Sport » Kézilabda

Mihalcea vezérletével nyert az SzKC

Ötgólos győzelmet aratott az SzKC a Dunărea Călărași ellen, hosszú hetek után először játszott meggyőzően az udvarhelyi csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-calaras-3
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. november 12., 22:43
0 hozzászólás. 

Keményen kezdett a két csapat, ütős-vágós első negyedórát láthattunk, villogtak a sárga lapok. Az első gólt Mihalcea jegyezte kontrából, utána néhány percig vezetett a vendégcsapat, majd az SzKC vette át a kezdeményezést.

Az elhibázott néhány ziccer ellenére egy-két góllal vezetett a hazai gárda, ám nagyon leszakítani nem tudta a szövetségi kapitány Aihan Omer által dirigált újonc csapatot, amiben több, főleg Konstancából, a Steauábaól ismert név volt (Șania, Soldănescu, Nicolae) ukrán idegenlégiósokkal kiegészülve.

szkc-calaras-14

A 18. percben pályára lépett a hétfőn leigazolt Ramba is, néhány percig helyettesítette Rusiát támadásban, edzőnk az első félidőben csak a belső hármast forgatta, a szélsők és Tálas végig pályán voltak – akárcsak Tevzadze, aki kitűnően védett, hétméterest is hárított. Pár perccel a vége előtt a közönségnél elszakadt a cérna, amikor a Manea-Iliescu páros Mihalcea meglökése után az SzKC ellen fújt.

Négygólos előnnyel mehettünk pihenni, lendületben volt a csapat, jól ment a játék.

Ott folytattuk, ahol abbahagytuk, az előnyt tartottuk a második játékrészben is, a játékvezetők továbbra is játszottak a közönség idegeivel, szerencsére ezeket olyan dolgok hűtötték le, mint amikor emberhátrányból is gólt dobtunk.

szkc-calaras-20

Szabó Levente váltotta a grúz portásunkat, de ő is kitűnően védett, ziccereket fogott – támadásban jól tartottuk a labdát, a kihagyott lehetőségek ellenére mindig akkor jöttek a gólok, amikor kellettek, Majnov átlövésből, Mihalcea szélről jeleskedett ebben, de Tálas is nagy formában volt, féltucatot rámolt be Iulian Andreinek.

A végjátékra rákapcsolt a vendégcsapat, de Ramba az utolsó hat percben három gólt is dobott, ezzel belopta a közönség szívébe magát (soha jobb bemutatkozást két nappal a szerződéskötés után!), Tálas kegyelemdöfése után Szabó hárításával ért véget a meccs.

Következő bajnokink vasárnap, november 16-án 12 óra 30 perctől lesz a Nagybányai Minaur otthonában, az összecsapást élőben közvetíti a Digi Sport.

Férfi Nemzeti Liga, 11. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–DUNĂREA CĂLĂRAȘI 27–22 (14–10)

SZKC: Tevzadze – Onyejekwe 1, Rusia 2, Kuzmanoszki, Sipos, Mihalcea 8 (2), Tálas 6. Csere: Szabó – Majnov 6, Sztojlov, Ramba 3, Orbán Levente 1, Komporály, Szász.

CĂLĂRAȘI: Iulian Andrei – Gavrilioaia 2, Kumogorodszkij 1, Săulescu 2, Șania 4, Bulov 3, Gurkovszkij 3. Csere: Brazsnyik – Șoldănescu 1, Nicolae Florin 2, Tszap Mihajlo 1, Zakacsurin 2, Mitrea, Ghiță 2.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1–2, 14. p.: 6–3, 26. p.: 11–8, 39. p.: 17–12, 46. p.: 20–16, 57. p.: 25–20

Kiállítások: 12, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 1/0

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba: – Technikailag nagyon szép meccs volt, megfordíthatta volna az ellenfél az eredményt még a végén is, de mi nagyon jól játszottunk. Gyakorlatilag egy esténk van arra, hogy örüljünk a győzelemnek. Ma ismét megmutattuk, hogy tudunk nagyon jól kézilabdázni.

Aihan Omer: – Európai kupamérkőzés-szintű, férfias meccs volt. Ma Udvarhely jobb volt, a közönséget maga mögött tudva. Látszott, hogy másképp játszottak, mint legutóbb Bukarestben. Mi még nem jöttünk vissza a Vaslui elleni elvesztett meccs után.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."