Sport » Futsal

Cigányozásért bűnhődik az FK

Elérte a magyar fociválogatott szintjét az FK Székelyudvarhely. Szurkolói rasszista viselkedése miatt zárt kapuk mögött játszik.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

futsal, szőcs lászló, fk székelyudvarhely
Fotó: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. december 23., 14:41
1 hozzászólás. 

A naptári év utolsó meccsén az FK Székelyudvarhely a címvédő Marosvásárhelyi City`us gárdáját látta vendégül a teremlabdarúgó 1. Ligában. A telt ház, mintegy 1 500 néző előtt játszott rangadó 19. percében 3–2 arányban a vendégek vezettek.

Az udvarhelyiek támadásánál a labda a gólvonalon gurult végig, többen már gólt láttak – a sípmesterek továbbot intettek. Nem volt idő még a reklamálásra sem, hiszen egy pillanatra rá Bogdan Sorescu játékvezető pirosat mutatott fel az FK-s Szőcs Lászlónak.

A sípmester jelentése alapján a sportoló homlokával és kezével elérte őt, ezt tettlegességnek minősítette, így kiállította. A nézőtéren ekkor szabadult el a pokol, többen is a szövetségi megfigyelőtől, illetve a lelátón helyet foglaló hivatalos személyektől kértek magyarázatot. Elhangzott jó párszor a „Cigányok!” rigmus is.

Perzsára hívták

A meccset 8–4-re a marosvásárhelyiek nyerték, de itt korántsem volt vége a találkozónak. A történtek miatt a székelyudvarhelyieknek Bukarestbe kellett utazniuk, a fegyelmi bizottság előtt magyarázatot kellett adniuk.

futsal

Az FK Székelyudvarhely elnöke, egyben az edzője, Jakab Zoltán portálunk megkeresésére elmondta: „Hosszasan tárgyaltuk a történteket. Nincs felvétel, hogy játékosunkat miért is állították ki. Ő a fejét fogta, hogy nem lett gól, úgy ment neki véletlenül a bírónak, aki egyből felmutatta a pirosat. Ezért két forduló eltiltást kapott, ami a körülményekhez képest jónak mondható”.

A súlyosabb a szurkolói magatartás volt. Az összecsapást közvetítette a Digi Sport tévétársaság, a meccs utáni napokban egy nagyváradi néző feljelentette a klubot szurkolói rasszista megnyilvánulása miatt. A fegyelmi bizottság ezzel szemben már nem volt annyira elnéző, így a soron következő hazai meccsét zárt kapuk mellett kell rendeznie az FK-nak.

„Amikor eljöttünk, akkor úgy festett, hogy kapunk rá írásbeli figyelmeztetést, illetve három szurkolónkat megbüntetik. Ezzel szemben pár órára értesítettek, hogy zárt kapuk mögött kell rendeznünk a következő találkozónkat, illetve ezer lejt is be kell fizetnünk a kasszába. Nem csak minket, hanem a nézőinket is sújtják” – fejtette ki Jakab.

Ki a feljelentő?

A Hargita megyei rendőrségnél érdeklődtünk, hogy ki jelentette az esetet, illetve mi a feljelentés szövege. Incze Miklós sajtószóvivő-helyettes annyit közölt: „Rasszista megnyilvánulások miatt három szurkolót 200 lejre büntettek. A feljelentésben az áll, hogy a tévéközvetítés során a drukkerek többször is rasszista bekiabálásokat skandáltak”.

futsal, jakab zoltan

A klubvezetés információi szerint Poenaru Nicolae a feljelentő. A fegyelmi bizottság döntése ellen nem tesznek fellebbezést, mert ez csak plusz kiadott pénzzel járna, a döntést pedig nagy valószínűséggel úgysem enyhítenék.

A román teremlabdarúgás történelmében az udvarhelyi volt az első csapat, amelyik bajnokságot nyert, de abban is első, hogy zárt kapuk mögött kell meccset rendezzen.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Magor
2013-12-23 15:00:17
:)
Kedves "Ultrák" nem azt kell kiabálni, hogy cigányok, hanem szimplán, hogy románok, ők úgy is értik, hogy miről van szó, s még bele se köthetnek :)
Boldog Szeretet Ünnepét :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."