Sport » Futsal

Kikapott, de mégis ott lehet az EB-n Románia

A román futsalválogatott kikapott a portugáltól, de legjobb harmadikként pótselejtezőt játszik. Magyarország is lehet az ellenfele.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

romanvalogatottcsoma
Vereséggel is továbblépett a román együttes. Fotó: Digi Sport
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 22., 09:20
0 hozzászólás. 

Szombaton este befejeződtek Călărași-on az Eb-selejtezőcsoport küzdelmei – ahogy várható volt, Kazahsztán 4-0-ra verte Grúziát, a házigazda románok pedig 4-1-re kikaptak Portugáliától. Jakab Zoltán szövetségi kapitány ezúttal a Iancu - Cristian Matei, Lupu, Stoica, Csoma Alpár ötöst jelölte kezdőcsapatnak, de Florin Matei, Ignat, Dobre, Răducu, illetve a két FK-s, Szőcs és Mánya is pályára léptek. A gólszerző Csoma volt a második félidő közepén, 0-3-as állásnál.

A csoport végeredménye:

1. Portugália 6 pont (gólarány: 12-4)

2. Kazahsztán 6 (11-7)

3. Románia 6 (11-9)

4. Grúzia 0 (1-15)

A román csapat legjobb harmadikként lépett tovább, pótselejtzőbeli ellenfelét június 10-én sorsolják Nyonban, a szerbiai Eb-re jutásért szeptember 15. és 22.-én játsszák a találkozókat. A románok ellenfelei Csehország, Szlovákia, Azerbaidjzsán, Fehéroroszország, Bosznia, illetve Magyarország közül kerülhetnek ki.

A magyarok a macedónai selejtezőtorna utolsó fordulójában szerezték meg a második helyet: a házigazdákkal 3-3-at játszottak, a spanyoloktól 5-0-ra kaptak ki, szombaton Svájcot 8-2-re verték – a magyar csapat mindhárom meccsén az udvarhelyi Gál István is pályára lépett.

A válogatott meccsei után az 1. Ligás futsalbajnokság folytatódik, kedden, március 24-én 19 óra 45-től rangadó lesz, a Marosvásárhelyi City 'us az FK Székelyudvarhelyt fogadja, a meccset élőben lehet nézni a Digi Sport 2-őn.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."