Sport » Futsal

A negyedik hellyel érte be az FK

Legyőzte a szinte teljesen külföldiekből álló temesvári csapatot az FK, de a bronzéremhez ez nem volt elég. Szép szezont zárt így is csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
futsalweekmagyarbosznia

Góllal mutatkozott be a székely játékos a magyar válogatottban (videó)

Két székely játékost hívtak be a magyar...
valogatott

A teremfoci nagyágyúi jönnek Székelyudvarhelyre

A kétszeres világbajnok, illetve hétszeres...
CSC 0183

Teremfoci: Székelyudvarhelyi FK–Temesvári Informatica (ÉLŐ)

Nem tudsz ott lenni a városi sportcsarnokban a teremfoci...

DSC 0344
Fotók: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. május 22., 20:58
0 hozzászólás. 

Félháznyi néző gyűlt be az idény utolsó meccsére, ami gyászszünettel kezdődött, hiszen a mérkőzés előtt temették el az FK masszőrét, a múlt csütörtökön elhunyt Balogh Ödönt. Az udvarhelyi játékosok Ödi bácsi arcképével és Köszönjük! felirattal ellátott pólóban vonultak be, a kezdő sípszó előtt egy perces néma csenddel adóztak a 68 éves korában elhunyt gyúró előtt, aki több mint tíz évig állt az együttes szolgálatában és sokszor egyfajta pszichológusa is volt a csapatnak.

CSC 0313A vendégek kezdték jobban a találkozót (amin négy gólt kellett volna ledolgoznia az FK-nak), hiszen Rakic kétszer is a kapufára durrantott, de az FK is szépen építkezett, veszélyes helyzeteket dolgozott ki. Negyedóra után sok néző talpra szökött, hiszen előbb Biró spiccel értékesítette Szőcs László tűpontos passzát, majd két percre rá Mihály próbálkozását védte Molina, de Szőcs Lóránt beemelte a kipattanót. 2-0 volt ide és ebben a pillanatban el lehetett hinni még azt is, hogy a bronzérem ma a kék-sárgák nyakába kerül!

DSC 0336A játékrész végén Molina két nagy lövést is hárított, az első lövés mellkason találta, ápolásra szorult, nem is tudta folytatni a játékot, a második félidőre a finn Koivumaki állt a kapuba. Az FK továbbra is jól játszott, Szőcs Laci lőtt egy nagy kapufát, de nem akart összejönni a harmadik találat.

DSC 0306A temesváriak tördelték a játékot, Valadares több színézkedéssel és durvasággal is észrevetette magát, illetve kiprovokálta a közönség haragját. A 31. percben aztán társa, Thiago Alcantara szertefoszlatta az álmainkat: Szőcs László és Grigoraș nem tudtak felszabadítani, a portugál pedig a hálóba tolta a labdát. Vészkapusra váltott az FK, de a vendégek két perc múlva kiegyenlítettek, Valadares lépett meg és a bal hosszúba vágta Grigorașnak – 2-2 után már nem sok remény maradt az FK számára, a lila-fehérek igyekeztek eldugni a labdát.

Összejött egy nagybüntető, Miklós felvágása után Mihály ballal kipókhálózta az eredményjelző alatti kaput, majd a meccs hátralevő percei lecsorogtak lassan.

DSC 0365A labda keveset volt az FK-nál az idény utolsó perceiben – a szezont a negyedik helyen zárta a csapat. Valljuk be, az előttünk levő három csapat valóban jobb volt nálunk. A döntő még nem dőlt el, Galac 2-1-re nyert Déván, így összesítésben is 2-1-re vezet a három győzelemig tartó fináléban. A két csapat kedden 18 órától újra megmérkőzik Déván, amennyiben Galac nyer, bajnok lesz.

Az FK fiataljai számára még nincs vége az idénynek, a bajnokság rájátszása Vasluiban kezdődik meg 28-án, a nyolccsapatos, kiesős rendszerben lezajló play-offban a Szőcs Lóránt által irányított ifik az első körben Buzăuval játszanak, továbbjutás esetén a Temesvár-Călărași párharc nyertese lesz az ellenfelük.

Teremlabdarúgó 1. Liga, bronzmérkőzés, visszavágó:

FK Székelyudvarhely – Temesvári Informatica 3–2 (2–0)

Összesítésben: 3–6.

Székelyudvarhelyi Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Stroe Gabriel és Ivănescu Marian (Bukarest)

Gólszerzők: Biró (13.), Szőcs Lóránd (15.), Mihály Zoltán (34. – nagybüntetőből), illetve Thiago Alcantara (31.), Savio Valadares (33.).

FK: Andrei Grigoraș – Biró Attila, Mánya Szabolcs, Miklós Tamás, Mihály Zoltán. Csere: Szőcs László, Szőcs Lóránd, Hadnagy István, Kedei Barna, Boda Krisztián. Edző: Jakab Zoltán.

Informatica: Miguel Molina – Stefan Rakic, Milos Simic, Felipe Pinto Oliveira, Thiago Alcantara. Csere: Antti Koivumaki – Andres Deco, Savio Valadares, Robert Lupu, Valentin Ilaș. Edző-játékos: Robert Lupu.

Sárga lap: Valentin Ilaș, Savio Valadares.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."