Sport » Kézilabda

Győzelembe hajtotta kedvenceit az SzKC közönsége

Hullámvölgybe került az SzKC, de felállt, és végül megnyerte a Temesvár elleni meccset. Jokanovic volt a mérkőzés embere.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-poli-2386
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. november 17., 19:58
0 hozzászólás. 

Cristian Ghiță először lépett pályára az SzKC közönsége előtt, több hónap kihagyás után pedig Mihalcea is visszatért. Jól is indította a meccset az SzKC, agresszíven, jól védekezett, Bogunovic pedig egyre-másra dobta a szebbnél szebb góljait.

Néggyel is el tudott húzni a csapat, bár a válogatott irányító Fenici és a fiatal Grigoraș góljai figyelmeztettek, hogy nincs lefutva a meccs. Jokanovic későre jött bele a védésbe, de volt két-három parádéja. A temesváriak edzője, Pero Milosevics sokat pörölt a játékvezetőkkel és a megfigyelővel is. Az utolsó percek eldurvultak, Fenici Mihalceát majd Onyejekwét is „leszedte", mégsem küldték ki. A sípszó előtt Mihalcea, majd a sípszó pillanatában Grigoraș is betalált, már érezhető volt a feszültség.

szkc-poli-2385

A második játékrészben megmagyarázhatatlanul összeomlott az SzKC. Szabó Levente ugyan fogott egy lövést, de túloldalt Daskaloski parádézott, a macedón hálóőr verhetetlen volt. Bogunovic hetesből törte meg a gólcsendünket hat perc múlva, de ekkor már egyenlő volt, sőt pár perccel később Temesvár még rá tudott kapcsolni, Vlad Caba időt kért, rendezte a sorokat, majd megkezdtük a felzárkózást.

A közönség is űzte-hajtotta az SzKC-t, jöttek is a gólok sorban, de Temesvár sem hagyta magát, mindent egy lapra téve fel, rohamozott. Nagyot harcolt az SzKC, de a szurkolók is, Jokanovic nagyn fontos pillanatban hetest is védett, a nyomás pedig folyamatosan gólokká érett. Kegyetlen végjáték jött, óriási küzdelem, minden elvsztett vagy megszerzett labda számított. Sem Milosevics, sem néhány néző idegrendszere nem nagyon bírta a csatát, de ettől is szép a kézilabda, az ilyen meccsektől, meccshelyzetektől.

szkc-poli3

40 másodperccel a vége előtt Ghiță bevágta a győztes gólt, Jokanovic pedig ziccert fogott, így egy góllal nyert az SzKC, hihetetlen izgalmak közepette. A fiatal kapus a meccs hőse lett, de az egész csapat remekelt, ezúttal azt mutatva meg, hogy nincsen elveszített mérkőzés, fel lehet állni és meg lehet nyerni egy olyan találkozót is, aminek második féidejét az ellenfél uralta. Reméhetőleg mához egy hét, ugyancsak negyed hattól a Ploiești ellen könnyebb dolga lesz az SzKC-nak.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, 13. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TEMESVÁRI POLITEHNICA 26–25 (16–14)

Városi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Claudiu Belean (Marosvásárhely) és Valentin Călina(Piteși)

SZKC: Jokanovic (11 védés, 19 kapott gól) – Markez 2, Ghiță 4, Kuzmanoski 3, Bogunovic 6 (3), Onyejekwe 3, Tálas. Csere: Szabó Levente (2/6) – Sipos 2, Ojleski 1 (1), Szász 1, Mihalcea 4 (2). Vezetőedző: Vlad Caba.

Poli: Daskaloski (14/24) – Timofte 7 (2), Irakli Chikovani 3, Fenici 5, Halcă, Lasica 1, Pejovic. Csere: Vîlceanu (2/2) – Grigoraș 8, Ștefan Leonard 1, Păiuș. Vezetőedző: Pero Milosevics.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–1, 12. p.: 7–5, 16. p.: 9–6, 27. p.: 14–12, 33. p.: 16–16, 45. p.: 19–22, 52. p.: 22–22, 57. p.: 24–24.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc

Hétméteresek: 7/5 ill. 3/2

 

 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."