Sport » Kézilabda

Bemutatkozott élesben is az SzKC

Nem volt könnyű hazai szezonnyitója a nyáron rengeteg átalakuláson keresztülmenő csapatnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-focsani-9505
SzKC-Focsani, fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. szeptember 03., 19:50
0 hozzászólás. 

Először játszott tétmérkőzést a nyáron átalakult Székelyudvarhelyi KC idehaza. A CSM Focșani érkezett a Városi Sportcsarnokba az idény első fordulójának záró mérkőzésére. A két csapat már játszott egy felkészülési meccset az idén, akkor a Vlad Cabát váltó Dragan Djukics csapata 25-20 arányban diadalmaskodott.

A vasárnap esti kezdőben ugyanúgy helyet kaptak az új igazolások, mint az SzKC régi motorosai, a Da Rosa - Mihalcea, Ghiță, Kuzmanoszki, Vilovszki, Szadovij, Kovacevic hetessel léptek pályára az udvarhelyiek a telt házas szezonnyitón. A keretből ketten, Voinea és Golubovics maradtak ki. Utóbbi keresztszalag szakadást szenvedett, ezért az egész idényt kihagyni kényszerül, a volt magyar válogatott Krivokapics érkezik majd a pótlására.

szkc-focsani-9457

A találkozó jól indult a székelyudvarhelyi gárdának, ugyan végig versenyben maradt a vendég együttes, a hazaiak folyamatosan tudták tartani 1-2 gólos előnyüket, sőt, Kovacevic góljainak köszönhetően három találattal is vezetett az SzKC. A vendégeknek mégis sikerült az egyenlítés a félidő előtt, a 29. percben időt kért Dragan Djukics edző és ezt követően két gólt is berámolt az SzKC. Dragas és Vilovszki találatainak köszönhetően 11-9-es vezetéssel vonulhatott félidőre a Djukics-csapat.

A második játékrész elején úgy tűnt, az öltözőben maradt a csapat, Mihalcea hetest hibázott, Kuzmanoszkit kiállították, két gólt lőtt üres kapura a Focșani, Djukicsnak ki kellett kérnie második idejét is. A megbeszélésnek meg is lett az eredménye, Kovacevic rázta meg magát, előbb szépített majd kiegyenlített.

szkc-focsani-9576

Ezután mindkét csapat fej-fej mellett araszolt, míg Vilovszki 18-18-as állásnál a negyvenedik perc óta először vette vissza a vezetést az SzKC-nak, és Kovacic meglőve nyolcadik gólját kétgólos előnyhöz juttatta csapatát. Innen már meg tudta tartani előnyét az udvarhelyi csapat, Szadovij is megtalálta a lövőformáját, az utolsó öt percben háromszor is eredményes volt.

Kiállítások nehezítették az SzKC végjátékát, zárkózott is a Focșani, de sikerült megtartaniuk kétgólos fölényüket a hazaiaknak, így ha nyögvenyelősen is, de 25-23 arányban nyerték meg az első fordulóbeli mérkőzésüket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."