Sport » Futsal

Az utolsó percekben Szőcs Laci kivégezte a bajnokcsapatot Vásárhelyen

Parádés győzelem született a címvédő otthonában, Szőcs ott vágott ötöt, ahol legutóbb bajnok lett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

foto: cityus.ro
Fotó: Marosvásárhelyi City us Facebook-oldala
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. november 08., 22:50
1 hozzászólás. 

Sok minden szólt az FK mostani győzelme mellett – elsősorban az, hogy a címvédő jelentősen meggyengült erre a bajnoki idényre, az udvarhelyi csapat pedig erősödött, elsősorban Szőcs László és Szabó Zsolt visszatérése, illetve Grigoraș és Mánya leigazolása miatt.

Igaz, utóbbi eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán kedden este Marosvásárhelyen, szerencsére társai jól pótolták. De ne felejtsük el, hogy Vásárhelyen azért ott maradt egy Mimi Stoica, egy Duque, egy Covaci, úgyhogy a Gherman Cosmin által irányított legénység azért romániai szinten néhány topjátékosnak számító futsalost megtartott.

A meccs elejét el is felejtené az FK szívesen, hiszen már az első percben gólt kapott Jakab Zoltán csapata, s továbbra is veszélyes volt a hazai alakulat, szerencsére Grigoraș többször is jól mentett, nemcsak csapata, hanem a jelenlevő udvarhelyi szurkolók örömére is. Silion váratlanul kiegyenlített, aztán a félidő nagyrészét már uralni tudta az FK, hiszen Miklós, majd Szőcs László is betalált – igaz, pihenni csak egygólos előnnyel mehett a csapat, mert Duque kilőtte a felsőt.

Fordulás után fordult a kocka, hiszen Țipău, majd Covaci is betaláltak Grigoraș kapujába, ám Kedei részéről gyorsan jött a válasz, így már 4-4 volt az eredmény. A hazaiaknak a félidő közepére már kigyűlt a csapathibájuk, de ennek ellenére Stoica ismét előnybe juttatta őket. A következő szabálytalanságnál Silion már kisbüntetőt lőhetett, ezt Molina kivédte, a kipattanót viszont berúgta az FK játékosa, újból egyenlő volt.

Öt perccel a vége előtt tehát még a hazaiak vezettek, ám Silion egyenlítése után mezőnyjátékosra cserélték a kapust, Togan vette fel a megkülönböztető mezt. Ez volt az a húzás, ami nem jött be a hazaiaknak, de bejött az FK-nak: a City'us hibáit kihasználva Szőcs László elkapta a fonalat és gyakorlatilag percenként lőtt egy gólt, meg sem állva csapata kilencedik, saját maga ötödik találatáig.

Annak a csapatnak rúgott ötöt, amelynek színeiben, kölcsönben szerepelve az elmúlt szezon végén az eddigi utolsó bajnoki címét megszerezte - ez a győzelem is hozzátesz ahhoz a reményhez, hogy 2017-ben az FK színeiben állhasson fel a dobogóra.  

Magabiztosabb, fegyelmezettebb, illetve taktikailag és fizikailag is jobb volt az udvarhelyi csapat, továbbra is őrzi harmadik helyét a táblázaton, egyelőre csak Déva és Galac előzi meg.

Vasárnap 18 órától a sereghajtó, a kilenc forduló alatt pontot sem szerző Kézdivásárhely látogat az udvarhelyi sportcsarnokba. A szebb napokat is megélt háromszékiek ellen az olyan fiatalabb FK-játékosok, mint Boda, Gálfi vagy Hadnagy is kellene sikerélményt szerezzenek.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 10. forduló:

Marosvásárhelyi City'us–FK Székelyudvarhely 5–9 (2–3)

Gólszerzők: Țipău (1., 28.), Duque (18.), Covaci (21.), Stoica (32.), illetve Silion Petru (8., 35.), Miklós (12.), Szőcs László (12., 35., 37., 39., 40.), Kedei (29.).



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kozmixka
2016-11-09 13:50:25
Nem először..
Rúgott még Marosvásárhelynek 5 gólt egy meccsen s reméljük még fog rúgni.Hajrá Lacika Hajrá F.K.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."