajmond

Ami a jövőjét illeti, Rajmond egyelőre nem gondol a távoli jövőre. Ezen a héten aláírhatja a szerződését az élvonalba feljutott Konstancai Viitorullal, melynek bővített keretében idén is benne volt. Elmondása szerint nem számol azzal, hogy az együttessel ott lesz az 1. Ligában.

„Edzőtáborokba elvittek, télen ott voltam Antalyiában is a gárdával. Mégis, úgy érzem, hogy most túl nagy falat lenne számomra az élvonal. Nekem még fejlődnöm kell, rutint kell szereznem. Így akár Romániában, akár Magyarországon egy második vonalban szereplő klubnál tudom elképzelni a következő évem. Ahol rendszeresen játszom" – fejtette ki.

A fiatal labdarúgó naponta figyelemmel követi az udvarhelyi sporteseményeket, éppen a Székelyudvarhely Sport Klub teljesítményét méltatta, akik bronzérmet szereztek, de tisztában van a kézilabdás sikerekkel is.

„Kár, hogy az udvarhelyi labdarúgásról egyre kevesebb a hír. Az én példám is mutathatja, hogy ha kitartóak vagyunk, akkor eljuthatunk messzebbre is. Ezért azt kívánom, hogy minél többen megtehessék ezt a lépést, amelyik nagyon sok munkával, de ugyanakkor szerencsével is jár. Talán lesz majd egyszer Udvarhelyen egy ütőképes gárda, ahová visszatérhetünk" – összegzett Bálint Rajmond.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
acmilan
2012-06-05 20:55:22
"FC Barca" ??
avatar
Bubuy
2012-06-05 23:09:35
Gratulalok Rajmi! :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."