Sport » Futsal

Győzelemmel felérő döntetlen

Óriási csatával zárta az FK az évet, a döntetlen igazságosnak tűnik, de lehetett volna nagyobb szerencsénk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

FKDeva1
Grigoras több góltól is megmentette az FK-t
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN / UH.RO
2016. december 12., 20:34
0 hozzászólás. 

A sérülések miatt megtizedelt (Ique és Cristian Matei hiányzott, Tacot sem volt száz százalékos) Dévát bizony meg lehetett volna fogni ezen a meccsen. Mindössze öt teljesen egészséges mezőnyjátékossal tudott kiállni az FK elleni hétfő esti rangadón, de ez az öt játékos nagyon jó volt.

Habár az FK egy tipikus Szőcs Laci-góllal nyitotta a telt ház előtt lezajlott meccset, az hamar meglátszott, hogy a vendégek teljesen uralják a találkozót, a hazaiak csak egy-egy kontrával tudtak meglépni.

FkDeva2

Jakab Zoltán ezúttal nemcsak sorokat váltott, hanem keverte is a játékosokat, nem ragaszkodott feltétlenül a kötött sorokhoz. Grigoraș megint főszereplő volt az első félidőben, néha hihetetlen helyzetekben tudott menteni, s egyszer szerencsére a kapufa is vele volt.

Negyedóra sem telt még el és egyenlített Déva, Miklós ziccere után a portugál Nuno Vieira vette be Grigo kapuját. Az alapemberek Vieira mellett a román válogatottban is pályára lépett, honosított portugál, Paulo Ferreira, illetve a moldovai Obadă és az említett Tacot, valamint az edző-játékos Ignat voltak, rajtuk kívül még Pînzaru kapott néha lehetőséget. Kétszer is eltalálták a kapufát. 

FKDeva4

Az alacsony, de rendkívül gyors és kiszámíthatatlan Obadă nagyon sokszor veszélyeztetett, s két perccel a vége előtt lemaradtak róla a hazaiak, közelről a rövid felsőbe perdített. Lefújás előtt azonban nekünk is volt szerencsénk: Szőcs László baloldali centerezésébe Vlad Iancu szerencsétlenül ért bele, a labda a hálóba pörgött, döntetlennel fordultak a csapatok.

Szünet után Szőcs ismét végigkígyózott a dévaiakon, de mentettek Mánya elől, a dévaiak pedig megint átvették az uralmat a játék felett. „Mintha öten játszanának!" – szólalt meg egy szurkoló, s a játékot nézve bizony igaza volt.

FKDeva3

Az FK azonban okosan védekezett és támadott, de a góllövés nem jött össze, túloldalt viszont Vieirának szerencséje volt, labdaszerzés után nem szabadítottunk fel, a portugál pedig a lábak között a kapuba juttatta a labdát.

Öt perc volt hátra, a nem sokkal korábban megsérülő Szőcs László bekötött térddel is vállalta a további játékot, nekifogtunk a vészkapusos támadásnak. Egy lövésig Szőcs eljutott, de az az oldalhálóba ment, aztán egy perccel a vége előtt egy óriási helyzetet úsztunk meg.

Tizenkilenc másodperc volt hátra, amikor az FK tili-tolija góllá érett, Szécsi lépett be jól a büntetőterületre és a kilépő Iancu felett átemelte a labdát, a játékszer a felső lécet érintve jutott a hálóba – mintha győztes gólt lőttünk volna, úgy pattant fel a csarnok közönsége. Szép meccs volt, szép találatokkal.

FKDeva5

„Örüljünk az iksznek, azt mondom!" – jelentette ki határozottan egy szurkoló a székely himnusz után, kifele menet, de ezzel sokan vitába szállnának. Ha nem az utolsó percben esett volna a gól, hanem korábban, akkor talán kudarcként fognánk fel a döntetlent, így viszont győzelemmel ért fel a 3-3 és bizakodásra ad okot a januári folytatást illetően.

A csapat január elején kezdi a felkészülést, január 21-én pedig megkezdődik a 16. forduló, az FK Călărași-on játszik, de azt megelőzően egy felkészülési tornát is rendez a sportcsarnokban. 

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 15. forduló

FK Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo 3–3 (2–2)

Székelyudvarhelyi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Gherman Gabriel (Bukarest) és Georgian Ionescu (Buzău)

Gólszerzők: Szőcs László (2., 20.), Szécsi (40.), illetve Nuno Vieira (13., 35.), Obadă (18.).

FK: Grigoraș – Biró, Mánya, Szécsi, Szőcs László. Csere: Miklós, Szőcs Lóránd, Silion, Szabó, Kedei. Edző: Jakab Zoltán.

AUTOBERGAMO: Iancu – Paulo Ferreira, Obadă, Ignat, Nuno Vieira. Csere: Pînzaru, Tacot. Edző-játékos: Florin Ignat.

Sárga lap: Szabó, Mánya, illetve Pînzaru.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."