Sport » Tömegfutás

Együtt lihegtek a Hargitán

Sikeresen zárult a harmadik Hargita Trail Running. A maci nem, az óra viszont hajtotta mind a 165 jelentkezőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
uh-tomegfutas-2017-rajtelott-gyerekek

Tömegfutás 2018: itt az okleveled

Még egy apró emléket adunk az idei futásról: kattanj...
fulopszabolcsalpar11

Buszokkal jönnek a Tömegfutásra

Rendszeresen gyereksereggel érkezik a tömegfutásra...
uh-tomegfutas-regisztracio-2018

Elindult a regisztráció a 10. Tömegfutásra

Az időpont új, a lelkesedés a régi - kattints és...

HarghitaTrailRunning1
fotó: Lukácsi Csaba
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. augusztus 31., 11:56
0 hozzászólás. 

A Feel Good Sportegyesület, a Merkúr Áruház és Pethő Panzió segítségével immáron harmadik alkalommal rendezte meg a hétvégén a Hargita Trail Running terepfutóversenyt, ami sok újdonsággal várta a résztevőket. A versenyezni vágyók első ízben teljesíthették a klasszikus 42 kilométeres maratoni távot, ami 1700 méteres szintemelkedéssel járt.

Az esemény már péntek este elkezdődött egy közös filmnézéssel az ország első terepfutó versenyéről, a Királykő Maratonról, majd a hazai terepfutás elindítójával, Lucian Clinciu-val beszélgethettek az érdeklődők. Ahogy korábban is írtuk, az idei verseny része volt a frissen rajtoló „Circuitul Carpaţilor" elnevezésű országos terepfutó-körversenynek, éppen ezért számos neves terepfutó, részvételével emelte az esemény színvonalát.

HarghitaTrailRunning3

A terepfutók három kategóriában bizonyíthattak, az igazán merészek a fent említett maratoni távon próbálhatták ki magukat, továbbá egy 15 kilométeres krossz távra és a Góbé Family nevű 5 kilométeres családi futásra is nevezhettek a résztvevők. A három távon korcsoportos, illetve női-férfi eloszlásban összesen 57 helyezett kapott díjat, de természetesen abszolút nyerteseket is hirdettek. A résztvevők számát illetően, a krossz verseny volt a legnépszerűbb, ezen a távon 93-an, a maratonin 35-en, még a Góbé Family futáson 11 család apraja- nagyja öltött futócipőt.

A technikás maratoni távon a hölgyek között az első helyet Baicoianu Alexandra (Brassó), a másodikat Fazakas Bíborka (Szováta), míg a harmadikat Tófalvi Orsolya (Csíkszereda) szerezte meg. A férfiaknál az igen erős mezőnyben Bartha Bálint (Marosvásárhely), Takács Szabolcs (Csíkbánkfalva) és Mahu Gabriel (Zernyest) lett a végső sorrend. Az urak versenyében 4 óra 15 perc alatt kellett teljesíteni a távot a végső győzelemhez. A maratoni távon több udvarhelyi szaladó is eredményesen teljesített.

A gyönyörű helyeken áthaladó, a Madarasi és Rákosi Hargita csúcsát is megmászó krossz kategóriában a nőknél az első helyen Silló Izabella (Csíkcsicsó), a másodikon Török Eszter (Csíkszereda), a harmadikon pedig Szakács Mária (Csíkszereda) ért be. Ugyanezen a szakaszon a férfiak közül első helyen Atanasoaei Cătălin Constantin (Bákó), a másodikon Cochior Mihai (Bákó), a harmadikon Csiszér Zsombor Ádám (Csíkszereda) futottak be leghamarabb a célba. Ezen a távon, a legjobb udvarhelyi szaladónak Péter Attila Ckoya bizonyult, aki az összetett negyedik helyen érkezett be 7 perccel az éllovas mögött.

HarghitaTrailRunning2

A családi futásnak nem volt olyan szintű versenyjellege, mint az előző kategóriáknak, inkább a részvétel volt a fontos, de minden nevező sikeresen teljesítette a maga öt kilométerét.

Ilyés Lóránd, az egyik főszervező szavai is azt erősítik, hogy a rendezvény annak ellenére, hogy mint sportesemény is elég nagy hírnévnek örvend, nem csak a teljesítményen van a hangsúly: „sportegyesületünk legfőbb célja az, hogy az embereket a közös, természetben való mozgásra sarkaljuk, ezért szervezünk rendszeresen közösségi futásokat is. A Hargita Trail Running-ot sem csak egy futóversenynek tekintjük, hanem egy olyan élménydús sporteseménynek, amely során felhívjuk a figyelmet a Hargita-hegység természeti szépségeire, értékeire, és ahol az együtt szaladás öröme összehozza a futókat, ismertségeket és barátságokat kötve közöttük." Magyari Attila ötletgazda előrelátóan elmondta: „jövőre ugyancsak augusztus utolsó hétvégéjén várunk mindenkit vissza, mi biztosan itt leszünk!"



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."