Sport » Kézilabda

Bakó Botond lesz Szabó Leventéék edzője!

Az Orosháza a fiatal, udvarhelyi tréner mellett döntött, Bakó pedig elvállalta a feladatot – a cél a bentmaradás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Bakó főleg női csapatoknál dolgozott eddig
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. december 27., 14:03
1 hozzászólás. 

Az Orosházi FKSE-LINAMAR vezetősége szerdán délben hozta nyilvánosságra a Buday Dánielt váltó új vezetőedző személyét: januártól a zöld-sárgáknál korábban már játékosként és edzőként is megfordult Bakó Botond irányítja az élvonalbeli együttest.

Bakó ifjúsági korában Székelyudvarhelyen Szabó Leventével, Ilyés Ferenccel, Ágoston Attilával játszott egy csapatban, de sportolói karrierje hamar véget ért: 2004-ben, mindössze 25 évesen lett az NB1-es Orosháza edzője – ezzel minden idők legfiatalabb kézilabdaedzője lett.

Orosházan többször országos bajnokságot nyert az ificsapatokkal, a felnőtt edzői karrierjének két fontos pontja a Békés csapatával elért ötödik hely, illetve a Csurgói KK csapattal szerzett negyedik hely az NB1-ben. Bakó a Debrecen női csapatával érte el eddigi karrierje legfontosabb eredményeit, egy ezüst és egy bronzérmet, így a nemzetközi porondon, az EHF Kupában is szerepelhetett a csapattal. Arra is büszke, hogy a Békéscsaba csapatával egyszer hatodik helyet szerezhetett. Legutóbb a Szeged másodosztályú női csapatánál dolgozott.  

Orosházán jelenleg két olyan kézilabdázó is van a csapatban, akik évekig az Székelyudvarhelyi KC-ban is játszottak: Bakó egykori csapattársa, Szabó Levente kapus (együtt kerültek Orosházára 2002-ben), aki néhány hónapja az év védését mutatta be, illetve a jobbátlövő Ferenczi Botond, akinek ez a második szezonja a magyarországi csapatban.

Bakó a csapat honlapjának a következőket nyilatkozta:

– Nagyon gyorsan lezajlott az egész, Vajer Tamás telefonhívása után már másnap reggel találkoztunk, felvázolta elképzeléseit és megkérdezte, hogy visszamennék-e Orosházára. Az a feladat vár rám, hogy tartsuk bent a csapatot az első osztályban bármi áron. Természetesen a kialakult helyzetet megbeszéltem szegedi egyesületemmel is, akik rendkívül rugalmasak és megértőek voltak, így végül elfogadtam az Orosháza hívását.

Mindig is közel állt hozzám a város, hiszen ott kezdtem el edzősködni és a családi kötődés is megvan, a feleségem orosházi. Persze nem egyszerű az OFKSE helyzete a tabellán elfoglalt pozíció miatt, de természetesen ha nem úgy gondolnám, hogy bent lehet tartani a csapatot, akkor nem vállaltam volna el a feladatot.

Van a csapatnak egy olyan alapja, egy olyan magja, amire lehet építeni, természetesen mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy óriási összefogásra, akaratra és munkára van szükség ahhoz, hogy az Orosháza továbbra is NB I-ben maradjon, ezért minenkinek mindent félre kell majd tennie és mindent el kell követnie a cél érdekében.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
bodega
2018-01-05 10:18:30
https://www.youtube.com/watch?time_continue=219&v=VwlYy-ZrPoY

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."