Sport » Kézilabda

Csíkban sem sikerült megverni Tordát

Hazai, de mégis idegen környezetben kellett megküzdenie az SzKC-nak az újabb bajnoki pontokért. Csak egy jött össze.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szKCTorda4
A mérkőzés utolsó fázisa: Mihalcea bedobja az egyenlítő gólt hetesből. Fotó: Facebook.com / SzKC
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. október 01., 17:39
0 hozzászólás. 

Habár a televízió is közvetítette a meccset, szép számú udvarhelyi közönség gyűlt össze a csíkszeredai sportcsarnokban – a hangulat jó volt, a székely himnusz eléneklésével kezdődött a meccs, de nem mindig tapsolhatott a közönség, hiszen volt bőven hiba az SzKC játékában. Szerencséres sok-sok jó is: az első tíz perc után magabiztosabbá vált a játék, kezdtünk stabilan, 1-2 góllal vezetni, a játékrész végén úgy is tűnt, hogy ha tartjuk ezt az iramot, 1-2 góllal meglehet a meccs.

SzKCTorda3Ha nem jön közbe semmi – de jött, hiszen a játékvezetők is többet hibáztak, aztán a második félidőben az hazai csapat is: az első tíz percben a tordaiak nagyon pörögtek, annyira, hogy el is léptek két góllal, az SzKC nem volt a helyzet magaslatán. Később visszajött oda, hiszen Jokanovic jókor váltotta a fáradtnak tűnő Da Rosát, s a mezőnyben is Torda fölé kerekedett az udvarhelyi gárda.

Ám a végjátékban megint összeesett az SzKC, az addig négygólosra feltornázott előnyt nullázta a Potaissa, az egyenlítés két perccel a vége előtt volt. Nagy csata volt eddig is, de jött a java, az utolsó percben, 30-30-as állásnál nagyon felpörögtek az események. Radu Lazărnek sikerült gólt szereznie, az SzKC-nak pedig fél perce maradt az egyenlítésre. Időkérés után Komogorov indult a fal felé, de Adomnicăi még a kilences előtt lebirkózta – ezért piros és kék lap járt a tordaiak játékosának, illetve hetes az SzKC-nak.

szKCTorda2Csendben jegyezzük meg, hogy a konstancai meccsen Angelovski ugyanebben az időben ugyanezt tette Kuzmanoskival, de ott semmit sem ért az eset az akkori játékvezetőknek, Harabagiu-nak és Stănescunak. Csíkban Belean és Călina befújták, Mihalcea pedig belőtte, ezzel 1-1 pontot szerzett mindkét csapat. De nehogy azt higgye valaki, hogy a bírói kettős kegyes volt az SzKC-hoz: nemcsak az utolsó, a mérkőzés végeredményét nagyon befolyásoló öt percben, hanem a meccs allatt is többször „melléfújtak".

Tegyük hozzá azonban azt is, hogy Torda továbbra is mumus maradt, remélhetőleg a rájátszásban megint nem ezt a csapatot fogja az utunkba sodorni a sors.

Folytatás szerdán, október 5-én, 17 óra 45 perctől a Dunărea Călărași otthonában játszik az SzKC.

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 6. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TORDAI POTAISSA 31–31 (14–12)

Csíkszereda, Erőss Zsolt Sportaréna, 1000 néző. Vezette: Claudiu Belean (Marosvásárhely) és Valentin Călina (Pitești)

SzKC: Da Rosa (8 védés / 20 kapott gól) – Mihalcea 7 (1), Markez 2, Kuzmanoski 2, Komogorov 6, Onyejekwe 3, Tálas 2. Csere: Jokanovics (5/11) – Ojleski 1, Kukoski, Peric 5 (2), Baranau 2, Szász 1. 

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–2, 12. p.: 5–4, 20. p.: 9–7, 26. p.: 12–10, 33 p.: 15–14, 42. p.: 18–21, 50. p.: 25–23, 58. p.: 30–30.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/3 ill. 2/2.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."