Színes » Benzingőz

Csajosan aranyos, de macsósan izmos

A szűk költségvetésű, de dizájnéhes közönséget szúrta szíven a Peugeot a 208-as GTI verziójával. Hogy ki fal fel kit és miért, az első tesztvezetés után kiderül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Peugeot 208 GTI
A cuki külsőt mini atomerőművek repítik
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2012. július 24., 15:28
0 hozzászólás. 

Meglepően nagyot durrantott a franciák 208-as minimobilja. Sikerült egy igazán stílusos kis szekeret összedobni a népnek. Kívülről ennivaló, belül egyenesen nyálcsorgató a Peugeot legújabb reménysége.

A gyengélkedő gazdasági helyzetben a józan ész azt diktálja, hogy a vásárlóközönség könnyen fenntartható, olcsó és ebből fakadóan ronda külsejű négykerekű masinák felé nyitogassa a pénztárcáját. A szűkölködésben sokan mégsem mondanak le a stílusos megjelenésről. Ezt a szűk költségvetésű, de dizájnéhes közönséget szúrta szíven a francia autógyártó, amikor megvillantotta a 207-es utódját.

Egyszerre sikerült meglovagolni

az avantgárd és a cukipofa irányvonalak összeférhetetlen hullámait. Ami talán a legérdekesebb, hogy egyszerre bejön mindkét nemnek. Ha férfiként a városban csapatnál egy háromajtós 208-assal, nem melegeznének le azonnal, legfennebb a metroszexuális halmaz széléhez sorolnának be. Nőként tekergetve a kormányt pedig egyenesen a vonzó kategóriába kerülhetnél, még akkor is megbámulnának (az esetek többségében csak a masinát), ha a bányarém versenyen csak különdíjas lettél.

Peugeot 208 GTI

Ez az átmeneti halmazállapot nagyon bejön a mostani társadalomnak, így az eladási számokat csak a vásárlóközönség színessége lépheti túl. A kezdeti fényezésen túl is csak dicsérni lehet a kis oroszlánt: élőben még aranyosabb, mint a gyári fotófoszlányokon. Nagyon jó kis masina, tényleg megéri a pénzét, de a gonosz kistestvérre eddig várni kellett.

Igéret szép szó, ha legyártják, úgy jó

Nem várattak magukra: beígérték, és most már le is gyártják a leggonoszabb bébi franciát. A sportos kis Peugeot-knak fémbe vésett történelme van. Úgy a WRC, mint a közúti rallybajnokságok szerves részét képezték.

Sokak szemében a mai napig a legforróbb vérű francia szekér a GTI utótaggal ellátott 205-ös típus volt. A báránybőrbe bújt kisfarkas szívét egy 1,9 literes szívó benzines erőművecske szolgáltatta, amely virgonc teljesítményt és megmosolyogtató vezetési élményt kölcsönzött az apró kasztninak.

A 208-as GTI kiadásával a sportos bevásárlókocsi legendáját szeretné újjáéleszteni a Peugeot.

Szoknyában illegeti magát a GTI

Az alap hacukához menő szoknyaszettet kapott a sportváltozat. Körbespojlerezték a külsőt, amennyire csak lehetett a jó ízlés határain belül. Finoman próbálták kockásítani a kasztnit, hogy a legenda vérvonalát idézze. Enyhe ültetés, dögös hűtőrács, karbonmintázatú tükörház: a vizuális élményvilág nagyon rendben van.

Bent hódított az Alcantara. A dögös alu sportpedálokat élmény lesz majd nyomkodni, miközben hol az utat, hol a parádés belsőt figyeljük. Jutott bőven a flokkolt anyagból mindenhova, a vezetőpult teljes egészét Alcantara vagy azt utánzó anyag borítja. Frenetikus tekergetni az alapkivitelben is kis átmérőjű kormányt, amelyet a GTI-ben még szűkebbre szabtak. Formás és sportos az összkép. A hatásvadász külső mellé jól eltalálták a belsőt.

A franciakrémesbe a vaníliapudingot a németek adják

Az első francia-német együttműködést a PSA-án belül a Citroen „szenvedte el", amikor az egekig dicsért DS3-ba és annak morcosított, R változatába BMW motor került. A kis oroszlán szíve is bajor eredetű erőmű, amely két teljesítménylépcsővel is megörvendezteti a leendő tulajokat. A gyengébbik szívecske 1,6-os, közvetlen befecskendezéses, turbósított benzinfaló, amely 154 német paripa erejét viszi a mérőpadra.

Aki a valódi GTI fílinget szeretné átélni, annak a szintén több mint másfél literes (1600 köbcentis), mesterségesen lélegeztetett robbanószív ajánlott. A combosabb kivitel nem kevesebb, mint 204 izomlovat mozgat meg, és alig több mint 7 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. Ezzel a teljesítménymutatóval könnyedén túlszárnyalja a hajdan 130 lovas ősapát, ráadásul környezetbarátabb, illetve kevesebbet is fogyaszt.

Nagyon vonzó csomag a Peugeot GTI. Formás, dögös külsőt és meggyőző, sportos teljesítményt sikerült egy kalap alá zsúfolni a franciáknak. Aki stílusosan szeretne száguldozni a belvárosban, annak csak ajánlani lehet a 208-as sportos változatát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."