Sport » Futsal

SK: bronzküldetés teljesítve!

Fordulatos, sok izgalmat hozó összecsapáson diadalmaskodott a Székelyudvarhely Sport Klub a futsal-bajnokság kisdöntőjében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal szekelyudvarhely sk galaci united
Nagy küzdelemben lett harmadik az SK.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. június 04., 18:57
0 hozzászólás. 

A Marosvásárhelyen rendezett mérkőzés egyórás késéssel indult, hiszen a tévéközvetítést biztosító Digi Sport Galacra küldte közvetítőkocsiját. A Székelyudvarhely Sport Klub célja a győzelem megszerzése volt, hogy ebben az idényben is felállhasson a dobogóra.

A Galaci United ellen az SK kezdőcsapata a Réti – Mihály, Szabó, Csoma, Birtalan (játszottak még: Péter – Bajkó, Szőcs, Demény, Bíró) volt. Sziporkázva indította a mérkőzést az udvarhelyi együttes: Birtalan első két megmozdulása az első percben találatokat eredményezett előbb a félkörről spiccelte be, majd Csoma átadását váltotta gólra. A galaciak gyorsan válaszoltak. A 4. percben Mihály magabiztosan értékesítette a Bajkó által kiharcolt büntetőt, így 3–1-re vezetett az SK.

Az álmosan kezdő Duna partiak azonban lassan magukra találtak. Kellett az is, hogy ellenfelük elkezdjen egyre többet hibázzon, illetve, hogy a kapusteljesítmény ezúttal is nagyon akadozott. Zsinórban háromszor köszönt be a Galac, így a pihenőre már előnnyel mehettek. Az udvarhelyiek közben kihagytak egy kisbüntetőt Mihály révén, illetve egy ziccert nem tudott közelről bepöckölni Demény.

A második játékrész sem indult túl jól a Jakab Zoltán által felkészített együttesnek, oldalról könnyű gólt kapott Réti. Az eset után kapust is cserélt az edző. Csoma gondoskodott arról, hogy ne tudjon nagyon ellépni az ellenfél, 5–4-re módosította az állást, miután közelről volt eredményes.

futsal, szekelyudvarhely sk, galac

A gólváltást követően egy lapra tett fel mindent a Sport Klub, a fáradó Duna partiak csak a védekezésre összpontosítottak. A hálóőr valóságos csodákat művelt, Szabó lökete a kapufáról pattant ki. Hiába volt az öldöklő előny, nem akart a döntetlent jelentő gól beakadni.

Négy perccel a vége előtt meg kellett húznia a vészkapus-szituációt a trénernek. Ez be is vált, gyönyörű passzjáték után Birtalannak már csak be kellett tolnia a játékszert az üres kapuba. Az udvarhelyiek nem álltak le: másfél perccel a vége előtt ugyancsak Birtalan a meccs legszebb találatával fordította meg az állást. Hatról, kapásból elemi erővel lőtte ki a jobb vinklit.

Az utolsó pillanatok is hoztak izgalmakat, Mihály kisbüntetőt hibázott, a Galac ziccert vétett. Maradt a 6–5-ös eredmény, a fiúk nyakába – akárcsak tavaly a bronzérmet akasztották.

Jakab Zoltán, az SK edzője portálunknak értékelve elmondta: „Ebbe a meccsben az egész bajnoki év benne volt. Jól indítottunk, de bebizonyosodott, hogy minden apró sikerért meg kell küzdenünk. Örülök a bronzéremnek, ez számunkra nagyszerű eredmény. Mindenki láthassa, hogy ezt a csapatot érdemes támogatni. Jobb anyagi háttérrel akár előbb is végezhetünk"

Teremlabdarúgó 1. Liga, kisdöntő

Galaci United–Székelyudvarhely SK 5–6 (4–3)

Gól: Birtalan (1., 1., 37., 39.), Mihály (4.), Csoma (23.), illetve Popliacă (2.), Tudose (14.), Dodan (14.), Grecu (19.), Ivan (22.).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."