Sport » Futsal

Elképesztő elődöntő után jutott a fináléba az FK Székelyudvarhely

Bajnoki döntőt játszik az FK, hét év után először, ráadásul pályaelőnnyel. Iszonyatos csatában, hosszabbítás után nyerte meg az elődöntőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

fk calaras-2
Fotók: Lőrincz Csaba
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 05., 22:23
0 hozzászólás. 

A vasárnapi találkozó után lehetett tudni, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga az FK-nak a nagyon szívós, vert helyzetből is mindig felálló Călărași nagyon megnehezítheti a dolgát – ezt a vendégek meg is tették. A hazaiak sokkal jobban kezdtek, a 7. percben Csoma csapott rá a labdára és küldte a hosszúba, két perc múlva pedig Klein előredobta a labdát a felfutó Mihálynak, utóbbi passza egyedül találta Szécsit, aki higgadtan a léc alá emelt.

Aki azt hitte, hogy megvan a meccs nagyot tévedett – alig két perc múlva Biró hibája után megszerezték a labdát a sárga mezesek, Lașcu bevágta. A játékrész hátralevő részében több helyzetet is elpuskázott az FK, a vendégek azonban nem hagyták magukat. Beállt a vállsérüléséből felépült Szőcs László is (március 24-én Vásárhelyen sérült meg), s habár látszott, hogy még nincs százszázalékos formában, hasznára volt a csapatnak.

fk calaras-1

A második félidőben már nem volt olyan erős az FK, a vendégek vérszemet kapva támadtak, megérezték, hogy vissza tudnak jönni a meccsbe. „Ha kapunk egy gólt, végünk van!" - jegyezte meg sokat mondóan egy szurkoló, a végén majdnem igaza lett. De csak majdnem – a 28-ban ugyanis Csoma elrobogott a jobbszélen és ismét a hosszúba emelt, a vendégek iszonyatos vehemencával kértek számon a játékvezetőkön egy, a gólt megelőző szabálytalanságot. Nem sok sikerrel, de vészkapusos játékra váltottak és ez bejött, Tîrță-re nem figyeltek a mieink, közelről vette be Klein kapuját.

Hatalmas, idegölő csata következett, zúgott a lelátókon a „Harcoljatok!" kiáltás. Öt perccel a vége előtt Lașcu többszöri reklamálása után megkapta a második sárgáját is, így két percig három mezőnyjátékosa maradt a Dunăreának a pályán. Kivédekezték a 12 másodpercet, sőt Movileanu még egy gólt is rúghatott volna. Ambíciójuk akkor érett góllá, amikor már felállva ünnepelt a közönség – labdaszerzés után a kapuba gurított, 18 másodperccel a végső sípszó előtt.

fk calaras-3Kétszer öt perces hosszabbítás következett, amelynek első felvonásában Szőcs a fél csapatot kicselezte, de lövése a kapufáról vágódott ki – veszélyeztettek a călărași-iak is, térfélcsere után péládul Tomescu mehetett szembe a kifutó Kleinnel, akit egy testcsellel be is csapott, de a labda szerencsére elkerülte a kapunkat.

Sokan már a büntetőrúgásokra gondoltak (ilyen esetben három-három büntető dönt, ha ekkor sincs döntés, akkor szétlövés következik), ám az FK az utolsó előtti percben mégis dűlőre vitte a dolgot: Szécsire nem figyeltek, egyedül kapta a labdát a büntetőterületen belül, amit finom mozdulattal, higgadtan emelte át Moldovanu-n. Hatalmas katlan volt a sportcsarnok, közönsége állva, tapsolva hajtotta, űzte bele a csapatot a győzelembe.

Jakab Zoltán, az FK edző-klubelnöke a lefújás után néhány perccel így értékelt portálunknak: „A mi játékosállományunk jobb, de Călărași felszívta magát a rájátszásra, régebb fizikailag sem bírták, most igen. Szerintem ezt a szoros győzelmet megérdemeltük, ha az egész évi tevékenységünket vesszük alapul. Nagyon jó kapusteljesítmények voltak vasárnap is, ma is és megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól szervezett Călărași-sal fogunk játszani, lehet, hogy még Déva is könnyebb lett volna, mint Călărași."

A másik ágon a Marosvásárhelyi City'us 5-3-ra nyert Déván, így bejutott a fináléba. Mivel az FK az alapszakaszban a 2., Vásárhely a 3. helyen végzett, a pályaelőny az udvarhelyieké, így az első meccset a Maros-parti városban játsszák, majd két meccs lesz Székelyudvarhelyen – reális esély van tehát arra is, hogy idén akár a bajnokságot is megnyerje az FK. Az ezüstérem már megvan a fináléba jutással, de a végén még arany is lehet belőle. Hét év után játszhat ismét bajnoki döntőt Udvarhely, a 2008-as fináléban Dévát győzte le, azóta azonban nem sikerült fináléba jutni, csupán négy bronzérmet szerezni.

Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés

FK Székelyudvarhely – Dunărea Călărași 4–3 (2–1, 3–3, 3–3)

Sportcsarnok, 1300 néző. Vezették: Burtescu Septimiu (Târgoviște) és Stroe Gabriel (Bukarest)

Gólszerzők: Csoma Ferenc (7., 28.), Szécsi (9., 49.), illetve Lașcu (11.) Tîrță (32., 40.).

FK: Klein – Mánya, Szécsi, Csoma Ferenc, Mihály. Csere: Biró, Miklós, Szabó, Szőcs, Kovács. Edző: Jakab Zoltán

Dunărea: Moldovanu – Movileanu, Șotârcă, Plugaru, Lașcu. Csere: Tomescu, Vârlan, Ion, Șerban, Cârstea, Tîrță. Edző-játékos: Marian Șotârcă.

Sárga lap: Miklós, Csoma Ferenc, Klein, illetve Ion, Tomescu, Lașcu.

Piros lap: Lașcu



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."