Sport » Kézilabda

Az utolsó másodpercekig kérdés volt a pontok sorsa

A végletekig kiélezett csatát játszott az SzKC. Szabó Levente bravúrjai létfontosságúak voltak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-steaua-5274
A parádézó Szabó és Vlad Caba, fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. március 21., 21:49
0 hozzászólás. 

A Steaua vezetőedzőjeként tért vissza Udvarhelyre a volt SzKC játékos, Ovidiu Mihăilă, ahol ráadásul a harmadik helyre való felkapaszkodásért küzdhetett csapatával, amiben több olyan játékos (Johannson, Florea, Irimescu, Dinescu) is pályára lépett, akik több-kevesebb időt töltöttek a székelyudvarhelyi csapat tagjaként. Kicsit duzzadt a székelyudvarhelyiek kispadja is az előző fordulókhoz viszonyítva, hiszen Rusia letöltötte eltiltását, Szász és Csog is visszatért betegség után, Ghiță is beöltözött ugyan, de ma még nem volt bevethető. Sipos továbbra is sérült, Markez pedig lebetegedett, de a fővárosiaknál is voltak hiányzók.

Rusia visszatérése után rögtön kipróbálta lövőerejét, de az első SzKC bomba a kapufán durrant. A két harmadik helyre pályázó csapat fej-fej mellett haladt egészen 5-5-ig, amikor Tálas kétszer is eredményes volt, lélegzetvételhez engedve ezzel csapatát. Nem tudta sokáig megtartani előnyét a hazai gárda, hiszen annak ellenére, hogy főleg távoli lövésekkel próbálkoztak a vendégek, rendre bejöttek ezek.

szkc-steaua-5229

Tálas két gólját két elhibázott helyzete követte, első ízben mellé, másodszorra a kapufára durrantott. Az ellenféltől Georgescu bosszulta meg a kimaradt helyzeteket és először juttatta előnyhöz csapatát. Vlad Caba ki is kérte első idejét. A szünet után Ojleskinek sikerült egyenlítenie, de ezután több hibát is elkövettek az udvarhelyiek, így a fővárosi csapat kétgólos fölényt kovácsolt össze a félidőre.

A második játékrészt nagyon jól kezdték a vendéglátók, Onyejekwe parádés góljával zárkóztak fel egy gólra, majd egyenlíteni is tudtak. A túloldalon Irimescu találta arcon Orbán Szilárdot, szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az udvarhelyi hálóőr.

szkc-steaua-5204

Egy kicsit az öltözőben maradtak a bukarestiek, de Szász két perces kiállításával és Onyejekwe elhibázott ziccerével elveszett a hazai lendület. A vendégek részéről Szőke tartotta a lelket a csapatban, egyszerűen nem lehetett megállítani az irányítót, egymás után négyszer is betalált. Szerencsére Rusia is megtalálta a dobóformáját és 1-2 gólon tudta tartani az ellenfelet az udvarhelyi csapat.

Szabó Levente kritikus pillanatban tudott segíteni a csapaton, negyed órával a vége előtt szállt be, kétgólos hátránynál védett ki egy hétméterest, majd további bravúrokkal tartotta a lelket az SzKC-ban.

szkc-steaua-5225

Az utolsó tíz perc hangosra sikeredett, először Onyejekwe gólját nem adták meg belemenés miatt a bírók, amiért hatalmas fújjolás volt a jutalmuk. Tálas a felső kapufára ejtett, de a következő támadásnál javította hibáját és az ő góljával egyenlített az SzKC. Teljes káosz alakult ki a vendégek padján. Gabriel Zamrii másodedző sárgalapot kapott, még Irimescut a padon ülve büntették két perccel reklamálásért. Az utolsó percben mindkét csapatnak volt egy-egy támadása, viszont egyiküknek sem sikerült betalálni.

A Steaua még egy időntúli szabaddobást is elvégezhetett, sikertelenül. A SzKC a döntetlennel megőrizte harmadik helyét a bajnokságban, így pályaelőnnyel játszhat majd a rájátszás első fordulójában, ellenfele a Tordai Potaissa lesz. Még egy forduló hátra van az alapszakaszból, az udvarhelyi gárda vasárnap 15 óra 45 perctől Temesváron játszik, a mérkőzést közvetíti a Digi Sport televízió.  

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 25. forduló:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI STEAUA 27–27 (15–17)

Városi Sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Marcel Sas (Kolozsvár) és Marius Pintea (Nagyvárad)

SZKC: Jokanovic (2 védés/16 kapott gól) – Mihalcea 8 (4), Onyejekwe 4, Kuzmanoski 1, Rusia 6, Ojleski 4 (1), Tálas 5. Csere: Orbán (2/7), Szabó (6/4) – Szász, Majnov. Vezetőedző: Vlad Caba.

STEAUA: Dragomir (7/26) – Georgescu 5, Stetsyura, Dinescu, Grasu 3, Florea 6 (1), Johansson. Csere: Petrilă (0/1) – Irimescu 4, Szőke 7, Apolzan 2. Vezetőedző: Ovidiu Mihăilă.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3–3, 12. p.: 7–5, 23. p.: 11–12, 27. p.: 14–15, 36 p.: 18–18, 42. p.: 20–21, 50. p.: 24–25, 56. p.: 26–27.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 5/5 ill. 2/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."