Sport » Futsal

Még nincs döntőben az FK, de nagyot lépett előre

Majdnem botrányba fulladt a mérkőzés, szinte összeverekedett a két csapat, az időmérő is elromlott, de győzött az FK. Döntés kedden lesz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fkcalarasi2
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 03., 22:15
0 hozzászólás. 

Húsz vendégszurkoló is elkísérte az igen harcias călărași-i csapatot, nálunk a néhány hete vállsérüléssel műtött Szőcs László bemelegített, a padon ült, de nem állt be. Talán jól is tette, mert nagyon durva meccset láthatott a sportcsarnok, a találkozó igencsak bővelkedett sportszerűtlen jelenetekben és játékvezetői tévedésekben is.

Agresszíven kezdett mindkét csapat, az első gyors csere nagyon jónak bizonyult Jakab Zoltántól, hiszen Biró Attila az első labdaérintéséből gólt szerzett. Jól játszott az FK, többet birtokolta a labdát, sokkal veszélyesebb volt a támadásokban – a 12. percben egy kezezés miatt megítélt nagybüntetőt zúdított Mihály a kapuba (erre a pár másodpercre Cimaru, a vendégek pótkapusa állt be).

fkcalarasi4Egy perc múlva majdnem elszabadult a pokol: az amúgy is durva vendégek közül Lașcu iszonyatos erővel ment neki Mányának, majdnem eltörte az FK játékosának az alkarját (mégsem ő kapta a sárga lapot, hanem Cârstea), majd Șotârcă rúgta le Szabót.

Parázs meccs bontakozott ki, sajnos a vendégek inkább a játékvezetőkkel törődtek, mintsem a játékkal – túloldalt a 19. percben Szabó kihagyta a kihagyhatatlant, az üres kapu mellé emelt. Ugyanebben a minutumban elromlott a sportcsarnok eredményjelző táblája, újraindították, de továbbra sem ment, végül a tartalék játékvezető mérte le a hátralevő egy percet és hét másodpercet.

fkcalarasi3Elhúzódott a szünet is jó húsz percig, a vendégek az időmérő elromlása miatt tiltakoztak, de csak nem sikerült megjavítani a sportcsarnokban majd tíz évvel ezelőtt felszerelt eredmény- és időjelzőt, illetve az ezt irányító számítógépet, a tartalék felszereléssel sem lehetett a futsalban oly fontos állított időt mérni. Végül a bírói asztalon levő okostelefon és a harmadik játékvezető stopperórája volt a hivatalos.

Egyáltalán nem lehetett könnyű a csapatoknak az idő állásának tudta nélkül játszani, a 23. percben Plugaru betalált, élessé téve a meccset, szerencsére egy perc múlva Mihály ballal váratlanul kilőtte a bal felsőt, hatalmas gól volt!

fkcalarasi1A 36. percben vészkapusos játékra váltott a Dunărea, a második támadásukból már gólt szereztek, Plugaru szélről, Klein lábai között talált be. A vészkapus Șotârcă-nál két labdaérintés miatt szabálytalanságot fújt a játékvezető pár másodperccel később, Csoma el akarta venni a labdát az edző-játékostól, ebből akkora perpatvar lett, hogy mindkét csapat a pályára rohant, alig tudtak lecsillapodni.

Ment az izgalmas meccs tovább, a vége előtt negyven másodperccel Mihály Zoltán a bajnokság talán legszebb góljával eldöntötte a meccs sorsát: saját térfelének baloldaláról, esve, gyakorlatilag a oldalvonalról emelt a vendégek üresen maradt kapujába!

A párharc állása 1-1, kedden 20 órától jön a mindent eldöntő találkozó, aki azt megnyeri, az idei bajnokság döntőjébe jut.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

FK Székelyudvarhely – Dunărea Călărași 4–2 (2–0)

Sportcsarnok, 1000 néző. Vezették: Curta Ovidiu, Muntean Sorin (Marosvásárhely).

Gólszerzők: Biró (5.), Mihály (12. - büntetőből, 24., 40.), illetve Plugaru (23., 36.).

FK: Klein – Mánya, Szécsi, Csoma Ferenc, Mihály. Csere: Biró, Miklós, Szabó, Kovács. Vezetőedző: Jakab Zoltán

Dunărea: Moldovanu – Movileanu, Șotârcă, Plugaru, Lașcu. Csere: Cimaru (kapus) – Tomescu, Vârlan, Cârstea. Edző-játékos: Marian Șotârcă.

Sárga lap: Csoma Ferenc, illetve Cârstea, Movileanu, Lașcu.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."