Sport » Kézilabda

Nehezen tartotta itthon a pontokat az SzKC

Nagyon megizzadt a győzelemért az udvarhelyi gárda, a végjátékot jobban bírva győzte le Vasluit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-vaslui-1513
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. szeptember 05., 21:53
0 hozzászólás. 

Rossz kezdés, rossz folytatás: az eddigi három meccsén mutatott teljesítményét minta elfelejtette volna a csapat, hiszen nagyon kapkodó, ideges játékot mutatott az első percekben. Pechünkre Pralea is jól védett, a moldvaiak védelme is jól zárt, ugyanez a mienkről nem volt elmondható. Vlad Caba a 12. percben változtatott, addig csak Sipos és Kuzmanoski váltották egymást. Két gólt is dobtunk, bejött Ojleski is, de egyenlíteni csak a 19. percben tudtunk, 24.-en először vezetni.

szkc-vaslui-1549Sok volt az elhamarkodott döntés a játékosok részéről, nem igazán találták egymást a pályán, vitatkoztak is. A vendégek minden labdáért harcoltak, szívósan védekeztek. A játékrész vége felé három gólról egyenlítettünk, az utolsó percben vitatott játékvezetői ítéletek miatt a nézők egy része nagyon felháborozott, füttykoncert kísérte a bírókat az öltözőbe.

A szünetben letörött a hálótartó vas az egyik kapuban, emiatt késve indult a félidő amiben szintén sok hibát vétettünk de néhány parádés megoldást is láthattunk. Ojleski a beállós pozíciójából lőtt szép gólt, Mihalcea azonban két ziccert is kihagyott. Nem tudtunk elhúzni, sőt sokszor még vezetni sem, Sandu Iacob csapatának mindig volt egy húzása a pályán, elképesztően ambiciózusak voltak, szinte minden hibánkat kihasználták.

szkc-vaslui-1566A félidő közepén Orbán Szilárd állt a kapuba, többek között egy hetest is kivédett, a játékvezetők tovább borzolták a nézők idegrendszerét. A vendégek pedig azért haragudtak rájuk, mert szokatlanul sok hétméterest fújtak be az SzKC-nak – ezeket Markez rendre értékesítette, az utolsó percekben pedig meg tudtuk őrízni az egygólos előnyt. Nem volt egyszerű, de idehaza maradt a három pont.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 4. forduló

Városi Sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Radu Iliescu és Doru Manea (Bukarest)

SZÉKELYUDVARHELYI KC–VASLUI HC 29–28 (14–14),

SZKC: Szabó (0 védés/3 kapott gól) – Mihalcea 7 (2), Markez 9 (6), Rusia 3, Onyejekwe 1, Tálas 3, Sipos. Csere: Jokanovic (6/15), Orbán Szilárd (4/11) – Kuzmanoski 3, Ojleski 3 (2), Szász. Edző: Vlad Caba.

VASLUI: Pralea (13/28) – Cotinghiu, Pasere, Sebastian Bujor 5, Anton Valentin, Roșu 7, Hrimiuc 5. Csere: Iftene (0/1) – Mihai Sandu, Polocoser, Soare 1, Hagiu 6, Gabriel Bujor 2. Edző: Sandu Iacob.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–3, 11. p.: 3–6, 19. p.: 8-8, 24. p.: 11–10, 35. p.: 18–18, 46. p.: 22–20, 53. p.: 25–23, 57. p.: 27–27.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 10/10 ill. 2/0

Mestermérleg

Sandu Iacob, Vaslui: Nyugat-európai hangulat volt a lelátón, román kézilabda a pályán, fordulatokkal, az ilyen kézilabdát szeretik nálunk. Ma kevesebb hibát vétettünk, mint a Dinamo ellen, jobban is játszottunk, de nem sikerült nyernünk.

Vlad Caba, SzKC: Az első húsz percben nem is számítottunk, nagyon gyenge kezdés volt, de ez megtörténik minden évben, hogy könnyen kellene nyernünk egy meccset és végig hajtanunk kell az eredményért. Elhúzhattunk volna, de sokat idegeskedtünk és kezdő hibákat vétettünk, emiatt kiegyenlített maradt a találkozó. A végjátékban a tapasztalat számított és a közönségünk. Hiányzott két játékosunk, Majnov sérülés miatt, Sajint pedig a katari szövetség miatt még mindig nem tudtuk leigazolni.


címkék: SzKC Vaslui győzelem

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."