Színes » Benzingőz

Megvetkőzik az Audi

A röpködő mínuszok ellenére van néhány autógyártó, amelyik már most a jövő évi nyárra gyártja járgányait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
felborultkamion2

Kidőlt egy kamion pótkocsija

Több órája vesztegel az út szélén. Kattints és...
babakocsi

Az autóból tolta a babakocsit, megbüntették

Az anyuka pedig filmezte, és ezen szórakoztak. A sofőrt...
vitosfruzsina-szonyegmosok

Egyúttal a perzsát is megmosták a kocsimosóban

Ki mondta, hogy az autómosóban csak négykerekűt lehet...

Benzingoz_AudiCabrio
Benzingoz_AudiCabrio
szerkesztoÍRTA: ANDRÁS FERENC
2011. október 18., 17:10
0 hozzászólás. 

 

Van, aki puszta érdektelenségből nem veszi a fáradtságot, hogy belenézzen egy német prémium autógyár legújabb termékéről szóló cikkbe. Túlságosan drága a gépcsoda, nem tetszik a rideg német formaterv, vagy egyszerűen csak nem tud azonosulni az adott márka arculatával.

Benzingoz_AudiCabrio

Őket teljesen megértem, de a másik kategóriával, az elvből bele sem nézek szakosztállyal már kicsit kritikusabb vagyok. Igen, van ilyen is.

 

Sokan eleve előítéletesek az Audis sofőrökkel szemben,

gyakran – valljuk be – nem is alaptalanul. De azért nem minden négykarikás slusszkulcsot forgató embertársunk szerezte megkérdőjelezhető forrásokból anyagi jólétét, sőt van olyan is, akire vonatkoznak a közlekedési szabályok, vagy esetleg tud és akar is szabályosan, a megengedett helyen parkolni, vészvillogó nélkül.

Persze ahhoz, hogy ezt át tudjuk érezni, el kell felejtenünk az agyonsötétített, szétpolírozott, több százezer kilométert megtett, kétes importból származó négykerekűek gazdáit. Van, aki a sportosság, kényelem, minőség életérzésért vásárol Audit, de persze ne felejtsük el, hogy mindezt nem mérik olcsón.

Akinek sikerült felvenni a hangulatot,

annak utópisztikus, zen állapotát egy igazi gépszörny megjelenésének hírével zaklatnám fel ismét. Hiába csökkent drasztikusan a kinti hőmérséklet az elmúlt napokban, van olyan autógyártó, amely már lázasan készül a jövő évi forró idényre. Október közepén kabrióról beszámolni nem feltétlenül ésszerűségről árulkodik, de egy ilyen masinát nem szabad szó nélkül hagyni.

Benzingoz_AudiCabrio

A nemrég ráncfelvarrott ötös sorozat legsportosabb, nyitott tetejű képviselőjét tesztelgeti az Audi. Nem véletlen, hogy az RS5 kabriót éppen a Nürburgringen kergeti, komolyan veszi a sport futómű, a makulátlan úttartás és persze az ijesztő kanyarsebesség ígéretét. Mára az amcsik is megtanultak ugyan kanyarodni, és rájöttek, hogy a kormánykerék nem magasra szerelt könyöklő és csuklótartó, de a németek mégis jobban csinálják.

A formaterv lenyűgöző.

Egyszerre hidegen elegáns és szívfacsaróan agresszív. A mezei A5-höz képest sokkal sportosabbra szabták az RS kivitel alumínium kasztniját. Szélesebb kerékívek, ami kell is az úthenger-tappancs kerekek fölé, átrajzolt első és hátsó fertály, és persze minden, ami világít, az LED.

A bőkezűen elszórt króm díszítőelemek a sportos eleganciát hivatottak aláfesteni,a fekete színnel kifejezetten megy a visszafogott csillogás. Persze a vászontető kicsit elvesz az összkép harmóniájából, de egy kabrió amúgy is topless a legszebb. Szerencsére a kasztni merevségét nem befolyásolta a tető lefűrészelése, az Audi mérnökei az alapos munka hívei.

Elképesztő dolgokra képes

a kalapjától megfosztott, acél-alumínium-műanyag gépcsoda. A LED lámpatestekre rásimuló motorháztető igazi monstrumot rejt. A múltból visszatért szívómotor generáció utolsó mérföldköve repíti a pehelykönnyű, zongoralakkot idézően fekete kasztnit. V elrendezés, nyolc henger és 4200 köbcenti horkan fel az indítógomb benyomása után.

Benzingoz_AudiCabrio

A négyszázhúsz ingolstadti versenyló ereje mellé 430 Nm forgatónyomaték társul, ami rendesen megdolgoztatja az erőátviteli elemeket. Persze kétség nem férhetett a bődületes erőtartalékokhoz, sokat sejtet a 2x2, azaz négy karika a hátsó kötény alatt, amiből nagyon gyorsan is távozhat a kipufogó gáz.

Ha Audi, akkor quattro:

a világ egyik legjobb összkerék-meghajtása várja az adrenalinfüggő sofőr jobb lábának minden mozdulatát és parancsát. A váltó fontossága nem is kérdéses egy nagyteljesítményű sportautónál. Négykarikásék a legjobbat vették le a polcról, és csatolták hozzá a hosszában beépített V8-ashoz.

Hét sebesség, tiptronic (náluk S tiptronic néven fut) váltó, dupla kuplung. Nincs ember a földön, aki jobban, gyorsabban, precízebben és – ha akarja – fogyasztáskímélőbben tudna kavargatni a kívánt fokoztatok között.

Benzingoz_AudiCabrio

A külső, a belső és a teljesítmény kiváltotta nyálcsorgatást az árcédula állítja le. Nem kizárt, hogy egy-egy nagyon felextrázott verzió alulról súrolja a hatszámjegyű összegeket euróban. A hivatalos bemutatóig valószínűleg a jövő év elejéig kell várnunk. Az első komolyabb felmelegedés előcsalogatja majd az Audi marketingeseit, akik most még a téli álmukat élvezik.

Kövezzenek és vessenek meg, de még -25 fokban is ezt a masinát kergetném. A megfelelő vastagságú pénztárcával én is csatlakoznék a sötét oldalhoz.


címkék: Audi benzingoz cabrio

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."